Nov 1, 2009

the game and the fan... kelate vs perlis..

pakd0 kembali... td xdam nk siapkn new p0sting kerna pakd0 bermain b0la 9-sides kat putrajaya..  tp sayam stakat suku akhir jer kalah penalti.. ehh ni citer lain.. silap tajuk pakd0 nih...

0k la.. berbalik kepada t0pic yg asal.. game mlm td mebuatkn pakd0 ckp2 gumbira, sedih, marah dan mengantuk...

gumbira kerna its was the 1st time in my life, i can watch kelate paly in Malaysia Cup Final...
sedih kerna kerna... kerna apa ya?
marah kerna diserang 0leh fan perlis dari dlm stadium smpi lah dlm bas..
mengantuk kerna pakd0 sleepless f0r alm0st 2 dayss..

0k la pakd0 smbung blk.. pakd0 sedang melalut kerna pening2..
smpi jer kat kangar pakd0 n da geng berkeliaran di perkarangan stadim dan mula masuk setelah b0ring berada di luar.. msk2 jer pakd0 trus menj0inkan diri bersama pasukan gendang kelate...
antara chant yg menjadi sebutan pakd0 sejak kecik " g0m0 kelate g0m0" naik bulu r0ma pakd0 sehhh!!!
mlm tu kami mempr0v0ke fan perlis dgn chant " 2 k0s0ng.. 2 k0s0ng!!!"
sehinggalah mereka da tak tahan dan bermula lah epis0d b0t0l terbang!! fan perlis memulakn incident ni dan bermacam2 0bjek dibaling ke arah kami.. kemarahan fan kelate sudah tidak dpt dibendung setelah se0rang peny0k0ng cilik kelate terkene balingan batu dr fan perlis.. darah yg keluar dr kepala fan cilik ni membuatkan kami hampir hilang akal membalas balik dgn balingan mercun dan b0t0l air..


harun bersama fan cilik yg dbaling batu 0leh perlis..


keadaan sejuk seketika apabila perlawanan bermula.. s0rakan "g0m0 kelate g0m0" dan paluan gendang dari fan kelantan membuatkan stadium kangar sperti di k0ta bharu... saat yg ditunggu2 akhirnya tiba, farhan membuat larian menarik dan melepaskan satu rembatan ala Alan Shearer yg menggegar gawang perlis.. suasana kembali mengila.. pakd0 menari, bers0rak, mel0mpat sehingga terlupa camera ditangan.. jd xde lah gmba utk tatapan... excited punyer pasal...

fan perlis kembali membuat 0nar... kami dibaling lagi... dan biaselah.. berperang!!!! pakd0 dibaling batu sbesar penumbuk di kaki.. huh!! nasib baik pakai kasut ADIDAS!! kal0 pakai selipar atau berkaki itik, sudah pasti pakd0 cedera parah.. huhuhu... pasukan FRU dikerahkan ke tempat duduk pen0nt0n.. kami dipisahkan dalam jarak 20meter.. dgn pasukan p0lis memenuhi tempat duduk kelate.. pelik tp benar!! itulah hakikatnya.. mangsa pulak yg diawasi.. hampeh sehampeh nya bg pihak P0lis Raja Di Malaysia..

pakd0 sperti biasa mengutuk pengadil perlawanan dan pegawai FAM yg dtg k0n0nnya utk meninjau suasana dgn kata2 nista.. p0is xleh tangkap daa.. nak dakwa dlm act mane?

sparuh masa kedua bermula, perlis berjaya merapatkan jurang... tp x excited p0n sbb da ketinggalan 3 g0l secara agregat... s0rry t0 say la perlis... walaup0n perlis mengasak kubu kelate, c0unter attack dari kelate berjaya memerangkap perlis dgn farhan menjaringkn g0l kedua peribadi hasil deflecti0n pemain perlis yg mengelirukan penjaga g0l perlis.. ape lagi... pakd0 kembali menggila... mel0mpat2 dibawah tahap sedar..
fan kelantan melaungkn chanting "bukit jalil" dan "balik perlis balik"... bikin panassss!!!
tahap kesabaran fan perlis sudah k0ng umpama bateri handset... mereka membaling apa jua yg ada ke arah fan kelate.. kami terpksa berundur dan dikala aksi panas kedua-dua peny0k0ng, Farhan melengkapkn skrip gemilang kelate mlm itu dgn hatrik yg disempurkan melalui rembatan ke celah kangkang keeper perlis...


Hatrik Farhan!!!


mlm geilang kami disahkan 0le referee bertugas dan r0ad t0 bukit jalil n0w a reality!!! n0 m0re a dream f0r every kelantanese all ar0und the w0rld...


g0m0 kelate g0m0!!




 

 


celebrate being t0gether...


mlm gemilang buat pakd0

No comments:

Post a Comment