Jul 5, 2010

8 akhir sudah tamat... tinggal pula 4 yg akhir... edisi 2

saje buat edisi2 nih.. k0n0n telen0vela laa..
macam gampang ye x?
peduli hape aku!!


German vs Argentin0

2-3 hari sebelum game aku da buat giler panaskan telinga fan2 Argentina yg duk bising merekalah yg akan ke final tahun ni... ape kes nk pegi final.. defend berterabur macam sial.. ade hati nk pegi final.. hujah aku yg bgtau defend Marad0na ni macam sial langsung tidak diendahkan 0leh mereka... katanya xperlu kerana Messi, Tevez, Higuain akan mengganas.. ganas la sgt!!! huh!! dan aku sekali lagi mendabik dada di muka2 pesb0k mengatakan Arjemtin0 akan jd lauk malam ni... ade geng Nazi pesan.. jgn cakap besar.. nnti kalah malu kite.. aku tetap buat giler.. fan Arjentin0 mula cuak dgn pr0v0kasi... taktikal saik0l0ji aku berjaya..
dan minit ke 3 membuktikan hujah2 aku adalah benar belaka... Muller budak hingusan dgn tidak dicelen heading masuk 1st g0l... l0mpatan kegembiraan berlaku di sri g0mbak.. ayi mula buat muka hijau... awal lgi katanye.. aku menjawab dgn nada angkuh!! ade lagi g0l lepas ni.. baik td0 awal..

dan Kl0se membuktikan telahan aku adalah benar!! ayam sial defend Arjentin0 nih.. w0jik ehhh!! dan sudah tentu kasut emas, pemain terbaik dan pemain muda terbaik kini akan menjadi milik anak2 Nazi... berserta tr0fi keagungan b0la sepak juga akan ke Berlin.. 0t0mendi menjadi sperti budak sek0lah disebelah kanan.. aku da agak dah... k0mpem Nazi attack belah kanan.. tp ape yg Marad0na pikir.. aku p0n xpaham.. sampai aku yg xde lesen c0aching p0n da dapat agak mase tgk line up Arjentin0 nih.. kal0 AFA dapat tau.. maybe aku akan ke Beun0s Aires lepas ni.. tp aku akan t0lak tawaran itu.. jgn risau...
bahagian tengah abs0lutly jadi milik mutlak Nazi.. Basti dan Khedira memang t0p class.. aku ade dgr2 cerita awal2 w0rld cup.. ade yg cakap Nazi akan bungkus sbb xde Ballack.. but n0w!! Ballack who? Khedira lebih mengancam!! tgk gaya Basti.. aku syak si n0 7 ni adalah pemain terbaik kej0hanan.. yaa.. tanpa was-was..
3rd g0al Nazi juga gerakan Basti.. giler ayam defend Arjemtin0 nih.. sampai Freidrich yg sc0re.. defend bai!!!!!!!!!!!! bukan gerakan set piece!!!! tp gerakan padang!!!!! gile!!!!!! defend b0leh masuk penalti b0x pastu tapping b0la macam striker!!!!!!!! memang kelas ayam la defend Arjemtin0... siriusss wa cakap lu... Marad0na buat ape aku p0n xpaham.. dah tgh k0 tgh l0st.. yg k0 masukan striker apesal? Ver0n ngn Past0re buat jeruk simpan dalam b0t0l...
Kl0se skali lagi buat kurang ajar dgn sc0re g0l ke-4.. skang ni dah 14 g0l.. setaraf ngan lagenda Nazi.. 'Si Pengeb0m Muller'.. 2 lagi b0leh jd w0rld m0st pr0lific striker in w0rld cup hist0ry..
barisan muda German ni dah xsabar nk c0nquer pentas dunia..



Paraguay vs Spain

2 penalti dalam masa 2 minit... ref ni gila bg penalti k0t... tp 0-0 mase 1st half p0n da kire 0k buat Spain.. c0ntr0l game tapi xleh sc0re.. wh0 is Fernand0 T0rres? macam gampang jer main.. bawak perangai club mase main kat W0rld Cup.. kelas pertengahan bet0l mamat ni.. g0l Valdez dikira 0ffside wp0n dia x0ff side.. tp ade sedikit khilaf di sini...
2nd half penalti Card0z0 juga sepatutnya kene ambik balik..
mase C0rd0z0 sepak b0la.. player Spain da lebih 1 meter lari ke dalam penalti b0x.. where is the rule 0f 9.13 meters behind the ball? bas0 ref jeng k0il.. 1-0 Paraguay mendahului sudah mampu mengubah skrip indah Spain.. Santa Cruz yg ganti Valdez memang macam gampang.. aku benci beliau!! sungguh tidak berbal0i melihat aksinya.. walaup0n aku xbrape nak in ngn Spain ni.. tp aku minat cara di0rang c0ntr0l game...
Xavi, Ineista, memang superb!! dua gerakan gile babi bukak peluang utk Villa balik bawak kasut emas tanda sc0re banyak... tgk Spain main da macam Barca.. cuba buang Xavi ngan Iniesta... aku rase haru team ni..

No comments:

Post a Comment