Jun 30, 2010

maka tamat sudah yg akhir 16

last game malam td disudahi dengan ludahan air liur dari mamat kerek bernama R0nald0..
gampang.. k0 ingt k0 best sgt ke?


Paraguay vs Japan

sesungguhnya semangat Asia utk Asia semakin berk0bar-k0bar.. kal0 Japan ni main macam mase lawan Denmark, maka ade can geng2 Japang akan mabuk sake sambil celebrate kemenangan.. 10 minit pertama dua2 team main xleh blah.. midfield b0th team memang xbrani nak buat attacking m0ve yg menggiurkan.. pack in the midfield pastu suka buat hantaran ke defend dgn harapan defend akan buat hantaran terus ke striker.. cibai.. game da jadi b0ring.. setengah jam asyik duk guna taktikal sama.. masu sec0nd half p0n masih sama.. aku syak di0rang saje nk kasi W0rld Cup ni b0ring tanda pr0tes terhadap vuvuzela.. tp kal0 tgk game statistic.. sh0ts dua2 team b0leh tahan banyak.. belas jugak laa. Kaisuke H0nda ngan Nels0n Valdez buat aku sedikit senyum sbb di0rang punyer t0uch da b0leh kire tahap w0rld class.. 0k la tu.. 90 p0n 0-0.. tambah mase 30 menet p0n xnak jgak sc0re.. sepak penalti je lah senang citer.. semua player pandai sepak b0la masuk g0l kecuali Yuichi K0man0.. 0leh sbb beliau suka main palang, maka Japan p0n kene palang mlm td... kalah penalti 5-3 adalah pencapaian yg baik di W0rld Cup daripada kalah 4-1 sambil menyalahkan pengadil perlawanan..



Espana vs P0rtugal

game yg ditunggu sekian lama.. line up P0rtugal letak Pepe kat depan back f0ur.. aku da agak ape si Queir0z nak buat.. midfield Spain yg memang suka passing dekat da jd gelabah sbb Tiag0 dan Pepe asyik pressure sambil buat tackle yg keras.. ade can Spain nk kena main malam ni.. 1st half memang Xavi susah nk jadi miedfelder general seperti biasa.. aku suke bile tgk P0rtugal pakai taktical macam ni.. Xavi adalah punca kepada setiap gerakan Spain.. Iniesta dan Villa akan terk0ntang kanting kal0 Xavi tetiba macam hilang.. tp 2nd half P0rtugal da macam xleh blah.. Xavi dr0p dalam dan bagi Xabi Al0ns0 yg keep m0ving...apabila player P0rtugal da macam hilang arah.. Xavi, Iniesta da Villa membuktikan mereka b0leh buat kerja giler dgn brilliant m0vement utk the 0nly g0al 0f the game...
Graciass!!.. World Class perf0rmance

1 comment: