Aug 19, 2010

Copa Libertadores


K0mpem ramai tak tau ape kebenda piala/tr0fi/cup yang aku letak nih.. Cempi0n League k0mpem ramai tau.. World Cup k0mpem lagi ramai yang tau.. kalau tak kenal W0rld Cup aku sy0r 0rang ni jadi bateri saiz AAA.
Berbalik kepada piala ni, ia dinamakan C0pa Libertad0res. Macam Cempi0n League kat Er0pah yang k0n0n hebat tu la.. Saiz C0pa ni memang gedabak tak ingat la.. Lebih kurang Piala FA kat Malaysia.. Aku syak FA Malaysia tiru C0pa Libertad0res.. Tapi k0rang jangan tertukar pulak, sbb kat Latin ni ade 2 C0pa.. Satu C0pa Libertad0res yang tarafnya adalah Cempi0n League dan satu lagi C0pa Sudamericana yang taraf Eur0pa League.. Selalunyer pemenang C0pa Libertad0res ni agak kacang dalam menitik pemenang Cempi0ns League.. 

Yang pelik, final C0pa Libertad0res ni ade 2 kali. Haaa.. Baru adil beb!! Gila gampang dia punya rule.. Agak-agak kalau Piala Malaysia ade 2 kali final best tak? Tak best kal0 pancut 2 kali.. 
Pagi tadi berlangsungnyer final sec0nd legs antara Internati0nal (Brasil) lawan Guadalajara (Mexic0). 
1st leg Guadalajara dah kene bantai ngan Internati0nal 2-1.. Walaup0n mantan kelab Chicarit0 ni leading hasil jaringan Bautista tapi Internati0nal memang kurang ajar menc0nteng arang ke muka Chivas dengan menapau 2 g0l untuk dijadikan bekal ke 2nd leg. Penapau tersebut ialah Guilian0 dan B0livar..

Pagi tadi sekali lagi Chivas de Dep0rtiv0 Guadalajara memberi harapan palsu kepada rakyat Mexic0. Sc0re g0l awal melalui Marc0 Fabian De La M0ra.. Tak awal sangat la sebab mamat ni sc0re minit ke 42.. Kalau kat Malaysia minit ke 42 ni aku dah dalam p0sisi nk pegi beli burger dan air berwarna tapi tanpa rasa.. Eh ade rase, rase macam gampang!!! 

     ni wajah yang memberi harapan palsu kepada Chivas
            
Sec0nd half start dalam keadaan peny0k0ng2 Internati0nal berada dalam kelaparan sebab takde selera  nk makan burger stadium yang harga 2 ringgit.. Namun kelaparan itu terubat selepas Rafeal S0bis sc0re g0l penyamaan tapi pendahuluan.. Harap k0rang faham maksud aku... 

aku syak Najib perasan S0bis p0n s0k0ng 1Malaysia..     

Peny0k0ng Internati0nal kembali lega sambil 0rder burger kat mamat burger yang pada awalnya nampak resah sebab burger tak jalan.. S0bis nak kata hebat, ermm.. susah jugak aku nak mengiyakan hujah nih.. Mase main ngan Brasil aku teng0k S0bis ni main lebih kurang macam gampang la.. 

Baru jer peny0k0ng Internati0nal nak bakar r0k0k, Liandr0 Damia0 pulak yang sc0re.. Makin punah la harapan peny0k0ng Chivas nak mabuk sambil peluk kaktus kat tepi bar.. Tapi mamat burger sebelah  Chivas ni da tarik nafas lega burger di0rang dah habis mase half time.. Aku syak ade k0mpl0t antara penjual burger dengan Marc0 Fabian.. Mamat burger ni layan g0l Damia0 sambil tarik gudang garam kat tepi tiang stadium..  Agak dalam dalam tarikan tu, se0lah-0lah mengiyakan k0mpl0t mereka.. 

Damia0 tunjuk bagus kat mamat burger tanda jualan burger s0ld 0ut


Dalam keadaan dah leading 4-2 agregat.. Internati0nal mengambil kesempatan  hasil kealpaan pemain Chivas yang se0lah-0lah tidak percaya dengan g0l Damia0.. Pengurus Chivas asyik geleng kepala dan kadang menghantuk kepala kat tangga besi tepi stadium tanda menyesal melepaskan Javier Hernandez terlalu awal kepada Manchester United.. Guilian0 kembali menghantui peminat Chivas dengan menjarigkan g0l pemutus semangat ataup0n g0l pembakar kerusi stadium.. G0l minit 89 memang menyakitkan peny0k0ng Chivas apatah lagi dengan tindakan Chivas yang selalu memberi harapan palsu kepada mereka dengan g0l dari 0mar Brav0 seminit selepas itu.. Chivas Dep0rtiv0 Guadalajara memang suka menaruh harapan palsu kepada peny0k0ng mereka.

Guilian0 yang membuatkan ramai rakyat Brasil mabuk sakan pagi tadi waktu Malaysia..

  0mar Brav0 cuba memancing gadis-gadis kat Brasil dengan aksi separuh b0gel beliau..
0mar kini disiasat atas dakwaan melakukan kelucahan melampau ditempat awam


Perlawanan tamat dengan jaringan 3-2 memihak kepada Internati0nal.. Maka terselamat lah air muka Pele yang datang pagi tadi nak hulur tr0fi C0pa Libertad0res..
Manager Chivas terus buat statement sama, "Saya menyesal jual Chicharit0 terlalu awal kepada Manchester United."  

Pele gaya M Daud Kilau pakai k0t merah


Nanti b0leh teng0k Piala T0y0ta team Inter lawan sama sendiri..
Inter lawan Inter...
Huh!!!


2 comments:

  1. chivas jadi ayam jer bro.. gi jual hernandez .. hahaha.. alih2 buleh ke Man United gak.. hernandez maen kat old trafford dah buh 3 gol pun. siap boh gol lawan chelsea, guna mulut jer. pastu bangun celebrate macam skore pakai kaki.. hahaha.. steady la hernandez.

    buat chivas, menyesal dahulu pendapatan, menyesal kemudian tgk je la copa tu dr jauh.

    Fyzal's Latest Entry
    Hari Ini Dalam Sejarah: 19 Ogos 1959

    ReplyDelete