Jul 12, 2010

budak2 ni bagi no 3 dulu, baru kejar no 1


xkire la ape yg berlaku..
aku tetap layan game ni..
ahhh.. persetankan mereka yang xnak layan game ni.

xsempat nk tgk line-up dua2 team.. 
dari shah alam ke putrajaya pergi ke selayang dan baru lah ke teratak nan permai di sri g0mbak..
jerman weiii.. xkn ku miss game ini...
w0keh...
kali ni nak layan dalam bentuk bergambar... hehehe...




walaup0n sampai l*wat cikit.. tapi masih sempat menikmati sentuhan pemain muda terbaik W0rld Cup 2010.. Th0mas Muller bantai g0l ke-5.. kasut emas la wei...  rembatan Basti membuatkan Muslera terkapai-kapai nk tangkap dgn kemas.. Muller ni jenis gila jugak.. terus sambar b0la sebelum pemain Uruguay sempat berfikir secara waras dan tenang..


ntah macam mane sedang el0k aku duk layan Dunhill.. tetiba Uruguay ni buat c0unter attack... si Cavani ni b0leh tahan laju berlari keriangan sambil membawa b0la dan terus j0l0k dgn hujung kaki..  macam Subadr0n Aziz slalu buat mase main ngn KL dulu.. lebih kurang macam tu la... tp kal0 Neuer yg jd keeper aku rase Cavani ni hanya mampu buat muka kechiwa.. tp apakan daya Butt (b0nt0t) yg jd keeper.. dgn citer Butt letak julat dalam air Neuer.. kasi Neuer sakit perut sbb dia nk main..


masuk jer 2nd half F0rlan dapat b0la chantekkk jer.. xde cakap banyak, F0rlan ni terus layan v0lley pastu berlari sambil celebrate g0l.. aku tepuk tangan s0rang2 menandakan rasa kagum dengan skill beliau.. sungguh mengujakan.. harap-harap anak2 kecil di Malaysia ambil iktibar.. jd macam F0rlan, jgn jd bangang layan AF, Ment0r dan ntah ape lagi rancangan per0sak minda utk berjaya...


nasib baik juga si tua Jensen yang sememangnyer tipikal Nazi dengan tidak berhati perut dan tanpa was-was menghulur kepala utk g0l penyamaan Jerman.. 2-2 buat aku lega.. Muslera baru um0r 24.. jadi dia ade mase yg lebih utk belajar bagaimana utk menjadi keeper yg bagus ketika menyaingi b0la tinggi.. J0hn Terry harus belajar dari Jensen.. walaup0n xde skendel tapi masih b0leh sc0re pakai kepala..



aku dah cuak tgk jam kat hujung tv tunjuk minit ke 80.. gampang aku dah letih nih.. xkan nk layan 30 minit lagi.. tapi.. Sami Khedira mel0mpat keriangan penuh dgn semangat kesukanan untuk menanduk b0uncing ball terus ke gawang Uruguay.. Muslera sekali lagi terpaku dengan tingkah laku pemain Jerman.. g0l minit ke 82 seharusnyer melegakan segala perasaan gundah gulana didalam hati nurani yang suci bersih ini...


agak2 aku sumpah seranah tak kat F0rlan kal0 free kick dia cecah g0l Jerman.? free kick diambil ketika perlawanan berusia 93 minit.. xke gampang kal0 kene tambah 30 minit lgi.. nasib baik palang jd penyelamat.. terus aku mimpi pasal palang...



L0ew kate. dia saje nk bagi budak2 ni rase n0 3.. b0leh merasa pedih tgk Spain julang W0rld Cup..baru la di0rang ni main bet0l2 kat Brasil kang... tgk umur budak2 Nazi ni.. memang ade can nk tapau 2 kali W0rld Cup lagi.. xmacam team Sirap 3 Singa..

untung jadi Sarah Brandner.. xpayah main p0n dapat medal.. Basti ni b0leh tahan jugak taman bunga.. tp kal0 awek aku macam Sarah ni.. usahkan taman bunga, Pesta Fl0ra p0n aku sanggup!!!!

1 comment: