Dec 31, 2009

Tiba-tiba g tgk b0la Malaysia vs Syria..

mlm td pakd0 bersama cik yuyu memergikan diri ke bukit jalil.. watching 0ur nati0nal team played against Syria..
kami sampai agak lewat kerna sama2 terlibat dlm kesesakan di Federal Highway (Belia Benci Jem).. dr ss14 ke kerinchi p0n dekat 20 minit.. pakd0 seprti mahu keluar dari kereta dan berlari-lari seperti Usin Bolt tp apakan daya pakd0 yg drive... cik yuyu di tepi.. Maka pakd0 hanya mampu bermimpi..

sampai jer di stadium bukit jalil darul naim.. pakd0 terus memarking kereta dan berjalan selaju mungkin, se0lah-0lah sedang myertai acara jalan kaki Sukan 0limpik Athen 2004... Cik Ima sudah sampai katanya.. sedang menunggu pakd0 di pintu masuk stadium.. n then kami berjumpa dan terus memasuki stadium, pakd0 terpaksa membeli sedikit kurdapan kerna pakd0 masih belum mengambil sebarang nutrein yg diperlukan badan. Ia sangat diperlukan utk mengutuk dan mengeluarkan kata-kata kesat kepada pemain dan pegawai perlawanan..

perlawanan sudah bermula 9 minit.. masih lagi 0-0.. pakd0 mengambil nutrien dari burger yg pakd0 sendiri xtau brapa harganya.. sebji burger mengambil masa 15 minit utk dihabiskan kerna pakd0 tidak dapat mencari kekhusyukan memakan berger yg dimasak menggunakan kaki dan slipar.. sungguh tidak enak...

Barisan pemain Malaysia adalah rata-rata dari squad emas sukan SEA temp0h hari, cuma N0rhafiz kembali menjadi kapitan Malaysia.. Squad Syria pula agak tidak dikenali malah langsung tidak dikenali.. Siapakh mereka? pakd0 p0n tidak dapat pastikan.. Mungkin mereka adalah pelajar Syria di UIA atau p0n mana-mana k0lej swasta di ibunegara.. Tanggapan ini adalah berdasarkan Jersi yg dipakai 0leh mereka.. Agak berbilang bangsa walapun semuanya berwarna merah.. Takkan lah Syria FA tidak mampu membeli jersi yang mahal2 utk pasukan negara mereka.. Masakan tidak, mereka mampu memiliki peluru berpandu yg canggih, takkan la jersi satu set p0n tak b0leh beli.. ahhh biarkan..


perlawanan berlangsung agak baik.. pemain Malaysia bermain dgn cantik da teratur, tiada aksi2 liga Super dan Liga Perdana dipamerkan.. Safiq Rahim agak baik juga mengawal enjin pasukan Malaysia.. Barisan pertahanan Malaysia di barisi IDOLA pakd0 iaitu Muslim dan Norhafiz Zamani.. agak baik persembahan mereka... Jentera tengah 0leh Safiq dan pakd0 lupa sape ( s0ri naik l0ri) manakala penyerang ialah si kembar dan Maty0 bergandingan... Malaysia akhirnya memecahkan kebuntuan, dgn mendapat penalti dari s0ft tackle dari player Syria yang menackle Shahrul Idlan Talaha a.k.a Mat y0... pakd0 agak terkejut dgn tindakan drastik referee yg agak lembut itu.. se0lah2 sedang mengadili perlawanan netball peringakat z0n bawah 14thn.. Sepakan 12 kaki ni disempurnakan 0leh Si Safiq yg memakai jersi keramat peninggalan Superm0kh..
kal0 xmasuk memang maki hamun akan dihamburkan 0leh pakd0...

Akan tetapi Syria berjaya menyamakan kedudukan melalui sepakan penalti (penalti lagi!!!!) refree ini mula disumpah seranah dgn agak dasyat 0leh fan Malaysia (pakd0 diam saje).. Malaysia kembali mengatur gerak dan mendapat penalti lagi... 3 penalti nih!!!! 2-1.. si Safiq lagi yg sc0re...
 permainan agak hambar setelah pertukaran pemain dilakukan.. Refere sperti biasa membuat lawak-lawak b0d0h bertaraf lawak majalh Ujang yg mengundang pakd0 mencari b0t0l air utk diberi pembalasan..

Walaup0n dlm keadaan yg tidak sperti 1st half, Malaysia berjaya menggandakn g0l apabila kembar berjaya memasukan b0la ke dlm jaring Syria.. GOLLLL!!! 3-1... akan tetapi Kembar terpaksa meninggalkan padang dalam keadaan yg kuranh enak kerana dilayangkan kad merah 0leh referee.. Alasanya ialah kembar melambat-lambatkn perlawanan.. Pakd0 sudah hilang sabar, b0t0 air sudah diper0lehi.. maka tunggulah saat itu... Malaysia terpaksa bermain dgn 10 0rg pemain.. tetpai masih berjaya menaringkan g0l ke-4!!! 0hh pakd0 masih tidak percaya.. GUrusamy juga id0la pakd0 melakukan c0unter attack yang cantik dan menewaskan penjaga g0l Syria dgn cara yg amat memalukan.. L0b b0la ke atas kepala keeper.. pakd0 melmpat kegembiraan melihat id0la menjaringkan g0l.. 0hh indahnya....

sebaik tamat perlawanan referee agak tergesa-gesa meninggalkan padang tnpa menyedari pakd0 sudah menunggu di tingkat 2 dgn bersenjatakn b0t0l air ditangan.. ZUPPP!!! satu balingan dilakukan.. ahhh sedikit tersasar.. kal0 kena kepala referee yg b0tak tu harus masuk k0sm0 es0k... huhuhu...

stelah hbs game, pakd0 bepisah dgn cik Ima yg bersama-sama pakd0 dan yuyu.. kata cik Ima kene balik awal, es0k keje.. 0hh lupa pakd0.. W0k, hafiz, kuwe juga bersama-sama pakd0 malam ini..
kami bernukak di rest0ran capati xsampai di Sri Petaling sambil memakan nasi lemak ayam hancur.. pakd0, yuyu, w0k, hafiz, kuwe dan xkenal bernukak sehingga b0ring.. akhirnya kami pulang..

Semasa dlm perjalanan pulang ke rumah pakd0  di G0mbak.. satu r0ad bl0ck berlaku ditempat biasa... pakd0 macam biasa la mengeluarkan d0kumen2 rasmi sebagai rakyat Malaysia yg berundang-undang... akan tetapi.. pakd0 berjaya membuka club bual di situ. sungguh aneh!!! pak p0lisi sama2 terjebak dengan club bual yg dimulakan pakd0.. 10 mnit berb0rak pasal b0la.. haishhh!!! jeng k0il pak p0lisi itu... ade ke layan club bual anjuran pakd0 ketika bertugas... yuyu suk0 ggulim setelah mengetahui peristiwa ini..














cik yuyu dan cik ima cuba berlagak WAG pemain malaysia...















cik yuyu dan en w0k (bukan pemain malaysia) cuba mengaburi mata paparazi...


p/s: dua tu jer gmba yg pakd0 ambik.. huhuhu..

see u when i see u...

Dec 29, 2009

unexpected!! j0urney gil0 bersama jamil dan edi...





weekand lepas member kkacip pakd0 iaitu Jamil a.k.a Ann Djamel Hwang datang bercuti (k0n0n2 nyer la) ke rumah pakd0 di g0mbak..

 pada ahad tu pakd0 nk td0 sbb jam dah pkl 7am.. ngantuk sehhh.. tp jamil dan edi secara tiba2 mengeluarkan idea berbentuk kelaparan.. ahhh.. pakd0 cuba men0lak, tetapi nasi blauk di pagi hari membuatkan pakd0 tertewas dgn g0daan dan hasutan syaitan.. pakd0 cuba melengah-lengahkan permainan dengan membuat hantaran kepada penjga g0l dan juga mengeluarkan b0la dari kawasan bahaya... tetapi jamil melakukan c0unter attack dgn memanaskan enjin kereta kenarinya.. argghh!!!


cubaan pakd0 membuang masa gagal.. jamil dan edi sudah siap sedia di dpn pintu.. ini menyebabkan pakd0 terpaksa mandi dgn laju... selaju kereta Bentley GT C0ntinental... pakd0 dan edi masing2 memakai pakaian santai disebabkan jamil hanya mahu pergi menambah rezeki makcik d tmn samudera..


selepas makan nasi berlauk di tmn samudera ( bukan imam samudera!!) kami bertiga menghala ke ulu yam..
nak main air katanya jamil dan edi.. pakd0 malas nk main air.. malah edi juga sudah pakai tight dan sluar pendek.. "aku n0k mandi air tujum!!" tegas edi..


tetapi perkara sebaliknya telah berlaku dgn kejam!!! jamil terlihat signb0d "GENTING HIGHLAND"
pakd0 memberitahu jamil tanpa rasa bersalah " Buleh g genting jale ning mil, strekk jah".. lantas Jamil berkata "mari kit0 ukah genting".. jamil mula membuat aksi gila yg langsung tidak berperikemanusian.. menuju ke genting higland!!! arghhhh!! "ikut mung la mil" ujar pakd0 setelah pasrah kerana Jamil yg menjadi j0ki pada pagi itu..
















"isi miny0k dulu" kata jamil...


pakd0 beraksi k0ya yg membangkitkn kemarahan jamil..



skali lagi pakd0 beraksi sgt k0ya...



Jamil tersenyum kepuasan sambil membuat aksi yg menj0l0k mata..

 
pakd0 n jamil duk lep0k..


kali ni pakd0 pul0k ken0 ambik gamba..


 edisi k0ya par0k bersama edi..














"mung n0k main k0 di? aku bereh jah.. jamil ggulim n0k main d0h tu"















jale2 la d0h sapa gak...


ttek0 edi tep0m sap0?


 akhirnya pakd0 terg0da dgn iklan 50% SALE!!! 0hh tidakk














akhirnya jamil dapat mandi di ulu yam..















perhatian!! sbenarnya air hanya diparas lutut shj!!

ketika mereka berdua mandi manda.. pakd0 terpaksa td0 didlm kereta kerna pakd0 sudah tidak bisa membuka mata dan berfikiran secara waras.. bimbang jika pakd0 bertukar menjadi p0lis angkasa gaban ataup0n ultraman tar0, pakd0 mengambil keputusan utk bertapa didlm kereta...

Dec 23, 2009

pakd0.. nukak s0ram2...

pakd0 kembali lagi...

tahun 2009 da nk abis, pakd0 rewind balik ape la yg pakd0 buat thn ni... hampeh!!! xde kemajuan langsung...
huhuhu.. 0pss!! ade la satu dua special kess yg best... ::rahsi0::
entry kali ni pakd0 xde gmba nk tepek.. tiada dlm simpanan ataup0n malas nk upl0d? hanya pakd0 yg tau...

sbenarnya pakd0 planning nk blk mggu ni.. tp m0kcip kesayangam pakd0 sakit tenat, b0nda p0n datang kL, s0 pakd0 terpaksa la delay kebalikan pakd0 ni.. acik pakd0 sh0wed a very gud impr0vement hari ni.. Alhamdulilah.. hari ni hanya pakd0 berdua ngn husband acik yg dtg tgk acik.. mesti makgud menyampah tgk muka pakd0.. huhuhu... asyik2 muka ni...
tp satu pakd0 bengang kat 0spital ampang ni.. nk msk ICU ni xleh pakai kasut@ slipar sndiri.. di0rg sediakn... makin lame makin kurang slipar ni.. ade jgak ke yg sebat slipar kat ICU? jd alasan kene tggu kat luar ialah.. "tggu jap ekk, slipar xde.." punye la m0den 0spital... masalah slipar gak yg muncul...

tp yg pasti suku terakhir tahun 2009 ni bukanlah cerita yg best bg pakd0... bermula dgn masalah registrati0n kat k0lej, masalah l0an MARA pakd0, and lastest acik pakd0 sakit.. ermm.. pakd0 ni redha jer la... xkan nk kechiwa sampai guling2.. banyak ujian sehhhh!!!!trimala dgn hati terbuka... sape la nk masalah kn? tp itulah pakd0.... sentiasa bermasalah...

waktu td0 pakd0 sperti biasa, 7pg- 3ptg.. huhuhu.. rase mcm nk g duduk brazil jer... sbb waktu td0 pakd0 hmpir sama ngn di0rang.. dan mcm biase.. pakd0 menjadi anak dara... keluar beli mkanan n blk umah terus.. online xp0n tgk tv..

tp dlm b0ring2 pakd0 ade xtvt yg memang 0rg malas nk buat.. nukak scara s0l0... huhuhu... jln2 dir0nda2 kL..
tempat peberet? padang b0la HKL... hahahha.. beli kuaci ngn air.. dan tgk 0rg men b0la... itulah pakd0... s0rg2 p0n jadilah.. satu lagi pakd0 suka wind0w sh0pping s0rang2.. huhuhu... hbs pakd0 nk suruh sape temankn?
awek? s0rry pakd0 xde awek nk teman2 nih... biasenyer wind0w sh0pping pakd0 xmnjadi sbb pakd0 seringkali tersangkut di MPH @ kin0kuniya... kedai buku!!! l0hhh nerd jgak pakd0 ni... kal0 sesape bace entry ni mesti rase nk lempang jer pakd0.. hhuhuhu.. k0ya m0lekk.. lep0k keda buku nanggum... tp itulah antara tempat best lepak.. baca buku free!!! huhuhu... 2-3 jam tu k0mpem... dan pakd0 juga sudah biase 'terteng0k' wayang s0rang2.. biasenyer citer yg da xramai 0rg tgk..
pakd0 b0leh la pilih seat yg best.. pastikan 3 seat kat depan k0s0ng.. kenapa? sbb pakd0 b0leh letak kaki atas seat kat depan.. br best layan m0vie ngn p0pc0rn.. (sila jgn amalkn sikap ini jika ade 0rg kat seat depan, mungkin kaki mereka di muka anda!!)

mungkin pakd0 da biase nukak s0rang2 s0 xde la pakd0 terasa jeng k0il sgt.. g kLCC, MidV s0rang2, jln2 tgk 0rang... dan skarang ni musim YES (year end sale) sangat merbahaya kepada b0t2 kecil dan sederhana..
kerana pakd0 sgt mudah terpengaruh dgn hasutan pr0m0ter2 yg bertugas.. mereka umpama syaitan yg menghasut pakd0 membeli barang yg dijual.. huhuuhu... kal0 nukak s0rang2 ni pakd0 suka sgt naik public transp0rt... ambik k0... Putra lrt ngn m0n0rel jer... bas? s0rry naik l0ri... dua tu jer jd pilihan...

mlm ni kal0 pakd0 ade m00d dan gatal tangan, pakd0 update edisi nukak secara s0l0 ni..
huhuhu... walaup0n kawan2 pakd0 tidak percaya sama sekali pakd0 keluar s0rang.. lantak lahhh... pakd0 mane ade awek nk bawak nukak... s0rang2 sudahhh...

0k... pakd0 p0n xmengerti kenapa pakd0 gatal tangan taip entry pagi2 nih.. adakah pakd0 sedang jeng k0il?
mmikir...

s0, see y0u when i see u...
pakd0 mahu berehat bersama kit kat...

Dec 22, 2009

get well s00n Maznah Bt Salleh.. m0kcip kesayangan pakd0..

jumaat lps, semasa pakd0 bernukap bersama siblings.. pakd0 mendapat k0l dari b0nda...
"Acik k0ma kat ICU h0spital Ampang!!" ujar b0nda... pakd0 terus senyap seketika..

Maznah Bt Salleh.. adik kepada b0nda tersayang.. 0t0matisnya beliau adalah ibu saudara pakd0.. yang paling sp0rting ngan pakd0.. yg paling baik ngn pakd0.. pakd0 panggil dia acik..

hr sabtu pakd0 ke h0sptal ampang bersama b0nda n family.. sedis tgk acik pakd0 k0ma.. b0nda menangis tgk adik kesayangan dia dlm keadaan k0ma.. wayar penuh badan.. mesin2 berderet kat tepi..

kini dah masuk hari ke-4 acik pakd0 k0ma.. setiap hari pakd0 ke h0sptal ampang mengjenguk acik yg masih k0ma... hari ni ade kemajuan.. pakd0 dan adik panggil acik.. dan acik bg resp0n... cuba membuka mata tp xb0leh.. air mata acik mengalir perlahan... acik nangis... pakd0 sebak tgk acik... s0 2-3 hri ni pakd0 hanya ulang alik ke h0spital setiap petang.. just want t0 see my bel0ved acik sedar n kembali sihat...

pakd0 sentiasa d0akan acik kembali sihat...

thats why pakd0 n0t in the rite m00d f0r several days... w0rried my bel0ved acik...

sesi bernukak bersama adip2 sayam...

bl0g pakd0 p0n jarang dupdate skang ni.. xde idea, xde m00d..

jumaat lepas pakd0 n sibling ber'nukak' bersama-sama.. 1st ambik lily pastu terus ke sunway pyramid.. sampai jer pakd0 n siblings trus mengisi perut yang sememangnya k0s0ng.. huhuhu..















limly wehi bbedil...



















pakd0 dgn penuh berhemah cuba menyuap makanan..















three 0f us.. 'pakd0 n siblings'.. temkiu nida kerana tetiba muncul sekaligus menjadi cameraw0man.. huhuh..

selepas menambah kal0ri di chicken hartz, pakd0 n siblings terus menggunakan kal0ri tersebut.. 0leh kerana masing2 tidak expert dgn design bangunan di sunway pyramid, yuyu meracun kami utk ke 'pak ng0nar' @ the curve.. pakd0 dan lily tanpa teragak-agak memakan racun yuyu..















yuyu & lily..















again... kami bertiga...















sedak... n0k g make pul0k.. tp kali ni pergi dgn perut yg lapar.



















pakd0 sperti biasa penuh berhemah... huhuhu


slepas jalam2 di 'pak ng0nar', kami skali lagi merantau... kali ni ke wangsa maju.. tujuannya hanya satu "NAUNG!!!".. pakd0 ke superstar wangsa walk.. tp semua bilik hbs dimakan m0nyet... nk tghu turn? 0h tidak.. pakd0 trpaksa la ke JJ setiawangsa demi memenuhi keinginan utk naung... yuyu terlalu excited kerna pakd0 memberitahu lagu "baip2 sayam" ada disediakan.. huhhuhuhu... mr Jaabil men'j0in' diri bersama kami ber 'naung selama 2 jam...

aktiviti pakd0 bersama sibling berakhir slepas menghantar limly pulang, tp pakd0 skali lagi ber'nukak'...
kali ni tnpa limly sayam... hanya pakd0, yuyu, dan Jaabil.. kesudahannya? makan lagi.. huhuhuhu...

Dec 18, 2009

c0ngratulati0n Malaysia U-23...

1st pakd0 nak ucapkan selamat menyambut tahun baru kalendar Islam.. Maal Hijrah...

walaup0n 0rg ramai2 g masjid baca Yasin, d0a hujung dan awal tahun, pakd0 menjadi manusia tidak berguna hr ini... terc0ng0k depan tv, watching 0ur player rewrite the hist0ry 0f Malaysian f00tball..




pakd0 menunggu la pkl 6 p.m untuk memulakan d0sa-d0sa kecil pakd0 iaitu mencarut kepada semua pemain dan tidak ketinggalan refree.. tp yg mengejutkan pakd0 siap ade 2 stesen TV nak tunjuk live game ni.. hahahha.. da masuk final katakan.. apep0n gracias!! dlm 10 minit men0nt0n.. hujan mula turun.. nak tau ape terjadi... "SERVICE CURRENTLY NOT AVAILABLE".... nak tau kenapa?
 ASTRO la... tp pakd0 sesekali tidak memarahi Astr0 kerana setiap kali hujan k0mpem xleh tgk.. kerna pakd0 mengerti kenapa ia terjadi.. frequency spectrum yg digunakan 0leh Astr0 adalah KU-Band.. dgn bandwidth 12-14Ghz.. jd pegilah mana2 tempat di dunia.. ia tetap sama ketika hujan.. hahahaha....

kembali ke t0pic asal... sukan Sea... dlm acara b0la sepak.. kali ni pakd0 memilih TV2 sebagai teman.. kenapa? kerna Hj Hasbullah Awang!!!!! n0stalgia tu... pakd0 amat merindui ulasan mengarut dan berapi-rapi mamat nih.. b0leh dikira sebagai legend in his 0wn class!! TV3 nyer pengulas macam cibai.. seriusss!!

1st half pakd0 telah memberatkan timbangan amalan ke neraka kerana mulut pakd0 senantiasa sahaja menyumpah seranah pemain malaysia dan refree.. itulah pakd0 ketika men0nt0n b0la sepak... this game give me a great feeling.. 0h terima ksih kepada mereka yg mencipta permainaan ini..

dalam ramai2 player malaysia, pakd0 amat tertarik dgn Gurusamy dan Muslim.. y0u guys are the future 0f 0ur f00tball.. please take this 0ppurtunity t0 play f00tball at highest level... but n0t in malaysia.. g0 abr0ad man...
k0rea 0r japan... lets d0 it... dua2 nilah player yg senantiasa membuatkn pakd0 berjaya mengurangkn tekanan akibat gelagat penjaga g0l vietnam.. jika main kat Malaysia sudah tentu b0t0l air dan mercun akan singgah di kepala mamat xhensem nih.. muka macam sial jer... cisss aku benci muka itu!!! jgn muncul dlm mimpiku!!

2nd half barulah pakd0 dapat tgk.. player Malaysia lebih teratur, passi0n but curi0us.. final beb!! and 0ne things that pakd0 haven seen f0r al0ng time... determinati0n fr0m 0ur player.. U made me pr0ud babehh!!
midfield Malaysia di k0ntr0l 0leh mamat Harimau Muda, si Guru!!! beliau megunakan syn0nim namanya utk mengajar pemain vietnam utk bermain b0la sepak... setalah lama menunggu akhirnya pakd0 bers0rak sambil mel0mpat (nasib baik xtumpah air atas carpet) GGGOOOOOLLLLLL!!!!!!! sape sc0re pakd0 dah xpeduli..
janji masuk....

vietnam mula menggila... menyerang dan terus menyerang... dan malaysia hampir menerima padah apabila si  kembar n0.7 membuat aksi bangsat dgn menyerahkan b0la kepada pemain lawan dgn mudah kerana cuba membuat skill ala2 r0nald0.. gampang!! main lastman clear je lah b0la tu.... nk stail jer keje mamat nih..
begitu juga si kembar n0 8... k0n0n nya berimaginasi melakukan passing diluar pemikiran... asyik sangkut jer passing...

6 minute masa tambahan!!! pakd0 mulai cemas, cuak, kenalim, luga, semua ada... 6 minit mcm 6 tahun!!
pakd0 xenah lagi tgk malaysia dapat emas sukan sea.. last p0n tahun 1989.. mane la pakd0 reti tgk b0la lagi time tu.. budak tadika beb!!! kencing la kal0 tgk dan ingat game tu... mase tu pakd0 hanya pandai mengeja b0la, bukan nyer meminati b0la, apatah lagi bermain b0la sepak secara pr0fesi0nal.. s0 sbb tu lah pakd0 amat2 mengharapkan Malaysia menang kali ni... dan akhirnya.. Juruletih vietnam si carlit0s terpaksa menjilat balik ludahnya yg sudah basi ( k0mpem masam) dan munkin juga sudah bercampur dengan najis mugahlaz0h (la0s banyak anjing berkeliaran 0k!!)... hahhahaha... cakap besar lagi.. ambikk k00..

sukan sea ni, pakd0 hanya tuggu satu jer pingat emas.. b0la sepak.. tu jer... ka0 xdpt yg lain xkisah la.. janji yg dapat tu b0la sepak!!

akhir kata yg xakhir p0n...
kemenangan Malaysia ni bukan utk FAM... FAM sila jgn cuba bercakap besar!!! pakd0 masih menunggu FAM dir0mbak sepenuhnya...

p/s: BELIA BENCI KEPIMPINAN FAM!!!!!

Dec 12, 2009

sleeping dis0rder... pakd0

"Insomnia is a symptom which can accompany of any of several sleep, medical and psychiatric disorders, characterized by persistent difficulty falling asleep and/or staying asleep despite the opportunity. Insomnia is typically followed by functional impairment while awake. Both organic and non-organic insomnia without other cause constitute a sleep disorder, primary insomnia..."

haaa... lame pakd0 xp0st entry baru...
skarang ni rmai yg tegur pakd0 psl ape slalu jer nmpak 0nline tgh2 malam...
jawapan pakd0 1 jer... "da aku xleh td0, 0nline jer la, pastu turun tgk tv, pastu mkn..."
ins0mnia ni da lame sbenarnyer..
 da lebih 5 tahun p0n.. cuma skang ni jer 0rang tegur... sbb nampak pakd0 xtd0.. dulu internet ni mane ramai lagi 0rg pakai.. xde mase nyer 0rg nk ant0r sms tnye tgh buat ape...

walaup0n hr ni pakd0 main b0la pkl 9 mlm td... blk umah mmg letih, tp kal0 td0 sure xb0leh... guling2 la 3-4 jam p0n... mcm tu jugak...

walaup0n ade yg advice suh g jmpa d0ct0r, pakd0 da jmpa p0n... xde effect... hnya jd utk 2-3 hari.. dan kembali ke tempat asal.. mcm biase.. huhuhuu..

buat mase skang xde effect p0n penyakit ni.. sbb pakd0 still b0leh drive dari kL t0 k0ta bharu walaup0n xtd0 selama 24 h0urs... and g0ing back t0 kL dlm hari yg sama... cuma sakit pinggang jer... huhuhu..

pakd0 juga penah keje... mcm 0rang lain... msk pukul 9am balik pkl 6pm... tp still the same... sleepless.. pakd0 cuma td0 pkl 6.30am dan bgn 8.15am... g keje n keep d0ing all th0se things every day...

tp pakd0 xtau ape yg akan terjadi when pakd0 was 40's... adakah pakd0 dpt merasa my 40's? huhuhu..
Man's life is begin when he turn 40's....

walaup0n ins0mnia... pakd0 xkechiwa... pakd0 sentiasa jer dapat menikmati tenangnya waktu malam...
sejuk, sunyi, tenang.. what a great feeling... huh!!


p/s: kadang2 jeles jgak tgk member2 td0 malam.. mcm best jer...

Dec 6, 2009

malam yg best!!!

kenape malam yg best?
~ttek0~
blk pc fair, mndi smayang, mkn, call s0me0ne, and its began... it all ab0ut f00tballl...
start at 11pm and till 7 am.. wooohoooo what the great nite...

1st game was Man Utd vs West Ham...
brilliant eff0rd fr0m paul sch0les the legend.. screamer half v0lley seal the nite, and Gibb0 als0.. stunning sh0t fr0m 0utside the penalti b0x.. valencia and r00ney c0mplete the sc0re sheet... 2 great individual g0als and 2 great team played g0al.. its 4!! watch 0ut chelsial.. but this game ended with a big w0rried t0 0ur back f0ur.. 3 0f them were injured!!

2nd game.. AC Milan vs Samd0ria.. 3-0
0ne phare... AC MILAN IS BACK!!! g0al fr0m pat0, b0rriell0 and seed0ff sank the samd0ria.. watching AC Milan played an h0urs ag0 just like watching Barca.. they played with great passi0n, w0nderful build up played, and w0nderful skill... unf0rtunetly r0naldinh0 injured when he hit the t0p f0rm... nesta.. what can i say.. w0rld class defending..

3rd game.. chelsial vs man city..
pakd0 hate b0th 0f them.. but want chelsial l0st this game, s0 MU can cl0se the gap.. its just 2 p0int rite n0w.. chelsial l0st 2-1 against s0 call m0ney bag team..l0ve it..

4th game.. inter milan vs juventus... 1-2..
h0w can f00tball fan miss this match.. 0ne 0f the biggest clash in Serie A... full 0f yell0w card sh0wn and juve a lucky t0 get the ball int0 the inter's net with 0ne c0unter attack... high pr0file match always ended up with c0nterversial decisi0n by referee.. player bust up with each 0ther.. 0h. i l0ve this game...

5th game.. real madrid vs almeria... 4-2..
sergi0 ram0s, higuain, benzema and r0nald0 f0und the net.. credit t0 almeria.. they sc0red 2 g0als against multi milli0nare team.. 2-2 with 11 minutes t0 g0.. but real madrid sh0wed they are 0ne class ab0ve... highlight f0r tis game was. r0nald0 miss the penalty sp0t and get sent 0fff!!!! w0rld best player again fail t0 c0nvert penalty kick.. hahahha.. what the mess r0nald0...

6th game and the last 0ne was barcel0na vs dep0rtiv0.. 3-1...
as predicted, barca w0n the game but this time n0t an easy 0ne.. 2 g0als fr0m Ball0n d'0r winner li0nel messi and 1 fr0m Ibra.. keep barca at the t0p 0f La liga... xavi w0rld class in the middle 0f the park..

itulah activiti malam mggu pakd0.. b0la.. b0la.. b0la dan b0la...
pakd0 sendiri xfaham kenapa pakd0 ckup 0bsess dgn sukan ni... beautiful game..
harap2 dapat wife yg minat b0la... huhuhuu... kal0 xminat p0n memahami minat pakd0 da ckup dah...

Dec 5, 2009

bila pakd0 xde keje...

malam bulan dipagar bintang, pakd0 sudah keb0ringan...
sbenarnye pakd0 nk p0st psl raya haji pakd0.. tp cite tu da basi.. jd ckit je la ulasan pakd0 pasal raya qurban nih.. raya qurban kali ni agak biase tp meriah... biase la.. sume spupu2 pakd0 ade.. dan sperti biasa sume her02 yg sentiasa memeningkn kepala pakd0... nasib badan la atuk dan nenek pakd0 dapat cucu laki yg ramai..
sek0r lembu jd qurban thn ni.. s0 let the pic talk.. hahahaha..














biarkan ay0h le kes0rangan, kecek besar sgt... hahahha















kaki pakd0 di situ... hahhaha...















da ramai tu, biarkan..


sesungguhnya pakd0 tidak bisa lari dri tanggungjawab ini...



0leh kerana masing ade pisau, maka el0klah pakd0 pegang kaki lembu jer..



sape nak kene p0t0ng?


haaa!! tu baru raye qurban, xmasuk lagi lain2 activiti yg2 lain.. melayan spupu2 kecik bakar daging.. rebus perut lembu.. makan daging.. dan daging dan daging... huh!!!







perhatiann!!!! gamba ini tiada kaitan dgn acara qurban yer.. hahahha..
ni lah cik yuyu, kami ke pantai Sri Tujuh pada hari ahad utk menikmati s0t0m/udam celup tepum.. yuyu mengidam dan sbenarnya pakd0 p0n nk makan jgak.. selepas make gulai di rumah Ann Jamil Hwang..  pakd0 membawa yuyu ke kampung pakd0.. menikmati juadah ini.. pakd0 cuba mer0ger cik nini utk turut serta membesarkan perut tp pakd0 berkali2 k0l xdpt (rupanya cik nini tukar n0 f0n daaa..) maka terlepas la cik nini menyertai acara ini.. next time yarr cik nini...

0k la... pakd0 p0n xtau ape nk taip lagi...
nnti pakd0 update lagi..
0pppss!!!

W0RLD CUP DRAW!!!!!
len kali la pakd0 crite yer..





Dec 4, 2009

sesekali pakd0 tringat...


 Sek0lah Menengah Teknik Kuala Lipis..

 

semggu dua ni pakd0 byk contact balik ngn ex skulmate SMT Kuala Lipis.. waaa.. rase nk undur balik jer 10thn dulu.. sedekad dah tinggal sk0lah..
Faceb00k nyer psl, masing da dpt jmpa geng2 lame.. klakar tu xleh nk tinggal la... tgk gmba lama, masing2 muka xleh blah.. xsangka k0rang da success... yg hantu2 p0n sama2 success.. pakd0 jgak yg xsuccess lagi huhuhu...

geng2 laki dlm klas da 80% kawen, p0mpuan hmpir sume.. rindu banget mau jmpa di0rang...
sk0lah ni mmg banyak mem0ri bg pakd0.. haaa.. lupe nk habaq mai.. kat sk0lah ni la nama ran0 jd p0'cheq..
sbb pakd0 dlm kateg0ri kecik mase sk0lah dulu.. huhuhu...

sebut jer cikgu Aziz, Cikgu N0a, cikgu Najdah.. arwah cikgu 0ney, n lain2.. sure masing2 senyum.. ic0n tu..
huhuhu.. pakd0 ni antara student yg pemes ngan cikgu2 ni... bukan pasal terret stdy, tp pemes sbb muka yg slalu kene denda.. MDL.. dende paling pemes.. cikgu Aziz nyer penangan.. berkebun la petang2...

stiap kali blk klate, pakd0 mesti tgk sk0lah ni... perghhhh n0stalgia beb!!! mau pakd0 lupa sk0lah ni...
rase mcm nk pakai baju sk0lah blk.. kumpul geng2 lame pastu buat gath kat sk0lah ni..
huhuhuhu.... 10 thn xpakai.. mau pecah perut kal0 masing2 pakai bju sk0lah balik..

masing2 excited nk buat gath.. maklum la 10 thn xjumpa.. termasuk la pakd0...
huhuhu...

Dec 3, 2009

i'm s0 s0 s0rry..... :(

actually pakd0 d0nt kn0w why pakd0 p0st this entry...
tp pakd0 rase bersalah yg amat mlm ni...
yeah this is n0t a great nite f0r pakd0..
pakd0 make s0me0ne getting mad..
membuatkn pakd0 duduk trmenung...
pakd0 rasa seperti mau berlari pergi ke sana..
pakd0 mau brdiri didpnnya..
melihat matanya...
pakd0 want t0 ap0l0gize in fr0nt 0f her...
pakd0 ngak bisa senyum jika dia belum senyum..
pakd0 ngak bisa tenang jika dia masih marah..
pakd0 ngak bisa...
i never meant t0 hurt any0ne, never meant t0 worry any0ne, never meant at all...
yess!! pakd0 admit, that was my fault..
and i never did it again.. f0r rest 0f my life...