Jan 14, 2010

isnin sampai rabu...

isnin.. pakd0 start sem baru..
huhu jadual da  dapat, 1st class? Pr0f halim.. mantan Dean.. huhuhu.. besar xhingat.. kal0 jd raksasa k0mpem ultramen takut nak lawan.. rase2 la saiznyer ade la sebesar Shaq 0 Neil yg men b0la jaring US tu.. bayangkan kal0 dia tampar pakd0 yg cuma tinggi 5 kaki lebih jer.. mau terpelanting sampai bent0ng.. dah slamat duit t0l tuh!!  sume muka cuak jer dlm class.. ahhahaha... xde nyer yg nk buat 0tai atau membuat perkara luar tabii sperti biasa... masing buat muka macam nk akad nikah.. pakd0 dgn penuh berdisiplin sampai awal.. dah xsinggah cafe beli r0ti @ air s0ya..
nk ngaji sungguh katanya pakd0!!! ( pakd0 dah jnji ngn 'sayam pakd0,' nk stdy bet0l2)..

mula2 nk bawak buku tebal yg si Ted Rapap0r buat, tp cik din datang menghasut pakd0.. "1st class nih, b0w0k wak gap0 buku."  maka pakd0 termakan hasutan itu.. dlm kelas masing2 buat muka dan perangai xleh blah.. xpenah nih budak M0bile C0mm sesenyap ini.. xde p0n yg kuar pegi tandas sedut asap.. masing2 muka dah biru tahan mengantuk... Tp masing2 buat muka lega lepas si Pr0f ni start buat lawak yg agak jeng k0il.. pakd0 mmg xleh tahan sgt dgn perasaan nk gelak.. gelak jer...sejam berlalu, da xtensi0n dah.. baik jgak si Pr0f Halim nih.. huhuhu.. aku ingat straight mcm pembaris kayu kaler kuning tu... 0h lega kami sekelass...

hari slase lakk.. pakd0 dan ayi sdaya upaya cuba untuk menghalang rakan2 dari menimbulkan perkara2 yg b0leh merangsang terkeluarnyer t0pic final year pr0jek... tp pakd0 dan ayi redha jer ngan kawan2 yg memang berniat mahu melihat kami berdua tertunduk sperti baru kant0i bawak dadah 3 kil0 dalam beg sk0lah.. Final pr0jek tetap disebut.. huh!!! Petang tu pakd0, ayi n fami terpaksa pergi lagi ke campus!! ambik c0-cu yg spatutnya dah ambik mase 1st year.. hahahha... last sem br ambik.. kami rela asalkan xkene ambik JPA.. xke haru.. k0l 4.30pm kami terus masuk jer seminar r00m, lecture yg bertugas dgn muka selamber buat ann0uncement haram jadah " Girlss !! F0r y0ur inf0rmati0n, these 3 guys da ade awek,  jgn percaya if di0rg cakap xde awek lagi.." CIIISSS!!! da la pakd0 pakai kemeja pink!! semua mata tepat memandang kami.. hampeh t0l.. ape kene mengena ngan subjek nih? kami bertiga buat muka tiang TNB sambil cari krusi... Lecturer yg bergelar Sir R0y telah menjatuhkan saham kami di bursa saham student baru... huh!! sbelum terlupa, mase kami lepak2 dpn f0yer, pakd0 dan ayi cuba mngelak dari tersermpak dgn SV kami, sbb pr0jek tetiba menjadi jeng k0il dan xjd.. tp SV kami dgn langkah bangga dan tersenyum girang meluru ke arah pakd0 berdua...
" Awak 2 0rang ni biler nk datang jumpa saya? lame saya tunggu ni.. pr0jek mcm mane?"
ayi dgn tanpa mengambil masa yg lama terus menjawab " Es0k kami datang jmpa, da buat dah, dlm pr0ses!"
PANGGG!!! ambik k0... mampus nk kene setel malam ni... maka bertungkus-lumuslah pakd0 dan ayi pada sebelah malamnyer...

hari ni pulak rabu... mcm biase, bgn awal smayang dan minum Mil0 utk sihat dan kuat.. dan juga pastikan semua flight terbang dan tanaman siap diharvest!! hahaha... br b0leh siap2 ir0n baju kasi smart mcm brad pitt. hr ni pakd0 g klas dgn muka tersenyum girang sbb br jer lps chat ngan yg tersayam.. sape? ~rahsi0~ huhuhu.. hari ni letih bahu pakd0.. hr ni pakd0 kene bawak lapt0p yg berat ditambah pula kene bawak buku tebal si Ted Rapap0l buat.. senget bahu nk bawak smpai kelas.. kene awal tuu!! klas Pr0f Halim nihh!! kene bantai gune skill cite Ombak xke nanye.. menggelupur kesakitan la jwabnyer.. tu p0n kal0 xk0ma laa.
pakd0 mcm biase berlagak skema bersama-sama rakan sekelas.. baik baik sayang gayanyer... lepas jer klas si Pr0f ni, pakd0 terus terjun ke cafe.. lapauuuu!!! makan2 pastu terus jmpa SV yg setia menanti pakd0 dan ayi.. Ayi berjaya mengheret perlawanan ke dalam lab supaya tidak di VIVA 0leh Pr0f Halim dan T0k Hj Mat Zin.. huh amat berbahaya kepada b0t2 kecil dan sederhana kal0 tunjuk pr0jek kat di0rang.. s0alan2 yg menusuk kalbu akan ditanya.. s0 utk selamat mari kite lab.. huhuhu..

Mase dalam lab kami buat muka c0nfident macam Usin B0lt kat 0limpik Beijing.. bukak lapt0p teus tunjuk pr0jek.. Ayi mula2 kene, asyik err0r yg kuar. muka dah biru mase sv suruh m0dified ckit bl0g diagram.. hahah. padan muka k0 ayi.. pakd0 tersenyum dgn penuh niat jahat.. sampai turn pakd0, tunjuk la kat SV nih... tetiba nk jadi cerita, pakd0 run xjd.. hah mampus aku!!!! mcm mane signal ni jd besar smpi v0ltage 5 GigaV0lt.. muka da jd biru macam kene hip0termia.. sejam g0dek2 bru dapat.. ape lagi dapat la pesanan pihak penaja yg pedih menusuk hati dari sv tersayam... PADAN MUKA KAMI BERDUA!!! pastu kene g0dek2 lagi ngn litar yang pakd0 sendiri xpasti b0leh run ke tak.. ayi da jd mcm pr0fes0r kant0i beli phD, haru jer pakd0 tgk.. pakd0 p0n dah berguling2 atas lantai lab sambil mencari idea mcm mane nk m0dified IC nih.. xdapat2.. last2 masuk bilik lecture layan b0rak ngn Mdm KB n the gang.. kene pedajal makan ubi ape ntah.. rase mcm kayu.. seriuss sbijik rase kayu.. di0rang gelak sakan dapat kenakan pakd0.. huh!!! ambik k0 pakd0.. hampeh t0l lecture2 nih.. inilah balasan utk 0rg yg slalu habiskan makanan kat pantry bilik lecturer.. huhuhu...

lepas attend meeting club, pakd0 bergegas pulang sbb nk main putsal.. huhuhu.. da jd xtvt wajib budak klas nih.. main putsal kat Sri Rampai... mlm lak terpaksa mengadap lapt0p sampai 6 jam.. nk setelkan pr0jek laa..
es0k kene jumpa lagi SV.. dan k0mpem es0k pegi bunuh diri ngn ayi... mau tak nyer, ayi nyer bl0k xsiap2.. pakd0 lak da naik juling mata tgk data sheet IC..  pakd0 rase si pakcik g00gle da b0ring cari data utk kit0ang mlm ni... kami berserah pada takdir jer es0k...

0k la.. pakd0 da malas nk menaip....
nite babeh, pakd0 dah nk td0.. sbb pakd0 da berubah,, td0 awal.. hahahhaha...


p/s: bl0g ni siap ketika pakd0 sudah kehabisan sel 0tak yg aktif utk pikir nk s0lve pr0b final pr0jek nih.. maka terhasilah satu entry yg k0n0nnyer dapat mengembalikan keremajaan 0tak pakd0...

1 comment:

  1. kesimpulannye adakah masih tersimpul?? hehehe

    ReplyDelete