Jun 29, 2010

weekend yg tetiba buat aku rase lain..

weekend lepas 26/6 aku dgn penuh k0mpiden pegi ke majlis perkahwinan kawan baik zaman sk0lah.. N0rbaizura Ahamad Padhil namenyer.. mula2 aku dgn selamber ke seksyen 10 ( rumah beliau) tp singgah jap beli nyawa berjenama Dunhill... sambil2 tu r0ger la dulu geng2 sk0lah.. p0sisi2... tetiba pulak si J0jet cakap kenduri kat dewan seksyen 24.. mau menggelabah aku... giler ape aku s0rang pegi umah dia... gampang!! macam mane aku b0leh xingt majlis ni buat kat mane..

0n da way ke seksyen 24, aku teng0k Shah Alam ni memang dah banyak beza.. sumpahh.. sampai aku p0n pening macam mane tetiba ade jalan atas r0undb0ut seksyen 19!!! nasib baik aku mengelakkk!! kal0 x memang da sampai Puch0ng.. masuk jer seksyen 24 aku jd haru sekali lagi... mane la pulak dewan Pusat Kegiatan Warga Emas nih!!! mane la aku penah jd warga emas... ahh sudahh.. aku cuba jd GPS..(sebenarnyer aku sedang sesat.. cibai!!) tgk2 ade k0lam ikan tempat mancing... eh xkan la kawen kat tepi k0lam ikan.. sedang el0k aku nk U-turn.. eh kat sini rupernyer dewan tempat k0 kawen Bai... nasib baik aku se0rang yg sgt alert dgn signb0d di persekitaran...
kale PINK!!!! wah2... b0leh tahan k0 punyer taste Bai.. sampai jer 1st kene buat ialah mencari kr0ni2 yg seangkatan... w0keh J0jet ade.. tp J0jet ni da kawen... tp aku buat slamber j0in dia ngan bini dia makan.. hbs jer makan2 aku usha sambil k0ling2 geng2 bujang... gampang!!! sek0r p0n xdatang... sbenarnyer geng bujang hnya tinggal 4 0rang... yg lain da kawen...

da setel sume... geng2 sk0lah da ramai yg sampai.. macam biase.. bukak cerita lame.. maklum laa 10 thn da tnggal sk0lah.. gelak sakan la kal0 cerita zaman budak2 keluar... dalam duk gelak2 aku perasan satu benda...
aiseyyy...... aku s0rang jer bujang nih... member aku yg p0mpuan lak kasi panas line...

"wei ran0!! xkan s0rang jer? k0 biler nk kawen... 0rg len da siap ade anak lg..."

" huh!! 3 thn lagi aku kawen laa... skang nk kawen dgn sape... xde cal0n n de hati nk kawen."  balas aku dgn jawapan yg k0mpiden...

tp yg haru pulak.. aku ni jenis gatal nk pegang baby 0rang... macam biase la.. pegang jer k0mpem ade suara2 sumbang kasi panas line...

" ape klasss dukung anak 0rang... anak sndiri la br bestt!!"

suara2 ini terus kedengaran...

pastu masing2 ambik gambar nga pengantin bersama2 famili masing2.. aku malas nk j0in.. sbb aku s0rang.. nanti jd gambar jd xbalance... kumpul ramai2 geng sk0lah aku rase macam dah tua la pulak.. dah masing2 bawak anak bini.. aku jgak duk isap Dunhill dgn khusyuk sambil usha awek2 yg datang...

sbenarnyer aku memang rase lain bile aku s0rang jer yg xkawen kat situ...
macam cerita Afdlin Shauki tu..    SEPI...

No comments:

Post a Comment