Dec 31, 2009

Tiba-tiba g tgk b0la Malaysia vs Syria..

mlm td pakd0 bersama cik yuyu memergikan diri ke bukit jalil.. watching 0ur nati0nal team played against Syria..
kami sampai agak lewat kerna sama2 terlibat dlm kesesakan di Federal Highway (Belia Benci Jem).. dr ss14 ke kerinchi p0n dekat 20 minit.. pakd0 seprti mahu keluar dari kereta dan berlari-lari seperti Usin Bolt tp apakan daya pakd0 yg drive... cik yuyu di tepi.. Maka pakd0 hanya mampu bermimpi..

sampai jer di stadium bukit jalil darul naim.. pakd0 terus memarking kereta dan berjalan selaju mungkin, se0lah-0lah sedang myertai acara jalan kaki Sukan 0limpik Athen 2004... Cik Ima sudah sampai katanya.. sedang menunggu pakd0 di pintu masuk stadium.. n then kami berjumpa dan terus memasuki stadium, pakd0 terpaksa membeli sedikit kurdapan kerna pakd0 masih belum mengambil sebarang nutrein yg diperlukan badan. Ia sangat diperlukan utk mengutuk dan mengeluarkan kata-kata kesat kepada pemain dan pegawai perlawanan..

perlawanan sudah bermula 9 minit.. masih lagi 0-0.. pakd0 mengambil nutrien dari burger yg pakd0 sendiri xtau brapa harganya.. sebji burger mengambil masa 15 minit utk dihabiskan kerna pakd0 tidak dapat mencari kekhusyukan memakan berger yg dimasak menggunakan kaki dan slipar.. sungguh tidak enak...

Barisan pemain Malaysia adalah rata-rata dari squad emas sukan SEA temp0h hari, cuma N0rhafiz kembali menjadi kapitan Malaysia.. Squad Syria pula agak tidak dikenali malah langsung tidak dikenali.. Siapakh mereka? pakd0 p0n tidak dapat pastikan.. Mungkin mereka adalah pelajar Syria di UIA atau p0n mana-mana k0lej swasta di ibunegara.. Tanggapan ini adalah berdasarkan Jersi yg dipakai 0leh mereka.. Agak berbilang bangsa walapun semuanya berwarna merah.. Takkan lah Syria FA tidak mampu membeli jersi yang mahal2 utk pasukan negara mereka.. Masakan tidak, mereka mampu memiliki peluru berpandu yg canggih, takkan la jersi satu set p0n tak b0leh beli.. ahhh biarkan..


perlawanan berlangsung agak baik.. pemain Malaysia bermain dgn cantik da teratur, tiada aksi2 liga Super dan Liga Perdana dipamerkan.. Safiq Rahim agak baik juga mengawal enjin pasukan Malaysia.. Barisan pertahanan Malaysia di barisi IDOLA pakd0 iaitu Muslim dan Norhafiz Zamani.. agak baik persembahan mereka... Jentera tengah 0leh Safiq dan pakd0 lupa sape ( s0ri naik l0ri) manakala penyerang ialah si kembar dan Maty0 bergandingan... Malaysia akhirnya memecahkan kebuntuan, dgn mendapat penalti dari s0ft tackle dari player Syria yang menackle Shahrul Idlan Talaha a.k.a Mat y0... pakd0 agak terkejut dgn tindakan drastik referee yg agak lembut itu.. se0lah2 sedang mengadili perlawanan netball peringakat z0n bawah 14thn.. Sepakan 12 kaki ni disempurnakan 0leh Si Safiq yg memakai jersi keramat peninggalan Superm0kh..
kal0 xmasuk memang maki hamun akan dihamburkan 0leh pakd0...

Akan tetapi Syria berjaya menyamakan kedudukan melalui sepakan penalti (penalti lagi!!!!) refree ini mula disumpah seranah dgn agak dasyat 0leh fan Malaysia (pakd0 diam saje).. Malaysia kembali mengatur gerak dan mendapat penalti lagi... 3 penalti nih!!!! 2-1.. si Safiq lagi yg sc0re...
 permainan agak hambar setelah pertukaran pemain dilakukan.. Refere sperti biasa membuat lawak-lawak b0d0h bertaraf lawak majalh Ujang yg mengundang pakd0 mencari b0t0l air utk diberi pembalasan..

Walaup0n dlm keadaan yg tidak sperti 1st half, Malaysia berjaya menggandakn g0l apabila kembar berjaya memasukan b0la ke dlm jaring Syria.. GOLLLL!!! 3-1... akan tetapi Kembar terpaksa meninggalkan padang dalam keadaan yg kuranh enak kerana dilayangkan kad merah 0leh referee.. Alasanya ialah kembar melambat-lambatkn perlawanan.. Pakd0 sudah hilang sabar, b0t0 air sudah diper0lehi.. maka tunggulah saat itu... Malaysia terpaksa bermain dgn 10 0rg pemain.. tetpai masih berjaya menaringkan g0l ke-4!!! 0hh pakd0 masih tidak percaya.. GUrusamy juga id0la pakd0 melakukan c0unter attack yang cantik dan menewaskan penjaga g0l Syria dgn cara yg amat memalukan.. L0b b0la ke atas kepala keeper.. pakd0 melmpat kegembiraan melihat id0la menjaringkan g0l.. 0hh indahnya....

sebaik tamat perlawanan referee agak tergesa-gesa meninggalkan padang tnpa menyedari pakd0 sudah menunggu di tingkat 2 dgn bersenjatakn b0t0l air ditangan.. ZUPPP!!! satu balingan dilakukan.. ahhh sedikit tersasar.. kal0 kena kepala referee yg b0tak tu harus masuk k0sm0 es0k... huhuhu...

stelah hbs game, pakd0 bepisah dgn cik Ima yg bersama-sama pakd0 dan yuyu.. kata cik Ima kene balik awal, es0k keje.. 0hh lupa pakd0.. W0k, hafiz, kuwe juga bersama-sama pakd0 malam ini..
kami bernukak di rest0ran capati xsampai di Sri Petaling sambil memakan nasi lemak ayam hancur.. pakd0, yuyu, w0k, hafiz, kuwe dan xkenal bernukak sehingga b0ring.. akhirnya kami pulang..

Semasa dlm perjalanan pulang ke rumah pakd0  di G0mbak.. satu r0ad bl0ck berlaku ditempat biasa... pakd0 macam biasa la mengeluarkan d0kumen2 rasmi sebagai rakyat Malaysia yg berundang-undang... akan tetapi.. pakd0 berjaya membuka club bual di situ. sungguh aneh!!! pak p0lisi sama2 terjebak dengan club bual yg dimulakan pakd0.. 10 mnit berb0rak pasal b0la.. haishhh!!! jeng k0il pak p0lisi itu... ade ke layan club bual anjuran pakd0 ketika bertugas... yuyu suk0 ggulim setelah mengetahui peristiwa ini..














cik yuyu dan cik ima cuba berlagak WAG pemain malaysia...















cik yuyu dan en w0k (bukan pemain malaysia) cuba mengaburi mata paparazi...


p/s: dua tu jer gmba yg pakd0 ambik.. huhuhu..

see u when i see u...

2 comments:

  1. jengkoil!!hahahaha..abih ko pok sdaro nya hasup dgr cito bola syria sunway!

    ReplyDelete
  2. referee nak balik afrika cpt,tu die bg kad mrh kat kembar..hehe..pakdo pandai bodek pak polisi..syabas..:)

    ReplyDelete