Jun 19, 2010

semalam W0rld Cup bermula agak cibaii...

punyer la aku rushing balik umah...
pastu mandi..
jd 0rg Islam, pastu terus tekan 805...
huh!!
tp aku tetap nak mengarut....


Germany vs Serbia

start2 jer aku da excited..
meses2 b0ngkak p0n da siap ant0r...
maka bermula hari pembalasan buat orang2 b0ngkak dan s0mb0ng...
kat Port Elizabeth ni.. Jerman memang peberet menang W0rld Cup.. (xyah cerita la sume 0rf tau..)
stengah jam pertama si referee ni buat giler nak tunjuk kad kuning..
da macam haram aku teng0k...
Jerman main 0k dan sperti biasa chantekkk..
tp yg aku heran, ntah hantu mane rasuk budak2 Serbia nih...
tetiba la pulak g0l..
J0van0vic pulak yg sc0re.. bukan Basti...
cibai.. aku terduduk.. meses pertama da masuk... lagi bertambah gampang rasenyer...
lepas jer Kl0se kene red card mamat ni bantai g0l..
haru beb!!!
Jerman yg tidak kerasukan menyerang mula mengatur gerak.. tp si khadiera suka men palang...
P0d0lski macam haram ambik penalti..
da kalah 1-0..
aku da rase nk pegi tampar jer P0d0lski... gampang!!!


Sl0venia vs USA

mula2 aku saje nak layan sambil makan nasik lauk t0myam ayam..
alik2 melekat la pul0k..
g0l Birsa aku rase dapat pencal0nan g0l tercantik edisi Afrika kali ni...
Zlatan Ljubijankic yang aku memang xkenal tetiba jer buat aku kenal dia...
g0l kedua Sl0venia dia la yg sc0re..
aku da suke tgk USA ni kalah...
tp ntah malam ni memang malam kerasukan...
USA tetiba buat gampang sc0re 2 g0l..
D0n0van rembat macam xingt dunia...
pastu si Bradley tetiba jd her0...
nasib baik g0l Edu xkire..
kal0 x kembang la idung 0bama kat kedai k0pi pg es0k..


England vs Algeria..

aku dengan hati yg busuk dan keji..
mengharapkan England kalah malam ni...
sebenarnyer aku da td0 sbb pg kang ade game b0la..
tetapi apakan daya.. se0rang suami 0rang dgn selambernyer mengganggu prestasi td0 aku...
last2 aku turun bawah tgk b0la..
layan rentak sumbang England...
dan memang terbukti.. malam ni malam kerasukan...
Algeria main macam da final w0rld cup...
gile ape c0ntr0l ball superb...
cuma finishing jer kurengg...
last 0-0..
tp aku xbrape nak int0 kutuk fan England sbb aku nyer Jerman da kalah...
gampanggg!!!
peluang keemasan dilepaskan begitu sahaja...



p/s: 'dia' tgk b0la pkl 2.30pg... saya xbersalah mengajar 'nyer' tgk secara online... huhuhu

No comments:

Post a Comment