Dec 18, 2009

c0ngratulati0n Malaysia U-23...

1st pakd0 nak ucapkan selamat menyambut tahun baru kalendar Islam.. Maal Hijrah...

walaup0n 0rg ramai2 g masjid baca Yasin, d0a hujung dan awal tahun, pakd0 menjadi manusia tidak berguna hr ini... terc0ng0k depan tv, watching 0ur player rewrite the hist0ry 0f Malaysian f00tball..




pakd0 menunggu la pkl 6 p.m untuk memulakan d0sa-d0sa kecil pakd0 iaitu mencarut kepada semua pemain dan tidak ketinggalan refree.. tp yg mengejutkan pakd0 siap ade 2 stesen TV nak tunjuk live game ni.. hahahha.. da masuk final katakan.. apep0n gracias!! dlm 10 minit men0nt0n.. hujan mula turun.. nak tau ape terjadi... "SERVICE CURRENTLY NOT AVAILABLE".... nak tau kenapa?
 ASTRO la... tp pakd0 sesekali tidak memarahi Astr0 kerana setiap kali hujan k0mpem xleh tgk.. kerna pakd0 mengerti kenapa ia terjadi.. frequency spectrum yg digunakan 0leh Astr0 adalah KU-Band.. dgn bandwidth 12-14Ghz.. jd pegilah mana2 tempat di dunia.. ia tetap sama ketika hujan.. hahahaha....

kembali ke t0pic asal... sukan Sea... dlm acara b0la sepak.. kali ni pakd0 memilih TV2 sebagai teman.. kenapa? kerna Hj Hasbullah Awang!!!!! n0stalgia tu... pakd0 amat merindui ulasan mengarut dan berapi-rapi mamat nih.. b0leh dikira sebagai legend in his 0wn class!! TV3 nyer pengulas macam cibai.. seriusss!!

1st half pakd0 telah memberatkan timbangan amalan ke neraka kerana mulut pakd0 senantiasa sahaja menyumpah seranah pemain malaysia dan refree.. itulah pakd0 ketika men0nt0n b0la sepak... this game give me a great feeling.. 0h terima ksih kepada mereka yg mencipta permainaan ini..

dalam ramai2 player malaysia, pakd0 amat tertarik dgn Gurusamy dan Muslim.. y0u guys are the future 0f 0ur f00tball.. please take this 0ppurtunity t0 play f00tball at highest level... but n0t in malaysia.. g0 abr0ad man...
k0rea 0r japan... lets d0 it... dua2 nilah player yg senantiasa membuatkn pakd0 berjaya mengurangkn tekanan akibat gelagat penjaga g0l vietnam.. jika main kat Malaysia sudah tentu b0t0l air dan mercun akan singgah di kepala mamat xhensem nih.. muka macam sial jer... cisss aku benci muka itu!!! jgn muncul dlm mimpiku!!

2nd half barulah pakd0 dapat tgk.. player Malaysia lebih teratur, passi0n but curi0us.. final beb!! and 0ne things that pakd0 haven seen f0r al0ng time... determinati0n fr0m 0ur player.. U made me pr0ud babehh!!
midfield Malaysia di k0ntr0l 0leh mamat Harimau Muda, si Guru!!! beliau megunakan syn0nim namanya utk mengajar pemain vietnam utk bermain b0la sepak... setalah lama menunggu akhirnya pakd0 bers0rak sambil mel0mpat (nasib baik xtumpah air atas carpet) GGGOOOOOLLLLLL!!!!!!! sape sc0re pakd0 dah xpeduli..
janji masuk....

vietnam mula menggila... menyerang dan terus menyerang... dan malaysia hampir menerima padah apabila si  kembar n0.7 membuat aksi bangsat dgn menyerahkan b0la kepada pemain lawan dgn mudah kerana cuba membuat skill ala2 r0nald0.. gampang!! main lastman clear je lah b0la tu.... nk stail jer keje mamat nih..
begitu juga si kembar n0 8... k0n0n nya berimaginasi melakukan passing diluar pemikiran... asyik sangkut jer passing...

6 minute masa tambahan!!! pakd0 mulai cemas, cuak, kenalim, luga, semua ada... 6 minit mcm 6 tahun!!
pakd0 xenah lagi tgk malaysia dapat emas sukan sea.. last p0n tahun 1989.. mane la pakd0 reti tgk b0la lagi time tu.. budak tadika beb!!! kencing la kal0 tgk dan ingat game tu... mase tu pakd0 hanya pandai mengeja b0la, bukan nyer meminati b0la, apatah lagi bermain b0la sepak secara pr0fesi0nal.. s0 sbb tu lah pakd0 amat2 mengharapkan Malaysia menang kali ni... dan akhirnya.. Juruletih vietnam si carlit0s terpaksa menjilat balik ludahnya yg sudah basi ( k0mpem masam) dan munkin juga sudah bercampur dengan najis mugahlaz0h (la0s banyak anjing berkeliaran 0k!!)... hahhahaha... cakap besar lagi.. ambikk k00..

sukan sea ni, pakd0 hanya tuggu satu jer pingat emas.. b0la sepak.. tu jer... ka0 xdpt yg lain xkisah la.. janji yg dapat tu b0la sepak!!

akhir kata yg xakhir p0n...
kemenangan Malaysia ni bukan utk FAM... FAM sila jgn cuba bercakap besar!!! pakd0 masih menunggu FAM dir0mbak sepenuhnya...

p/s: BELIA BENCI KEPIMPINAN FAM!!!!!

1 comment:

  1. betol2..fam sila jgn perasan..idup puden!!!say no to juden!!gapo pom..slaim kembar tuh,meme meme sedak ugop...;D tahniah Malaysia!!

    ReplyDelete