Nov 6, 2010

Ini kisah chenta...

Aku saje nak buat entry jiwang...
Bukan hati tisu beb!! Hati manusia.. Tisu mana pernah ada hati.. Malah tisu bukan benda hidup dan langsung sama sekali tidak mempunyai tulang belakang, apatah lagi hati.. 

Ntah macam mana aku memang int0 nak layan jiwang malam ni.. Jangan memain.. Mat K0mand0 p0n kawin der!!! Ni kan pula aku.. Manusia yang tak gengster langsung.. Cuma ada iras-iras Kaka jer.. Kah kah kah.. 

Kali ni persetankan kisah Lisa jap.. Aku ada benda yang lebih int0 dari Lisa.. Ini kisah chenta!!!  Waacaaa!!! 
Yess pasal chenta.. Buang tebiat? Lantak la k0rang nak cakap apa.. Peduli hapa aku!! 

Weii laki mana tak penah jatuh chenta? Aku syak dia tak n0rmal.. Siriusss wa cakap luu!!! Kalau dia h0m0 sekalip0n, dia tetap jatuh chenta.. Walaup0n chenta dia s0ngsang.. Nauzubillah... Tapi aku n0rmal bai... Ade la beberapa kali dalam hidup aku nih.. penah jatuh chenta.. B000 layan.. K0n0n jiwa kental... 
Tapi kental tak kental la bai.. S0rang gadis yang buat aku terduduk terus!! Dia dari Kelate.. As well as me.. Bet0l br0!! Aku memang terduduk ngan dia ni.. Tak penah p0mpuan yang buat aku terduduk macam aku terduduk dek penangan dia ni.. Mula-mula aku yang k0n0nnya kental, tak nak ngaku pada diri sendiri.. Yang aku telah jatuh chenta... Tapi... Terduduk br0... Surrender terus!!! 

Gadis ni buat aku berubah hati pada wanita.. Malay Dilemma.. Macam buku Tun Mahathir tulis tu. Nak bagitau dia? Perghh!! Kental macam mana p0n br0, terkunci mulut aku nak bagi tau.. Tapi last2 aku pr0p0se dia mase besday aku.. Keh keh... Bukan besday dia.. Ala besday dia p0n lebih satu hari jer dari aku.. Kira sama hari la senang.. Aku 21, dia 22, sama bulan tapi bulan brapa, tu rahsia.. 

Aku sayang tak ingat bai... Masa aku pr0p0se dia, aku dah last semester.. Dah nak habis study.. Perghh!! K0n0n-k0n0n habis study, keje pastu terus masuk meminang.. Tapi memang tu p0n aku nak buat.. Bukan memain bai... Dia p0n ada bagitau.. "Ngaji ssungguh, pastu kij0 ssedak.."....... Setiap kali aku duduk dalam 0pis, teng0k title aku, aku mesti ingat dia.. Terkenang kata-kata dia.. Janji aku pada dia suatu masa dulu..

Aku ni jenis tak reti nak r0mantik-r0mantik macam dalam filem.. S0 memang fail la bab-bab jiwang nih.. Selalu gak aku cakap kat dia.. Tak sabar nak habis study time tu.. Dan setiap kali tu lah dia pesan.. "Ngaji prabis dulu.." Aku masih ingat lengg0k suara dia pesan kat aku.. Sampai sekarang br0!!
K0 bayangkan... Aku rasa seek0r D0rem0n adalah sangat-sangat berguna time tu.. Nak jer aku pakai mesin kat dalam p0ket D0rem0n tu.. Kasi cepat habis study pastu keje, pastu aku nak dia.. Tapi aku hanya mampu plan jer.. Yang tentukan semua tu bukan aku.. Allah Taala yang tentukan..  

Satu jer yang aku nak bagitau dia sekarang ni.. Tak kisah la dia baca ke tak bl0g aku..  Aku nak dia tahu satu jer... Hati aku tak pernah berubah untuk dia... Sama macam dulu...


Aku bukan cari perempuan, tapi aku cari chenta....



p/s: nama dan gambar adalah privasi.. Nak tau sapa gadis dalam kisah chenta ni? Tak payahh!! Hanya 'dia' yang tau siapa gadis dalam cerita ni... Tu p0n kal0 dia masih baca bl0g aku nih.. ermm.

No comments:

Post a Comment