Nov 8, 2009

7 n0vember 2009...

n0vember 7, 2009...
tarikh keramat buat seluruh rakyat kelate khususnya peminat b0la sepak kelate.. selepas 39 tahun menunggu untuk menjengah pentas final kej0hanan tertua di Malaysia, akhirnya tahun ini kelate FA berjaya walaup0n diangap r00kie team pada awal musim.. layak ke Liga Super secara ihsan kerana P0lis menarik diri dan menggegar kancah Liga Super dengan rentetan kemenangan sehinggalah peristiwa hitam di k0ta bharu ketika melayan kunjungan negeri sembilan.. cha0s at KB!!!! peminat merusuh... dan menamatkan kempen liga super ditangga ke-6..

kelate FA memulakn kempen Piala Malaysia dgn hanya mensasarkan layak separuh akhir,  tp b0la itu bulat.. kelate layak ke final setelah menundukkan pasukan perlis dgn agregat selesa 5-1.. kali terkahir layak ke final ilah pada tahun 1970 (pakd0 xde lgi time tu) tp kalah kepada perak 2-0.. berbekalkan semangat membara, seluruh peminat dan rakyat kelate menaruh segunung harapan untuk melihat Piala Malaysia berpijak di bumi bertuah Tanah Serendah Sekebun Bunga buat kali pertama...

bukit jalil dipenuhi lautan merah The Red Warri0r... sejak awal pagi lagi pahlawan merah memenuhi segenap ruang di bukit jalil... pakd0 tiba di bukit jalil pada pukul 3 ptg.. setiba shj di sana pakd0 berdua bersama adik terus bergegas mencari kr0ni2 seb0la sepak.. sungguh meriah.. walaweiii final ni..mau xmeriah!!!

pd pukul 4 ptg pakd0 bergerak awal bersama2 kr0ni utk memasuki stadium.. pakd0 terus ke pintu merah, seperti mana yg telah diplankn didlm website kdn.. tetapi sayang.. pintu masih belum dibuka.. pd pkl 4.30 keadaan semakin sesak dgn ribuan peminat sudah hilang sabar dgn pengurusan keparat stadium bukit jalil.. pakd0 hampir saja bertukar menjadi burger ramli.. peminat mula membaling b0t0l ke arah p0lis yg hanya memerhatikan anak2 kecil menangis kerana keadaan sudah terlampau padat dgn peminat Red Warri0r.. hujan mula turun... semakin gila la kami di depan pagar masuk!! mercun pertama dilempar!! b0t0l air sudah mula berterbangan.. huhuhu. game xstart lagi tu!!! hujan mula lebat, dan kami mula hilang sabar (walaup0n sudah hilang sbenarnya) ramai yg memanjat pagar keselamatan dan pintu masuk di asak sehingga pecah!! pakd0 sudah 70% menjadi burger ramli.. akhir pakd0 dan adik berjaya masuk.. kami terus ke tempat yg dijanjikan.. nk dijadikan cerita datang pulak mamat p0lisi mengatakan itu adalah kawasan untuk peny0k0ng n0g0ri.. pakd0 mula bertengkar dgn pak p0lisi... terpaksa la mengalah sehhh!!!

setelah mendapatkan tempat duduk pakd0 terdampar di kerusi kerana keletihan mejadi akibat daging burger... jam baru pukul 5... stadium mula penuh... yuyu, erim dan amy akhirnya sampai.. pakd0 turun ke bawah untuk bersama2 geng2 pagar yg sememangnya setia bersama pasukan Red Warrior walaup0n ketika kalah berturut2.. keadaan menajdi semakin meriah ketika pasukan gendang mula memalu irama semangat.. (cewah ayat pakd0!!) pakd0 bersama dua beradik p0wer ranger.. diulangi p0wer ranger!!!sek0r warna hijau dan sek0r lagi warna kuning.. kami bes0rak2 menyanyi, mel0mpat semua ada... gaya2 biasa ketika pakd0 me0nt0n b0la bersama mereka... p0wer rangers sangat menghiburkan...
sungguh kelakar!! baru ku tau p0wer ranger ni minat b0la..

dan ketika pemain selesai warm-up maka bermula lah epis0d duka pakd0.. pakd0 dibaling nasi lemak dan b0t0l air 0leh peny0k0ng yg datang dari alam bunian.. #@$%^*^%.. kami mula panas.!!! pergaduhan hampir berlaku.. pakd0 mengalah dan hilang m00d untuk bersama2 berada bersama p0wer ranger!! ketika pakd0 berjalan naik utk duduk, pakd0 dibaling mercun!! bet0l2 di depan muka.. huh!!! kal0 mercun tu landing di muka alamatnya pakd0 b0leh lah balik awal utk bermalam di h0spital... pakd0 kembali ke tempat duduk bersama2 w0k, erim, yuyu, amy dan KDNers yg lain...

wisel ditiup referee yg k0n0nnya terbaik (macam hampeh jer aku tgk!!)... n0g0ri mendapat g0l awal setelah zamri gagal mengeluarkan b0la dari kawasan bahaya... pakd0 terpaku!!!.. xpe awal lagi.. b0le menang lagi nih!! pakd0 menyedapkan hati yg sememangnya sudah risau.. perlawanan semakin sengit dan pakd0 sudah xsenang duduk... g0l yg ditunggu xkunjung tiba sehingga referee meniupkan wisel penamat bg saingan separuh masa pertama...

bermulanya separuh masa kedua, pakd0 terkedu apabila serangan n0g0ri yg dimulakan 0leh kembar berjaya melepasi benteng pertahanan kelate.. b0la lambungan kembar disambar kemas 0leh hairuddin dan menerjah jaring kelate.. pakd0 terduduk... 2-0!!!! argghhh!! kealpaan pemain kelate membaca gerak dibalas dgn bayaran yg amat mahal 0leh haruddin 0mar... peny0k0ng mula mengganas.. banner mula dik0yakan, mercun xyah cerita laa... da mcm kat iraq... pakd0 masih mengharap g0l pembakar semangat dari kelate... serangan demi serangan menjadi sia2... pakd0 semakin tertekan!! dalam keghairahan mencari g0l satu c0unter attack n0g0ri  berjaya.. zamri menjatuhkan pemain n0g0ri di dlm k0tak penalti... pakd0 sudah terdiam.. sedih yg amat.. mata da semakin merah.. aku mau nangis sehh!!!! (tp kene c0ntr0l laa, ade p0mpuan neh!!) n0g0ri mengdahului kelate kini dgn 3-0... peny0k0ng kelate sudah p0n hilang tahap kewarasan manusia biasa.. mercun dilempar umpama berada di fr0nt line medan perang... banner dik0yak dan dibakar.. kerusi stadium menjadi mangsa.. m0ral pakd0 sudah jatuh merusum melihat peminat jakun yg dtg dari lembah syaitan membuat 0nar memalukan negeri Serambi Mekah...

kelate akhirnya menemui jaring melalui sepakan percuma indera putra... 3-1.. tp da msuk minit ke 90.. tiada lagi s0rakan gumbira dari pey0k0ng kelate.. masing2 menyalahkan pemain kerana kalah... pakd0 masih terduduk dikerusi.. xpe la.. walaup0n sangat sedih pakd0 tetap menunggu sehingga tamat sesi penyampaian piala... sp0rtmanship spirit mesti ade... keadaan stadium umpama medan perang... pakd0 cukup kechiwa dgn sikap pen0nt0n kelate.. kal0 pakd0 se0rang superman atau p0lis angkasa gaban, sudah tentu pakd0 dgn selamba menampar mereka.. tp apakan daya.. pakd0 hanya se0rang lelaki biasa....

malam yang sangat menyedihkan....


No comments:

Post a Comment