Sep 28, 2010

Sayang..

Sayang.. 
Es0k aku tak dapat bersama mu..
Aku sudah mencuba untuk bersama mu sayang.. 
Tapi kerjaya aku mencemburui hubungan kita..
Jangan kau sangsi tentang teguhnya cintaku padamu..
Aku tetap akan cuba untuk bersama mu..
Walau di mana aku berada..
I l0ve u s0 much...



p/s: demmmm!! es0k aku kena 0utstati0n... gampang bet0l!!! Habis Man United vs Valencia ape cerita?

Sep 26, 2010

Berseri-seri



Lawan B0lt0n Wanderas hari ni.. Aku syak B0lt0n akan kena ayam malam ni.. Pukul 7 jer aku dah terpacak depan tv.. Excited sebab Chelsial dan Arsengal kalah semalam.. Dah main macam celaka memang la kalah.. Peny0k0ng-peny0k0ng dua team ni memang pecah muka malam tadi.. Kutukan demi kutukan, cercaan demi cercaan adalah harus wajib untuk mereka.. Takkan aku nak kasi can.. Gila hape!!

7 pm waktu G0mbak.. Pritttt!!!!!!!! Bunyi wisel menandakan B0lt0n akan dibelasah dengan kejam malam ni.. Aku penuh khusyuk layan The Red Devils passing b0la.. Macam haram dah aku teng0k!! Cibai ape tetiba main macam gampang nih!! Dan aku bertambah haru lepas Knight sc0re pakai kaki instead 0f cr0ssing ball.. Apa kelancau Evans buat malam ni!!! Parah bai parah!! 1-0.. Gampangg!!

Pak Alex dah jadi udang bakar.. Aku syak ade yang kena terajang lepas ni.. K0mpem pecah usus kena penerajang 0rang tua ni.. Nani yang memang mempunyai usus yang nipis agak takut dengan kekejaman Pak Alex, lantas beliau melakukan perkara yang sepatutnya sebagai se0rang pemain b0la sepak.. Menjaringkan g0l.. Ya.. Beliau melakukan dengan penuh bergaya.. 1-1 masa half time.. Pak Alex buat muka askar Nazi.. 

Masuk jer sec0nd half ade peningkatan sikit.. Tapi masih dalam keadaan celaka.. Langsung tidak kesiankan aku yang bakal menerima kutukan-kutukan pedih dengan result seperti ini.. Arghhhhh!!! 0'shea sepatutnya ditampar dengan penuh kejam!!! Aku makin tak paham apabila mamat ni buat istake budak tadika dengan membiarkan Petr0v sc0re pakai kaki kanan.. 2-1.. Demmm!!

Macheda dan 0wen masuk.. Park pun j0in sekaki.. Attackkk!!! Aku syak B0lt0n akan putus tali perut kejar setan-setan ni.. Satu cr0ss dari Nani... 0wennn!!!!!!!!! 0hhh his glancing header put United level with B0lt0n.. A lifeline f0r the Red Devils.. Tapi kalau dah main macam haram, aku patut buat kenduri kesyukuran sebab seri malam ni.. Kesudahannya.. Telep0n aku dah kena tutup tanda aku dah jadi bahan!!! Gampang!!

0wennn!!!!!!!!!!!
Thanks G0d..

Sedih


Bermula pada hari Khamis aku dah excited nak berb0la.. Lepas raya ni baru sekali berb0la.. tu p0n main futsal. 2 jam berputsal xbest wa cakap lu.. 'feel' tu tak datang.. 
Khamis malam jumaat.. Ade putsal lagi.. Kat Taman Equin.. Macam gampang nak ke sana.. main 2 jam masih tak cukup.. 'Feel' tak datang..

Tapi sebelum berb0la kat Taman Equin, aku dapat sms yang buat aku sebak.. T0uching weii.. Fakrul Naim bin Zulkifli telah kembali ke rahmatullah.. Al-Fatihah.. 

Jadi main putsal dengan hati yang agak k0s0ng.. 

Jumaat.. Ada friendly di Stadium Pancar0na, Putrajara.. K0mpem 'feel' yang aku tunggu akan datang.. Main b0la sepak.. Di padang berumput.. Tapi sedang el0k prepare untuk ke sana. Dapat lagi satu perkhabaran ngak enak.. Syed Hafiz eksiden di J0h0r.. Kritikal kabarnya.. Tapi aku meluangkan masa menunggu Din dan Ayi dengan berb0la di Stadium Pancar0na.. Balik dari berb0la, terus mandi dan mer0ket ke J0h0r.. Syed Hafiz agak parah.. Internal bleeding.. 4 liter darah telah keluar.. dan limpa beliau terpaksa dibuang.. 

Jadi minggu ni bukanlah minggu yang menyer0n0kkan.. Hilang se0rang sahabat dan se0rang lagi kritikal.. 


Al-Fatihah buat Allahyarham Naim dan sem0ga Syed Hafiz kembali sihat dan selamat... 

Sep 24, 2010

Kembali bernafas..

Prestasi semasa dalam arena bl0gging agak merudum..
Biasa la.. Lisa punya schedule minggu ni agak padat.. Aku ni jenis sangat memahami, s0 dengan penuh rendah diri dan istiq0mah aku kena temankan Lisa pergi set, sh00ting, teman pergi 0pen h0use.. huh!! Penat kal0 jadi pakwe 0rang femes nih.. Tapi takpe, kejap jer.. Lepas kawen Lisa cakap nak retired dari dunia artis..Sejuk hati aku...


Berbalik kepada update ala Mahathir:

  • Chelsial kena makan dengan team baru naik.. Newcastle!! Macam biasa, alasan gampang akan kedengaran.. " Tak layan Carling Cup".. Dah tak layan ape kejadah letak Anelka, Kal0u main.. Bagi jer budak-budak belum baligh main.. Kan bagus.. Tapi aku anggap benda ni biasa.. Sebab Chesial ni team baru nak naik.. Kasi can..
  • Part klimaks minggu ni.. Liverp00l kalah bai.. Lawan team divisyen 3!! Nama kelab ni p0n aku tak pandai nak sebut.. t0n.. t0n ape ntah.. Dah main macam celaka memang la celaka result Liberp0l.. Sek0r2 lahabau Liberp0l aku jejak.. Mana mau lari dalam dunia serba canggih nih!! Fesbuk k0mpem pecah.. Paling best jumpa fan Liberp0l.. Jalan buka dada sambil buat muka celaka!! Kalau nak menganjing Liberp0l ni biar sampai masuk neraka.. Wuahahaha..
  • Minggu paling aktif selepas puasa.. Main putsal 2 jam, 2 hari.. Malam ni main b0la kat Pancar0na.. Macam biasa.. Aku main persis Kaka...
  • I'DA ape ntah... ambik gambar bagi replika cek RM4billi0n.. Cakap kat 0rang surat kabar dia dapat pr0jek RM317billi0n kat kampung aku.. Perghhh!! Memang dah jatuh tahap syirik teng0k pr0p0sal di0rang.. Nak kencing agak-agak la brader!!
  • Kes Allahyarhamah S0silawati still ade dalam TV.. Aku dah b0san!! Last2 aku layan Wild Nat Ge0 versi0n bahasa Malaysia.. Serius macam celaka!!!
  • Aku sedang teruja dengan planning b0ss nak ant0r training kat San Francisc0... Harap-harap aku balik Malaysia sebagai se0rang lelaki yang masih teruna...



p/s: Lisa ajak aku balik kampung.. Bukan kampung dia, tapi kampung aku!! Nak jadi babysitter Bazli katanya.. Aku syak Lisa dah tak sabar timang anak kami..



Sep 22, 2010

Sep 20, 2010

Y0u Always Walk Al0ne

Aku tak nak cakap banyak..

Hatrik yang membuatkan fan Liberf00l rasa macam gampang malam ni..

Bekalan Dunhill harus padu kalau lawan menatang Liberp0l ni..
Aku cuak kal0 teng0k 0'Shea main.. Mamat ni sl0w dalam aksi kejar mengejar.. Evans p0n b0leh buat aku bakar Dunhill lebih kerap.. Tapi aku duduk sambil buat gaya setenang air di kali.. Ceh!! Kadang-kadang rasa macam gampang bila teng0k Gerrard 'Si Pencium Kamera' buat passing.. Huh!!

C0rner kuda tua paling berbisa iaitu Giggsy membuatkan aku tambah tenang bakar Dunhill.. Ade can.. Cetus hati kecil yang kenalim dup dap dup dap... Berbat0v rambut pendek lagi bagus aku rasa.. Nampak macam ketua pelajar yang jadi harapan sek0lah dalam kuiz matematik..

Sec0nd g0l... Aku dah cakap awal-awal dulu.. Berbat0v ni g0l nak kasi ada gaya.. Tapi Reina memang bergaya sakan sambil teng0k b0la cecah jaring.. 2-0 buat aku save st0k Dunhill..

Tapi aku tak tau ape kes Man United ni suka lepas g0l lepas leading selesa.. Cibai!! Pak Alex sms aku mase Gerrard kasi g0l n0 2 Liberp0l..

"Tangan aku dah ringan ni.."    
tapi, aku cakap sabar dulu.. Evans tu budak lagi..

Gerrard buat aksi cium kamera.. Memang tak b0leh blah skill cium nih!! Kemaruk nak cium piala.. Kesian Gerrard.. 2-2 ni b0leh membuatkan brader jual burger senyum nipis sambil teng0k aku tarik Dunhill.. Dia buat side inc0me jual r0k0k..

Hatrik Berbat0v!! Aku rase nak mel0mpat atas meja sambil buat gaya lucah melampau.. Serentak dengan itu, aku terputus hubungan dengan semua fan Liberp0l. Gampang!!! Pesbuk di0rang aku syak memang hancur malam ni..

Liberp0l memang celaka!!!

p/s: Segala call, sms dan pesb0k langsung tidak dilayan malam ni.. Aku syak fan Liberp0l dah kena bakar jadi abu..

Sep 19, 2010

Musim raya baik update versi Mahathir

  • Tahan, Belasah, Bunuh, Bakar, Buang.. Hari-hari aku dengar berita ni.. Jadi aku sedekahkan al-Fatihah jelah.. Tu yang mampu.. Paling fam0us SB rambut reb0unding.. PERGGHH!!
  • Aku kena bagi duit raya kat PDRM.. RM450.. cibaiii!!
  • Budak kecik sekarang dah tak layan susu murah.. Paling k0man RM47 sek0tak.. Bukti jelas ada pada Bazli..
  • Ada lagi member seangkatan yang bergerak secara s0l0.. Hasilnya kedai-kedai makan menjadi tempat merangka strategi sehingga 4 pagi tanpa rasa bersalah..
  • Rupa-rupanya mercun telur dan b0t0l sangat kuat letupannya.. Padu..
  • Aku tengah tunggu 1st student register kat sek0lah hamil.. Bukti dia subur dan mampu menyambung zuriat..
  • Sultan Muhammad ke-5.. Aku agak t0uching teng0k peribadi Sultan baru negeri aku.. 
  • Hujan-hujan macam ni aku rase macam nak kawin hujung tahun ni..

Sep 17, 2010

aku tak suka..

Demmm!!!
es0k aku dah balik g0mbak..
Harap2 minggu depan aku b0leh balik kampung lagi..
Dan harap cuti raya 20 hari diluluskan..
17hari tak cukup!!

Sep 15, 2010

Ini baru hari raya..

Aku sedang beraya..
Takde masa nak update bl0g..
cuti raya 17 hari harus dimanfaatkan sepenuhnya..
Cau.. Aku nak layan satey!!

Sep 7, 2010

Kisah naga..

Dengan wajah serius aku berkata, " Kita mesti tangkap raksasa itu.."

"Agak-agak kulit raksasa tu b0leh buat beg tak?" tanya aku sambil tenung raksasa yang telah diikat ketat..

"Wuarggghhhhh!!!" naga mer0nta-r0nta sambil mengeluarkan api dari mulut... Mungkin dia faham percakapan aku tadi.. Nyata naga tidak mahu menjadi beg..

Zusssss!!!!!! satu simbahan air suling tepat ke muka naga.. aku tak mahu tempat ni terbakar.. Naga akur dengan tindakan aku.. Air mata penyesalan naga mengalir lesu di pipinya.. Sesal kerana gatal sayap nak terbang atas k0lam renang milik aku.. Tiba-tiba...

Tiba-tiba aku terkenang kembali saat aku bersua muka dengan naga.. Aku hanya panggil naga sebagai raksasa.. Mujurlah pengalaman menjadi kanak-kanak mengingatkan aku raksasa ini adalah naga.. Ahh.. Ini bukan drama Melayu.. Bentak hati kecilku.. Tuttt..Tuttt.. S0ny Ericss0n aku berbunyi...

Ahhh siapa pula yang gatal mulut bagitau 0rang surat khabar yang aku tangkap naga... panggilan tadi membuatkan aku pening... Aku tak mahu ditangkap Mergastua kerna membela naga tanpa lesen.. Tapi aku bukan bela, aku tangkap..

Wuarrgghhh!! Wuarghh!! Naga agak bising kali ini.. Agaknya naga lapar.. Aku syak naga ni budak lagi.. Api p0n keluar tak padu.. Tapi naga makan apa?

Sayu aku tengok naga ni melantak yong tau fu.. Habis macam mana dengan beg kulit naga? Tali pinggang kulit naga? Demm!!!

Ahhh.. Naga dah mengganggu emosi aku... Aku dah makin into dengan naga ni.. Lagi pun kulit naga muda tak elok dibuat beg atau tali pinggang..

Aku dah buka ikatan yang mencengkam naga. Naga tak lari. Aku tinggalkan naga bermain-main sendirian.. Sah!! Naga ni masih budak..

Aku biarkan naga melakukan senaman menguatkan sayap.. Practice make perfect.. Aku ada perancangan jitu buat naga..

Nampaknya naga agak tekun mengangkat dumble 20kg.. Aku mahu naga mempunyai sayap yang mantap. Sekali kayuh berdesup pergi!!

Hasil latihan yang gigih, naga mempunyai sayap yang sangat mantap. Malah handling naga juga seakan-akan handling Lotus.. Aku senyum puas.

Aku tenung naga dalam-dalam. Naga buat tak tau sambil hirup air isotonik. "Masanya hampir tiba naga." cetus hati kecilku.. Aku terus pandang naga dengan penuh harapan.

Aku panggil naga. Zuupp!! Pantas saja naga tampil. Berjaya juga latihan aku pada naga. Aku tenung naga dalam2.

‎"Naga, today is the last day you are here. You can go back to your home. Your mum should be worry about you." Naga diam.. Sedih barangkali. Tapi siapa nak jaga makan minum naga sepanjang aku balik kampung. Naga harus pulang.. Naga kini bersiap untuk terbang pulang. Satu flying kiss dilemparkan tatkala naga menghayun sayap........ "Selamat Hari Raya naga." ucapku perlahan.


Slamat blak0....


p/s: Ini adalah jawapan kepada status naga di pesbuk.. Hahahhaha

Selamat Hari Raya.. Maaf Zahir dan Batin dari Mohd Ran00rsyam dan Lisa Surihani sekeluarga..

video

Dah ramai buat stail edit2 gambar lepas tu tag nama kat pesbuk..
Tak rare macam tu..
Kebetulan semalam aku teman Lisa buka puasa ngan anak2 yatim..  Aku sh00t la vide0 ni..
Tapi masa ni dah sampai rumah Lisa.. Aku lepak kejap sementara tunggu bakal mak mertua aku tapau biskut raya. Nak bagi besan dia katanya.. Aku ya kan aje..Lisa senyum nipis.. Suka la kan..

Last but n0t least..
Selamat Hari Raya.. Maaf Zahir dan Batin dari Mohd Ran00rsyam dan Lisa Surihani sekeluarga..

Sep 6, 2010

Haru biru sebelum raya

Dalam duk sibuk dengan scene naga.. Aku ambik tau jugak hal ehwal Malaysia.. Em0 bet0l 0rang Malaysia ni ekk? Tak sangka bet0l..

Mula-mula pasal iklan raya TV3/4.. Aku rasa tak payah la nak bising pasal iklan ni.. K0rang kena paham peranan TV3/4 ni.. Tapi kalau aku jumpa pengarah iklan ni, aku tak maki beliau.. Aku bagi cadangan lagi p0wer.. Setakat Santa tu tak p0wer lagi.. Kena masukan element Star Wars, Alien vs Predat0r.. Pastu masukan element Titanic sikit2... Baru ada umpph iklan raya.. Bayangkan Alien dengan Predat0r, gila babi punyer lawan pastu dengar takbir raya.. Di0rang p0n brenti gaduh. salam2 cium pipi.. Perghh!!! Simb0lik bai.. Simb0lik.. 
Lagi satu k0 cuba bayangkan scene Darth Vader sama2 takbir raya dengan Luke Skywalker.. Ade unsur2 dakwah di situ...


Ade satu lagi duk bising dalam paper, tv, alam siber (cewah alam siber tu!!).. Pasal Guan Eng sembelih lembu qurban..
Hanya 0rang yang b0d0h dan mempunyai IQ tahap batu dan kayu yang mempercayai gambar ni... 
Nanti aku p0st gambar Bush tengah baca tahiyat akhir...


Sbenarnya banyak lagi aku nak merapu, tapi aku ade hal petang ni..
Aku nak pergi buka puasa ngan Lisa Surihani.. 
Temankan dia kat majlis buka puasa dgn anak2 yatim.. 


Lisa temankan aku pegi salun..
Jadi aku kena temankan dia buka puasa..
Kami saling memahami..

Sep 5, 2010

Naga

Lama tak update..
aku ada hal sikit..
aku tengah sibuk dengan scene naga..

Sep 3, 2010

Relati0nship 0f Br0ther00d




Minggu yang paling tidak pr0ductive di hujung suku kedua tahun ini berjaya dilaksanakan dengan penuh tawadhu' dan istiqamah. Percutian hasil usaha gigih apply cuti ini amat berbal0i untuk dihayati.. Ya berbal0i..

Percutian yang mengembalikan status aku sebagai warga Er0pah yang dedikasi dan sudah tidak mahu memandang 1Malaysia lagi..
Weekend lepas aku lepak Shah Alam.. Seksyen 2, lagi mau tanya kedai mana ke? Tentulah Engine C0rner.. 
Gerai makan zaman berzaman kat ITM, kurun demi kurun tapi kedai ni tak bangkrup beb!! Din ade la berniaga kat situ.. Pak Us0p dah retired, Amer ada lagi. Scene metal jadi aqidah Amer.. Aku tabik Amer sebab istq0mah dengan perjuangan. Tetap steady angkat jari tengah kat band-band murahan macam Bangfes.. Kak G memang dah jadi N0n-Executive B0ard.. Jai dengar cerita dah kena hantar Acheh.. Satu kerugian di situ sebab aku dah tak b0leh memeras ugut keretek bernama Surya milik Jai..

Ada tujuan aku turun Seksyen 2 ni. Ada majlis buka puasa anjuran juni0r generasi ke berapa aku p0n tak tau.. Rupa-rupanya dah 7 tahun aku tinggalkan ITM ni.. Sampai Engine C0rner, aku teng0k budak-budak baju hitam memenuhi ruang.. Banner-banner gambar burung kaler merah digantung di sana-sini. 

"Legasi aku..."  detik hati aku sedikit bangga.. huh!!

Mau tak bangga, kal0 aku lepak s0rang-s0rang kat Engine C0rner sambil pakai baju HELL'S ENGINE, aku akan didatangi budak lelaki baru tumbuh bulu kaki datang hulur tangan nak salam.. Masalahnya aku langsung tak kenal budak yang hulur tangan nih!! Kal0 s0rang 0k la, b0leh assume silap 0rang.. Tapi kal0 dah 10  0rang datang hulur tangan.. Gelabah k0 raba p0ket.. Reputasi kena jaga beb!!!

Berbalik kepada peristiwa berbuka puasa, agak ramai rakan-rakan seperjuangan yang turun mencemar duli.. Menu memang geng-geng aku tak ambik p0rt.. Letak biskut mayat p0n jalan.. Janji dapat kumpul ramai-ramai sambil memberi kutukan pedas buat mereka yang mempunyai diameter perut ibu mengandung.. Makan rasuah p0n agak-agak la geng...

TETAPI........... 

Sedang semua Warri0rs dah siap sedia nak humban segala jenis makanan dalam perut, ada simple speech dari wakil budak bawah (term ni budak Hell's tau la)..
Bla..bla..bla... (menggunakan pembesar suara) dan sehinggalah ke klimaks petang tu..

"Sahaja kami berbuka puasa beramai-ramai di Engine C0rner hari ini kerana Allah Taala."

KEPALA H0TAK LUUU BUKAK PUASA ADA NIAT!!

Paraahhhh!! 

Doa Syeikh Muhammad Al Mohaisany, Masjidil Haram Mekah.

Doa Syeikh Muhammad Al Mohaisany, Masjidil Haram Mekah.

Doa Qunut solat terawih, Ramadhan 1422H.

Beliau ditangkap oleh rejim Arab Saudi setelah selesai berdoa..

video


Ya Allah, Tuhan kami, Segala Pujian dan Kebesaran Hanya milikMu
Ya Allah, Yang Maha Berkuasa atas segalanya, Yang Maha Besar dan Maha Tinggi,
Kami memohon dari KebesaranMu dan KekuatanMu.
Ya Allah, Berilah kemenangan kepada Mujahidin yang ikhlas di jalanMu.
Ya Allah, Semoga Engkau senantiasa di sisi mereka, bersama mereka.
Ya Allah, Engkau berilah kemenangan kepada mereka, Berilah kekuatan kepada mereka.
Ya Allah, Tuhan kami, Satukan hati, pemikiran dan pandangan mereka,
Ya Allah, Fokuskan bidikan senjata mereka, Gabungkan Kekuatan dan Hujah-hujah mereka.
Ya Allah, Tetapkan Hati dan Pendirian mereka,
Ya Allah, Kuasai musuh-musuh mereka,
Ya Allah, Pecah-belahkan kesatuan musuh-musuh Islam.
Ya Allah, Lunturkan semangat dan moral mereka,
Ya Allah, Lemahkan kekuatan mereka,
Ya Allah, Campakkan Ketakutan yang amat sangat dalam hati mereka,
Ya Allah, Tuhan kami, nasib kami ditanganMu,
Segala urusan kami serahkan kepadaMu.
Ya Allah, Engkau Maha Mengetahui keadaan kami dan apa yang terjadi, tiada satu pun terlepas dari PengetahuanMu.
Ya Allah, Hanya kepadaMu kami mengadu kesengsaraan kami,
Ya Allah, Hanya kepadaMU kami mengadu kesedihan kami, masalah kami,
Hanya kepadaMu, Ya Allah...
Hanya kepadaMu, Ya Allah, kami mengadu ketidakadilan dan kezaliman kaum yang menindas,
Hanya kepadaMu, Ya Allah, kami mengadu kekejaman orang-orang yang jahil,
Hanya kepadaMu, Ya Allah, kami mengadu akan penindasan dan penipuan dari agen penjajah,
Hanya kepadaMu, Ya Allah, kami mengadu ketidakadilan dan kekejaman orang-orang pendemdam Nasrani,
Ya Allah, zaman gelap penjajah dan kezaliman telah berpanjangan,
Ya Allah, zaman gelap penjajah dan kezaliman telah berpanjangan,
Ya Allah, zaman gelap penjajah dan kezaliman telah berpanjangan,
Ya Allah, kebencian dan dendam kesumat golongan yang tidak beriman kepadaMu sangat mendalam,
begitu juga dengan pembelot Agama dan agen penjajah.
Ya Allah..
Ya Allah..
Kirimkan bantuan pertolongan dariMu,
Kirimkan bantuan dariMu untuk menegakkan kebenaran,
Agar kami bangkit dari penghinaan ini,
Agar kami bangkit dari fitnah ini,
Agar dapat kami musnahkan musuh-musuh Islam,
Ya Allah..
Ya Allah, Tumpaskan segala unsur ketidakadilan dan sumber penindasan,
Ya Allah, Tumpaskan segala unsur ketidakadilan dan sumber penindasan,
Ya Allah, arahkan kekuatanMu untuk memusnahkan kekuatan Amerika, negara pusat kekufuran, pusat fasad,
Ya Allah, arahkan kekuatanMu untuk memusnahkan kekuatan Amerika, negara pusat kekufuran, pusat fasad,
Ya Allah, Engkau Maha Mengetahui keadaan mereka, yang menyebarkan segala fasad di atas muka bumiMu,
Ya Allah, mereka membunuh makhlukMu, dan para hambaMu,
Ya Allah, mereka menghina AgamaMu,
Ya Allah, Engkau Maha Berkuasa ke atas mereka, Arahkan kekuatanMu memusnahkan mereka,
Ya Allah, Engkau Maha Berkuasa ke atas mereka, Arahkan kekuatanMu memusnahkan mereka,
Ya Allah, Arahkan kekuatanMu memusnahkan mereka,
Ya Allah, Kirimkan ke atas mereka angin ribut kaum 'Aad,
Ya Allah, Kirimkan ke atas mereka jeritan kaum Tsamud, Kirimkan ke atas mereka badai kaum Nuh,
Ya Allah, Kirimkan ke atas mereka BalasanMu yang datang dari Langit, dan yang keluar dari bumi,
Ya Allah, Jadikan perpecahan dalam negara mereka,
Ya Allah, Jadikan mereka berpecah belah, Lemahkan kekuatan para penjajah,
Ya Allah, Ya Hayyu, Ya Qayyum, Yang Maha hidup, Yang Maha Berdiri Sendiri,
Ya Allah, Jadikan mereka berada di dalam genggaman para hambaMu,
Ya Allah, Jadikan mereka berada di dalam genggaman para hambaMu,
Ya Allah, Jadikan badai taufan berterusan untuk mereka,
Ya Allah, Jadikan badai taufan berterusan untuk mereka,
Ya Allah, Bebaskan saudara Islam kami yang ditawan,
Ya Allah, Bebaskan saudara Islam kami dan Kuatkan mereka,
Ya Allah, teguhkan iman mereka,
Jadikan pelbagai cara untuk membantu mereka,
Ya Allah, Tangani orang yang menyiksa mereka,
Ya Allah, Tangani orang yang menyiksa mereka,
Ya Allah, Engkau tangani orang yang menyiksa mereka,
Hapuskan cengkaman mereka dengan Keagungan dan KekuasanMu,
Ya Allah, Jadikan rencana jahat musuh-musuh Islam sebagai penyebab kehancuran mereka, dan berbalik kepada mereka,
Ya Allah, Tuhan Seru Sekalian Alam,
Yang Maha Hidup, Yang Maha Berdiri Sendiri,
Yang Memiliki Kebesaran dan Kemuliaan,
Yang Maha Mendengar Doa, Yang Maha Dekat, Yang Maha Mengabulkan Doa,
KepadaMu kami memohon, kami yakin akan janji-janjiMu,
dan penerimaanMu akan doa-doa kami, dan Kata-KataMu adalah benar semata, Sesungguhnya Engkau Telah berfirman,
"Berdoalah kepadaKu, dan Aku perkenankan Doa kamu."
Ya Allah, Perkenankan semua doa kami ini,
Yang Maha Hidup, Yang Maha Berdiri Sendiri,
Yang Maha Perkasa, Yang Maha Menguasai segala yang berada di langit dan di bumi,
Ya Allah, selamatkan Al-Aqsa dari kekejaman yahudi,
Ya Allah, selamatkan Al-Aqsa dari kekejaman yahudi,
Bebaskan Al-Aqsa dari cengkaman setiap kafir yang dengki,
Ya Allah, dapatlah kami melihat kebebasan Al-Aqsa, dan memusnahkan yahudi pendengki,
Tuhan Yang Memiliki Kebesaran dan Kemuliaan,
Ya Allah, semua makhlukMu adalah hina dan lemah disisiMu, kerana Engkau Maha Mulia dan Maha Gagah,
Ya Allah, Tuhan Pencipta kami yang menjadikan manusia dari satu jiwa,
Ya Allah, Tuhan Yang Maha Tinggi Kedudukannya, Yang Maha Gagah Perkasa,
Kami memohon kehadratMu agar Engkau berikan kemenangan kepada Islam dan Umat Islam sedunia,
Ya Allah, Yang Maha Hidup, Yang Maha Berdiri Sendiri,
Ya Allah, Lindungi dan Pelihara Para Ulama' yang bekrja keras,
Ya Allah, Lindungi dan Pelihara Para Ulama' yang bekrja keras,
Tetapkan Pendirian dan Iman mereka yang tetap ikhlas mengajak manusia ke jalanMu,
Tinggikan darjat mereka yang senantiasa mengajak manusia mengerjakan makruf dan mencegah melakukan munkar,
Dan cucuri RahmatMu dan Keberkatan ke atas Muslimin yang menyertai dan mendukung usaha baik mereka,
Ya Allah, Yang Maha Hidup, Yang Maha Berdiri Sendiri,
Yang Memiliki Kebesaran dan Kemuliaan,
Ya Allah, Engkau sediakan balasan terhadap kejahatan mereka, hinakan kehormatan mereka, jejaki pusat mereka,
bagi mereka yang Engkau tidak mahu memberi hidayahMu,
Ya Allah, Jadikan kesengsaraan sebagai nasib mereka,
Ya Allah, Jadikan kesengsaraan sebagai nasib mereka,
Jadikan bala bencana pada hidup mereka,
Tukarkan kesihatan mereka menjadi sakit,
Gantikan kekuatan mereka menjadi kelemahan,
Tukarkan kekayaan mereka menjadi kemiskinan, kekuasaan mereka menjadi tak berdaya,





 

Sep 2, 2010

Musim pindah randah..

Malam tadi aku macam mamat blur yang terc0ng0k depan lapt0p sambil teng0k live c0verage pasal pemain b0la yang tukar club.. Walaup0n yang keluar hanya tulisan-tulisan macam gampang, aku tetap excited layan sambil bakar Dunhill buatan Malaysia.. Sapa kata aku tak supp0rt barang Malaysia..

Walaup0n pasukan hebat penuh gemilang Manchester United tak ghairah sh0pping, aku tetap 0ptimis Man United dengan wajah angkuh dan takabur, menyapu bersih tr0fi-tr0fi yang ada, termasuklah Pestab0la Merdeka.. 

*****

Berbalik kepada pindah randah pemain, paling kurang ajar aku rasa AC Milan, dalam gebang-gebang tak ada duit secara tidak ada rangsangan atau f0replay AC Milan sempat sambar R0binh0 dan Ibrahim0vic. Ini mengakibatkan mereka mempunyai 0ne 0f the m0st fear stike f0rce in Eur0pean f00tball.. Gila anjing baii.. Kalau lu jadi defend, yang datang melulu kat depan tu,4 ek0r setan ni.. HUH!!! Barai wa cakap lu.. Barai...

Gen0a.. Ya Gen0a.. Aku harap k0rang kenal club ni.. Bukan calang-calang jugak di0rang beli.. Andrea Rannochia, Luca Toni, Rafinha, Franco Zuculini, Miguel Veloso, Anthony Van Den Borre dan Kakha Kaladze.. Aku syak Gen0a habis liga n0mb0r 3.. belakang Inter sebab AC Milan tapau Scudett0 seas0n ni.. 

Selain Gen0a, Juventus p0n sakan sh0pping. Dengar cerita b0ss Juve pergi tarik duit guna geliga lipan.. Banyak guni dapat.. Semua n0t 100.. perghh!! Juve guna duit haram ni beli Leonadro Bonucci, Fabio Quagliarella, Armand Traore, Simone Pepe, Milos Krasic, Jorge Martinez, Marco Storari, Alberto Aquilani  dan Marco Motta. Tapi main macam gampang.. Sumpah macam gampang.. Dengan Bari p0n kalah.. Sial tak sial la di0rang ni main.. Inter? Dah kuat.. Benitez bakal mendatangkan kehancuran kepada Nezzarazuri.. Macam dia hancurkan Liberp0l..

R0ma macam steady... Taktik sambar pemain tak guna membuahkan hasil.. R0ma memang muka tak malu, kutip sampah macam Fabio Simplicio, Marco Borriello dan Adriano serta Nicolas Burdisso. Main kutip jer bang. Tapi R0ma ni macam kutip duit cicir.. Teng0k nama yang dikutip la.. 

*****

Zenit St. Petersburg, Rubin Kazan dan CSKA M0sk0w memang banyak duit... Carl0s Eduard0, Brun0 Alves, Z0ran T0sic, Salvatore Bocchetti, Aleskei Medvedev, Obafemi Martins Aiden McGeady dan Nicolas Pareja adalah antara nama yang akan familiar dengan imigresen Rusia sebab selalu c0p passp0rt.. Aku p0n k0mpius mana club2 Rusia ni cekau duit.. Takkan duit jual kapal selam ngn peluru berpandu... Aku tengah pikir lagi sampai detik ini.. Pesan askar Chechen masih aku ingat.. Kalau takde AK-47 ditangan, jangan  gedebe di Rusia.. Huh!! 

*****

Spain...
Aku b0san nak cerita pasal club Sepany0l ni.. Barca kepada Real Madrid... Real Madrid kepada Barca.. 2 ni jer nampak kaya beli player.. yang lain pandai jual jer. Valencia paling gila jual 0rang.. Tadi aku dapat email t0key Valencia baru angkat Burgati Veyr0n, bayar cash.. Siap ade kelindan pakai G-string.. Pakej lengkap.. 

Bundesliga b0leh tahan .. Paling gerek W0lsburg.. Club ni sambar Simon Kjaer, Arne Friedrich, Cicero, Mario Mandzukic, Nassim Ben Khalifa dan Diego.. Schalke 04 p0n b0leh tahan sial.. Raul G0nzales , Christophe Metzelder, Klaas-Jan Huntelaar, Sergio Escudero, Kyriakos Papadopolous, Jurado, Hans Sarpei, Nicolas Plestan, Tim Hoogland, Atsuto Uchida, Ciprian Deac dan Eric Jendrisek.. Ambik k0!!! Satu team player baru.. Bukan calang la nama yang j0in.. Aku syak di0rang tapau Bundesliga seas0n ni.. 


BPL?
Aku tak layan sangat sape masuk sape keluar liga ni.. Glam0r jer lebih..



Sep 1, 2010

Bel0w Par

Aku rase macam nak pergi Pulau Layang-Layang kejap..
Lepak-lepak sambil minum k0cktail dalam gelas ade payung..