Nov 28, 2010

Berb0la lagi di Maktab Teknik Cheras..

Hari minggu adalah hari beriadah, bukannya hari berpeleseran di KLCC dan cium mulut di Pavilli0n.. Jadi bagi menyahut seruan suci Big Mama yang risaukan rakyat Malaysia semakin gemuk, maka aku bergegas pergi ke padang Maktab Teknik Cheras.. Pasukan ulung KDNV akan menentang pasukan.. pasukan.. Ntah aku p0n tak tau apa jenis pasukan yang bakal dihadapi..

Perlawanan tertangguh hampir sejam kerana pasukan lawan masih belum sampai dan hujan ribut yang melanda sekitar Cheras.. Satu peringatan kepada remaja-remaja yang pilih KLCC sebagai panduan hidup.. Kecik-kecik dulu nenek aku selalu cakap petir tu untuk panah setan. Malah cium mulut di tepi jalan adalah ajaran setan, mungkin juga setan sendiri tak pernah cium mulut tepi jalan..

Setelah siap sedia, barisan KDNV yang dibarisi penjaga g0l imp0rt dan se0rang defend imp0rt amat bergaya dengan jersi tajaan Sime Darby dan Fig0s. Elaun makan juga disp0ns0r 0leh La Cucur KLCC.. KLCC lagi.. Kan aku kata KLCC tengah up sekarang.. Matyen semakin mendampingi KDNV.. Ura-ura mengataka Abe Jera ada meng'0ffer' sejumlah wang kepada Matyen untuk berhijrah dari pasukan rival Anaken.. Semi juga diberitakan menerima tawaran.. Berita ini menghadirkan gusar kepada Azjuan sebagai pengurus Anaken. Sudah tentu gusar..

Team lawan berjersi kuning agak kucar-kacir kerana keeper p0n haru biru mencari jersi.. Padang becak atau lecah membantutkan usaha KDNV mempamerkan aksi-aksi seperti pasukan Brasil 1974 dan Spain 2010.. Walaup0n berkemampuan melakukannya, adalah tidak adil kerana pasukan lawan adalah amatur sepenuhnya. Kami sedar.. Tidak baik memperk0tak-katikkan lawan yang tidak berd0sa.

Separuh masa pertama, barisan tengah yang dijana 0leh Semi dan Pakd0@Kaka beberapa kali membuat hantaran kelas A kepada barisan hadapan.. Namun kehadiran semula Rahman dibantutkan dengan kecederaan. Beliau terpaksa keluar memberi laluan kepada pemain muda meningkat naik iaitu Abe Jera..

Gerakan dari pemain pertahanan pinjaman (an0k bu0h Jemey) telah membuat satu l0r0ngan yang cantik kepada Matyen. Matyen mempamerkan aksi yang baik dalam usaha memikat hati pihak pengurusan KDNV dengan g0l pertama perlawanan.. Matyen membuat muka riak dan takbur setelah sc0re g0l tersebut.. Abe Jera dan pihak pengurusan harus ambil perhatian..

KDNV menambah g0l kedua dengan rembatan Semi yang terbang rendah meredah jaring g0l.. Tapi g0l itu dibatalkan kerana Murai 0ffside.. Referee nampaknya agak pening, malah linesman mengatakan Murai adalah active player ketika g0l tersebut. Nampaknya linesman tidak up t0 date dengan undang-undang baru FIFA..
Marah dengan tindakan tersebut KDNV hilang punca selepas hantaran kebelakang ditangkap 0leh keeper pinjaman. Indirect kick diberikan.. Pesa yang khabarnya dipancing 0leh Anaken membuat kesilapan kedua dengan tidak berada ditempat yang sepatutnya sebagai benteng!! Tindakan Pesa mengundang pelbagai pers0alan dikalangan pemerhati b0la sepak antarabangsa. Malam sebelumnya, beliau juga menaringkan g0l sendiri ketika perlawanan futsal di Sp0rt Planet Subang.. Terikat 10-10, sebelum Pesa menjaringkan g0l sendiri menjadikan 11-10.. SPRM dipanggil untuk menyiasat..

Separuh masa kedua berlangsung dengan sedikit lewat kerana referee tertinggal kad kuning didalam kereta.. Sungguh mengecewakan.... FAM patut ambil berat benda-benda kecik macam ni.. Serangan-serangan dilancarkan 0leh KDNV tapi ketumpulan barisan depan menghasilkan penyudah amat membimbangkan.. Termasuklah g0lden chance 0leh Murai yang menyungkit b0la ke atas palang ketika hanya berhadapan penjaga g0l lawan.. Murai juga akan disiasat 0leh SPRM..

Perlawanan berkesudahan 1-1.. Tetapi Abe Jera tetap berkeras bahawa keputusan adalah 2-1.. Hamidin agak gusar kerana Abe Jera mahu membawa isu ini ke FIFA..

Pesa kini dalam pemerhatian pihak pengurusan kerana melakukan tindakan yang mencurigakan dalam 2 perlawanan berturut-turut..


p/s: tiada gambar kerana cuaca bersalji dan suhu dibawah paras beku b0leh mer0sakkan camera.. Jika ada pun, ia kurang berkualiti kerana tangan kacheramen terketar-ketar menahan sejuk..

2 comments: