Jun 29, 2010

sangat gumbira bila dapat ke terakhir 8..

2 game yg agak ditunggu pada mlm td...
2 pasukan yg penuh seni b0la sepak berentap utk ke akhir 8...
sungguh indah b0lasepak itu..


Netherlands vs Sl0vakia

The 0renje adalah pasukan pilihan aku utk berjaya dalam edisi kali ini.. manakala Sl0vakia adalah pasukan yg berjaya memikat hati aku dgn c0rak permainan yg baik dari segi bermain secara berpasukan dan bertaktikal.. sungguh bagus mereka itu.. mereka yg tidak mengerti keindahan b0lasepak akan mengatakan game ini agak b0ring kerna permainan penuh taktikal dari b0th teams.. hantaran pendek dan tengah yg padat membuatkan memang b0ring layan game seperti ini.. tp The 0renje memecah deadl0ck dgn hantaran yg agak g0jes dari si katik Sniejder.. dapat pulak kat si b0tak R0bben.. dan aku da dapat agak gerakan yg akan dilakukan 0leh mamat b0tak ni.. h0ld b0la.. cut inside dan rembat... hasilnya=g0l yg agak baik gerakan dari The 0renje..
rek0d 100% menang dikemah semim kan 0leh Sniejder sendiri selepas Kyut buat l0w pass depan g0l.. makan pasir la k0 wahai Mucha.. penalti Vittek hanya meletakkan dirinya sebagai antara penjaring terbanyak dgn 4 g0l setakat ini.. mane xnyer.. k0 sc0re minit ke 93.. memang xde harapan la nak tambah lgi satu...
2-1 adalah keputusan yg memuaskan kerna Sl0vakia macam xleh blah sbb Hamsik p0n main xleh blah.. maybe dia sengugut ataupun angin pasang.. agak lesu permainan beliau.. The 0renje pr0gress t0 the next stage...


Brasil vs Chile

B0la sepak itu indah jika Brasil bersamba seperti malam tadi.. walaup0n aku suka taktical Chile yg pakai 3-4-3 tp mlm ni aku xleh s0k0ng Chile.. walaup0n aku minat Alexis Sanchez dan P0nce tp Kaka masih dihati.. 0leh kerna P0nce xmain sbb diganung perlawanan.. aku tgk Chile main 4-3-3.. agak keberatan aku nk tgk Chile bg saingan sengit kal0 pakai taktical ni.. dan memang bet0l.. Gilbert0 Silva dan Ramires dgn tenang feeder b0la kepada Kaka yg sperti biasa dgn tenang buat passing2 gampang kepada Alves, R0binh0 dan Fabian0.. ideas was fl0wing fr0m Brasillian Samba.. back f0ur cukup kebal dgn Luci0, Juan, Maic0n dan Bast0s agak kebal utk dipecahkan ruyungnyer... g0l Fabian0 agak superb, bukan kerna Fabian0.. tp gerakan samba Brasil memang superb!! Juan p0n tenang jer heading b0la masuk gawang utk 1st g0l.. R0binh0's 3rd g0l buat aku senyum nipis... ade can nk tgk 6 bintang kat dada..

No comments:

Post a Comment