Jul 5, 2010

8 akhir sudah tamat... tinggal pula 4 yg akhir...

8 yg akhir ni aku xkan buat giler miss that match!!
k0 giler hape buat xlayan w0rld cup!!!



The 0renje vs Brasil

2-1.. keputusan yg aku b0leh terima dgn hati yg terbuka... 2 team ni adalah antara peberet utk cempi0n edisi Afrika..  peberet team.. Geng2 Nazi amat mantap sejak awal pemilihan ke Afrika.. jd mereka adalah target n0 1 kali ini... Brasil agak kureng kerna aku benci Dunga.. permainan cantik tiada lagi..

awal R0binh0 buat aku senyum nipis... Mel0 buat gila antar b0la yg split defend memb0lehkan R0binh0 dgn muka kerek giler placing b0la masuk g0l.. huh!! men lawa... ade can enj0y malam ni..( kerna aku sedam tensi0n).. 1st half main da 0k.. aku jd serba salah nk s0k0ng yg mane satu.. dua2 team pilihan... gampang!!! macam mane la b0leh jumpa awal2 macam ni...
masuk jer 2nd half aku da rase ade benda xkene ngn Brasil nih.. Mel0 nga Gilbert0 dah xleh nak feeding b0la kat Kaka.. ade can nk hancur!! van B0mmel ngan De J0ng jd ball winner.. datang jer sapu.. Sniejder da bebas berlari-lari sambil memegang bel0n berbentuk Sp0ngeb0b!!! hasilnya freekick yg xbahaya b0leh jd malapetaka buat Brasil.. Mel0 nga Cesar buat celaka!!! aku da hangin!! macam gamapng k0rang main..
bermula dari detik itulah Brasil da jd team yg agak gampang!! aku da start sumpah seranah... tap2 da 2-1...
haram!! sape pulak b0leh miss Sniejder ni.. xkan la si katik 5 kaki tinggi ni b0leh heading tanpa di celen 0leh gergasi Luci0..
game bertambah celaka dan durjana bile Mel0 yg k0n0nnyer hangin ngn R0bben yg berlak0n.. red card la dah k0 pijak mamat tu buat hape siall!!!! lepas tu Brasil dam main sambil menambah d0sa2 aku... midfielder 0renje dengan selamba memperk0tak katikkan barisan gemilang Brasil...
2-1... aku simpati dgn Kaka...



Uruguay vs Ghana

game ni aku syak memang ramai yg xnak layan... bagi peminat bermusim.. sudah tentu game ini xde umphh nak layan.. tapi aku tetap layan... best w00!!!
Dieg0 F0rlan C0ranz0... satu nama yg penah main kat Man Utd..xde sape yg expect mamat ni akan jd superstar kat Africa kali ni.. masing2 duk bajet Messi, R0nald0 dan R00ney yg akan jd superstar.. ceh!! game ni maybe game paling m0st heartbreaking w0rld cup kali ni... gile ahhh... sampai ke subuh aku depan tv.. s0rang2 pulak tu!! yg lain hnya menghiasi permandangn sri g0mbak sahaja.. 10 saat nk tamat 1st half Sulley Muntari tetiba hayun kaki tepat ke b0la dan b0la tu tepat pula ke penjuru bawah g0l Uruguay.. aku yg da start nk bakar Dunhill tetiba xjd bakar.. aku kaget!! 0hh aku terkejut...
2nd half menjelma.. tp dgn jelmaan yg cukup utk buat aku terpegun lagi sambil bakar Dunhill sekali lagi.. perfect0!!!!!!!!!! perfect free kick!!!!!!! F0rlan ni da memang jd gile.. Kings0n kene tipu ngn Jub0lani.. ahh persetankan semua itu.. 1-1 sama smpai la minit terakhir masa tambahan...

sehinggalah Suarez tetiba nk jd tangan Tuhan jugak.. dah banyak la pulak tangan Tuhan nih!!! red card!! penalti di ambik 0leh Gyan Asam0ah... kal0 aku la.. memang aku xambik penalti ni.. 30 saat nk hbs.. kal0 sc0re jd her0.. kal0 xmasuk jd pariah sampai mati... gile k0!!!
tp apakan daya.. Gyan memilih utk dihina sehingga ke akhir hayat!! dia memilih palang utk jd t0pik hinaan...
sepakan penalti menjadi penentu... tpi kali ini Mensah dan Adiyiah pula memilih jalan yg sama dengan Gyan.. mereka memilih utk dihina.. apakan daya.. jalan itu pilihan mereka... 4-2 dari sepakan penalti... Uruguay berbangga kerna mejadi wakil tunggal Latin0 dan membawa harapan besar peminat telen0vela..

No comments:

Post a Comment