Jul 10, 2010

Espana lawan 0renje.. fakta yg agak menarik..

saje jer aku ced0k dari s0ccernet..

  • dah 7 kali sejak w0rld cup wujud,2 finalist ni dari team Eur0pe..
  • masuk yg final yg ni, dah 10 kali W0rld Cup landing kat Eur0pe..
  • final pertama tanpa pasukan Brasil, Jerman (barat) dan Italy.. selalunyer mesti ade salah satu team ni..
  • kal0 0renje menang ahad ni, mereka adalah pasukan ke-5 yg menang 100% dalam W0rld Cup.. da b0leh j0in Uruguay 1930, Brasil 1970, 2002, dan Italy 1938..
  • 0renje juga akan buat rek0d satu satunyer team selepas Brasil yg menang semua perlawanan kelayakan dan pusingan akhir W0rld Cup.. gila gampang jgak 0renje!!
  • 0renje ni xpenah kalah 25 c0nsecutive matches dan hnya sekali b0l0s lebih dari satu g0l.. tu p0n mase lawan Cr0atia tahun 1998, brebut tempat ke-3..
  • Espana merupakan juara bertahan bg Eur0pean Cup pertama yg layak main sampai final W0rld Cup sejak geng2 Jerman Barat pada tahun 1982.. Juara Eur0 sbelum memang kant0i jer manjang..
  • Espana sc0re hnya 7 g0l dalam W0rld Cup kali ni, ade can nak jadi 1st Cempi0n yg paling ckit sc0re dalam sejarah W0rld Cup.. kal0 nak celen yg lain, Espana kene menang 4 g0l lawan 0renje.. perghh!!
  • Xavi dengan gampangnyer telah buat 25 g0alsc0ring chances dalam W0rld Cup kali ni dan telah buat 560 passing.. 509 adalah hantaran tepat.. Dunga jer yg duk atas Xavi dalam rek0d ni... Xavi 0ut, maka Espana da hilang m0st 0f their c0mplete pass.. tackle Xavi dari blakang kasi injured mase 1st minit.. 560 passing 502 c0mplete passing.. makne nye 58 jer passing dia miss!!! perghh!! meleleh air liur tgk statistik.. agak2 ade x player Malaysia yg b0leh buat?

2 comments: