Oct 30, 2009

betul k0 nih?

unexpected questi0n fr0m my bel0ve abah..





semasa blk klate slas0 lepas.. pakd0 xsempat lepak2 besama pamily sperti biasa... pd hr rabu satu dial0g yg paling megejutkan keluar dari mulut abah..(walaup0n s0klan ini ditanya melalui my auntie).. dan disampaikn 0leh my auntie didpn abah.. aiyaaa.... xc0ver lasum my auntie nih..

hampir 26 tahun pakd0 hidup itulah s0klan paling mengejutkan pernah ditnya 0leh abah..  bisa membuatkan jantung pakd0 hampir terhenti sehh!!!

nak tau s0klan cepumas berlian abah?

lebih kurang mcm ni la tp xde la abah panggil pakd0...

" ran0 ad0 gewe k0?"
"gewe di0 0re man0?"

segalanya berlaku apabila pakd0 mmbawa balik set pakaian bayi utk adik b0ngsu Muhammad Bazli.. abah xpercaya bahawa set bayi tu dihadiahkn 0leh geng2 0pismate smasa praktikal dan mengesyaki 'bakal menantu' nya yang hadiahkan.. malah hampir semua xpercaya cerita pakd0... walaup0n berulang kali dinafikan 0leh pakd0.. smapi terpksa sl0w talk ngn umi bahawa geng2 0pismate yg hadiahkn..
aduhhh!!! aku masih single mingle....

adakah umur pakd0 yg hmpir mencecah 26 thn bln depan membuatkan mereka tidak percaya pakd0 masih single mingle?

percaya lah wahai abahku dan juga auntie2 ku..















l0ng j0urney t0 perisss...




pakd0 kembali... es0k pakd0 bersama-sama peny0k0ng b0lasepak kelate akan berangkat ke Perlis a.k.a periss ( kat0ny0 yuyu)  pada pkl 9am dari bukit jalil..

excited adalah feeling yang wujud dlm diri pakd0 ketika ini... dgn bekal 2-0 kelebihan lebih terarah kepada pasukan kelate... memandangkan pakd0 sedang sibuk dan buat2 sibuk dgn final exam dan final pr0jek, j0urney kali ni menerbitkan sedikit gelisah di hati.. mau tidak, 0rg lain sibuk dgn buku, tp pakd0 sibuk dgn b0la.. tp pakd0 ttp excited.. harap penantian 39 tahun kelate ke final Piala Malaysia akan berakhir es0k..

seumur hidup pakd0 hanya sekali berpeluang menyaksikan kelate bermain di pentas Final kej0hanan utama b0la sepak Malaysia iaitu Final Piala FA thn ni.. selebihnya final Piala Emas Raja-Raja dan Piala Ag0ng..
walaupun letih blk kelate temp0h hari br je hilang, pakd0 ttp akan pergi juga memberi s0k0ngan yg tidak berbelah bg kepada pasukan kesayangan pakd0 sejak kecik.. pakd0 akan ke farmasi membeli y0k0-y0k0 dan sal0n pass sebagai preparati0n ketika perjalanan.. k0mpem sakit urat duai pakd0..

pakd0 jga masih tertanya2 adakah r0mb0ngan akan terus pulang ke ibu k0ta ataup0n lepak2 smbil menghayati keenakan ikan bakar kuala perlis.. sbenarnya pakd0 agak risau jika tidak dapat men0nt0n perlawanan satu lagi pasukan kesayangan pakd0 iaitu Manchester United.. Man Utd akan bertemu Blackburn Rovers pada pukul 12.30 mlm hari yg sama dgn match kelate... aduhh!! pakd0 never miss Man Utd match this seas0n nih...



tp adakah pakd0 berjaya meracun pemikiran r0mb0ngan utk makan ikan bakar? walaup0n tuan utama bukan lah makan ikan bakar tapi menonton match Man Utd.. hahhahaha.. jika kekalahan diundang 0leh Man Utd, pakd0 terpaksalah menukarkan diri menjadi tayar spare.. kutukan memang sangat dasyat bakal dihadapi..
agak risau pakd0 memikirkan nya..

apapun kita tggu saja hari es0k..
R0ad t0 bukit jalil... the j0urney t0 make hist0ry..
g0m0 kelate g0m0

dan tidak dilupa..

gl0ry gl0ry Man Utd...



Oct 28, 2009

kelantan VS perlis... huh!!!





hr ni pakd0 pulang ke klate tersayam utk menyaksikan perlawanan separuh akhir Piala Malaysia diantara kelate dan perlis...


tp agak kechiwa sbb ketika dlm bas abah call mengatakan tiket yg dib00king telah diambil 0rang.. tersangat la kechiwa ketika itu...
smpi jer KB, abah yg jemput..
terus g stadium dan mcm biase.. berpuluh ribu manusia berkeliaran!!!
adik merajuk sbb xdapt tket (dia mmg hantu b0la)..
nampaknya pakd0 berjaya meyakinkan abah supaya beli jer tiket ngn ulat..
RM30 sekeping!!!! tp terpaksaa daaa.. dr blk k0s0ng baik beli jer..
abah trs jer blk... xnk tgk katanya sbb kene jaga kedai..

pakd0 n adik terus msk stadium.. walaup0n jam baru pkl 7.20pm tp da hmpir penuh..
mcm biase p0rt pakd0 adalah sc0reb0d.. hhhehehe...

FULL HOUSE!!!
pakd0 berdiri dr awal smpi la hbs game.. letih xperlulah diceritakn kat cni.. 7 h0urs dlm bas pastu smbung 4 jam berdrir dlm stadium.. kaki ku da jd kayu...

game mlm ni agak hambar tp pakd0 ttp bersemangat... dan mcm biase.. pemain india menjd tumpuan pakd0.. paham2 jelah... kelatan berjya menjaringkan g0l pertama 0leh Indera Putra melalui sepakan penalti stelah dia sendiri dijatukan 0leh pertahanan perlis.. apa lagi bers0rak gembira pakd0...

humidity kat stadium pakd0 ras0 dah smpi tahap 70%.. sbb pakd0 minum 5 gelas air sepanjang game.. haus xyah crita laa..

separuh masa pertama berkahir 1-0 dgn kelate mendahului.. masuk jer separuh masa kedua.. perlis banyak mengasak.. pakd0 smpai xsenang duduk (walaup0n sbenarnya pakd0 berdiri).. kelate akhirnya mendapat g0l penyedap hati pada minit2 akhir perlawanan melalui tandukan Rizal hasil dari sepakan sudut Khairan...

pakd0 blk kepuasan RM15 satu g0l.. hahahha...
mlm ni pakd0 tgk b0la lagi..
Barnsley Vs Man Utd...

p/s: pakd0 kekeringan idea.. badan da mcm r0ti kirai nih..

Oct 27, 2009

1st time naik pelamin nih!!!!




1ST time naik pelamin?
tajuk mestilah lebih2.. memandangkn pakd0 ni se0rg yg sangat buta IT, s0 n0 w0nder lah bl0g ini tersangatlah menyedihkan.. melihat kawan2 ade bl0g, pakd0 p0n terasa gatal tangan utk memiliki bl0g sendiri... tp sayang pakd0 bukanlah se0rang yg ber0tak sastera yang mampu menutur kata yg indah(cehh!!) dan sedap dibaca.. ayat k0mpem tunggang terbalik.. jd sila abaikan ayat2 yg FAIL dlm perundangan bahasa...

bl0g ni wujud dlm keadaan genting menyiapkan final pr0jek dan final exam.. jd paham2 jelah kenapa ia b0leh wujud...

h0pefully pakd0 b0leh update bl0g ini dan mengimpr0ve bl0g ini..
temkiu..