Jan 29, 2010

mimpi ngeri...

mlm td pakd0 bermimpi...
mimpi yg cukup ngeri bg pakd0.. mimpi tu lebey kurang begini la.. pakd0 pulang ke kelate pd mggu ni.. k0n0nnya nk g teng0k match Liga Super yang seberapa super antara Kelate The Red Warri0r vs Penang FA...
PEn0nt0n memenuhi stadium, dlm 15k jugak yg datang.. pakd0 duk sc0reb0d ngan adik pakd0.. tempat rasmi seihhh!! 
Kelate bermain secara gampang dan mengundang b0t0l ke padang... kesudahannyer Kelate kalah 4-0 ditempat sendiri... itu bukan ngeri lagi.. babak mengerikan dalam mimpi pakd0 mula menjelma... Kelate's h00ligan!!!!
yaaa h00ligan... peny0k0ng klate secara berjemaah dan penuh khusyuk merusuh... Bas Team Kelate dibakar.. kereta2 dibakar dan diterbalikan.. kedai2 distadium dibakar.. m0l0t0v c0cktail yg pakd0 sendiri xtau dari mana datang menjadi senjata para h00ligan...
utk lebih h0lyw00d, peny0k0ng kelate menjadi lebih ganas@ganah@berem denagn merempuh masuk bilik persalinan pemain kelate.. B.Sathianatan dibunuh kejam... pemain2 star Kelate dibelasah hngga parah.. Anuar Musa ditawan dan diseksa... peny0k0ng kini menggila.. segila-gilanya.. pakd0 sudah tidak bisa utk bertahan.. 
Tentera sudah dipanggil utk bertempur.. pakd0 lari mencari adik pakd0.. sunguh tragiss!!!!

dan.... "Mi.. mu gi jup0 Mdm Punitha k0?" tnya pakd0 kpd r00mmate stelah tersedar dri td0 dan mimpi yg mengerikan... 

adakah es0k ia akan benar2 berlaku?

Jan 27, 2010

pakd0 & siblim


pakd0 dan siblims


terkejup jg0k pakd0... rupa2 ny0 ramai d0h 0re tau kewujudan pakd0 n siblim nih... s0h0 la jg0k. sapa 0re tny0 man0 sal0h s0re.. kalu xcukup k0rum meme xsedak...
siblim2 pakd0 meme sp0rtim... n siblim pakd0 meme rapat nga pakd0.. sapa ad0 0re laim apply n0k jd siblim.. haisss!! man0 buleh.. limited editi0m nih...
ad0 skali pakd0 'hile', xlam0 1 hri jah padahal.. gegam siblim pakat cari... pakd0 xonline n xjenguk handph0ne jah... penuh k0l nga meses dari siblim.... sungguh terharu pakd0...
pakd0 jga sayam siblim2 pakd0.. sal0 s0re mesti salim tau kegiatam masing2.. s0re sedis, maka pakat2 la h0k laim g gay0..
pakd0 n siblim meme xleh lari dari nukak n naung... xtvt wajib kami.. nukak ken0 3 0re jah... khas utk siblim2.. br sedak buat xtvt rasmi siblim.. masing2 tau d0h gap0 n0k buat..
dan kenderaan rasmi siblim ialah PJH.. huhuhu.. dan pemandu siblim k0mpem la pakd0... mesti gegam dale kemt0...
bany0k term2 pakd0 n siblim kini semakin s0h0..
nukak, naung, mmikir, ttek0, rahsi0, jeng k0il...
term2 ni makin rama gun0.. sbb dlm fb.. masing mesti gun0 term ni sapa 0re lain turut terpengaruh..

segala xtvt siblim sudah mendapat green lite dr big b0ss... yuyu n lili meme lps lesem n0k nukak kalu 0yap n0k tubik 3 0re.. the siblim!!! 0re tu0 xrusim slalu...

l0nim siblim semakin s0h0r.. rama d0h duk tany0 psl pakd0 n siblim.. masing2 xbrani n0k kenap.. kalu kenap.. k0mpem siblim akan backup slalu... bisa menghadirkan rasa gerun oram laim yer... kerna siblim2 sgt c0ncern antara satu sama lain... sapa 0re laim jeles..

xkir0 gap02 jjadi.. pakd0 n siblim tetap bersama...
sayam siblim sekaliammm...









Jan 26, 2010

xde ape p0n sbenarnya n0k p0st...

pakd0 agak bz dan kehilangan beberapa sel2 0tak yg menjurus kepada activiti membl0g...

Jan 24, 2010

reas0n t0 be an engineer

bcoz I am too honest to be a lawyer,
I wanted my friends to think I was smart,
if I flunk I can always transfer to business,
I dared to graduate with low C.G.P.A,
I have never had much of a social life,
I wanted to make enough money to pay back my student loans.

Jan 20, 2010

pisau ramb0!!

" aku nk pergi england, nak g jumpa mike dean ngan carl0s tevez.. aku nak tikam perut dia ngan pisau rambo!!"
ujar pakd0 sambil membelek2 pisau ramb0 yg baru dibeli....

Jan 17, 2010

cubaan berlagak menjadi hid0shi nakata.. hahaha

hr ni pakd0 bermain b0la bersama2 team kdnv (kalate.net) kat bangi.. main kat padang budak2 sk0lah kire cukai.. seperti biasa pakd0 akan main midfield.. sbenar nk main striker tp tidak dibenarkan jaabil dan abe jera.. mereka bimbang Real Madrid pecah rek0d lagi beli player.. nnti r0nald0 xleh cari makan kat santiag0 bernabeu..





pakd0 cuab berlagak manjadi hid0shi nakata sbb kali ni team pakd0 bawak jersi jep0n.. nasib baik xbawak bju 0tr0men.. k0mpem pakd0 jd 0tr0men Tiga.. huuhu.. da dapat jersi jep0n ni, pakd0 dgn pantas meng0yakan diri menjadi Nakata.. id0la tu!! n0 jersi biase la n0 7.. huhuhu.. da 4 game pakai n0 7 nih.. dulu xhbs2 nk pakai n0 18.. tu p0n sbb berlagak nk jadi Paul Sch0les.. tp skang ni nak stay no7.. nape? sbb pakd0 pakai n0mb0r ni? ermm sbb ****7... huhuhu.. mase **** beli jersi MU 15 0g0s thn lepas dia nk n0 7..
"****7" kata beliau...

game petang td team pakd0 menang 2-0.. pakd0 sc0re sbijik.. k0nterversi gak g0l tu.. sbb mase Rahman cr0ss kat pakd0, pakd0 tahan pakai tangan.. ape lagi menjerit la team lawan "reffff!! handball!!" mane ade 0rg jujur main b0la, gile ke hape tetiba nk jd jujur n0bita pegi mengaku handball.. hahahha.. b0la tu jatuh depan kaki Matle, dia punye step nk rembat bukan main lagi, penuh gaya mutu dan keunggulan tp alik2 pakd0 lak yg g sepak.. huhuhu.. s0ri t0 matle bec0z denying y0u t0 be a g0al sc0rer..xtahan w000, tgk keeper bukak kaki.. dan satu kuisan dicelah kangkang keeper.. OOOLLLEEE!!! puass hati...

walaup0n menang 2-0, tp pakd0 terpaksa keluar pd 2nd half.. injured la pulakkk!! da xleh main mggu ni.. kene sabar la sbb takut injured hamstring.. pakd0 xbisa berlari ke langit lagi..




p/s: cik yuyu sgt bahagia hri ini..

Jan 15, 2010

aku bukanlah superman...

aku bukanlah superman,
aku juga bisa nangis..

aku xnk jd superman,
ape klas pkai spender kat luar,
aku pkai b0xer kat dalam..

aku nk jd gaban..
ade can naik m0t0 gaban,
r0nda2 tasik titiwangsa sambil tgk 0rg jual mapiau,
lgi best kal0 dapat naik naga gaban,
b0leh g tgk 0rg lumba kuda kat sungai besi sambil makan kacang kuda..

Jan 14, 2010

::mmikir::

saim baip pakd0 :  "wei n0, aku g jup0 d0h m0k ay0h di0.. thn ni bekali aku"
pakd0:   "kemah kemim, 0re man0?"
saim pakd0:  " kL ning jah"
pakd0: " hah tu di0, 0ram kL.. kencep luai la trep ning.."
pakd0: " ag0k2 bil0 majlis?"
saim pakd0: " bule 6 ning d0h ajapny0"
saim pakd0: " pah mu bil0 n0?"
pakd0: " aku? kalu ad0 0re n0k, thn ni ttune, thn depe aku n0k nik0h!!"
saim pakd0: " h0h k0mpiden m0lek jawape.. hahahha.."
saim pakd0: " xaj0k aku meme aku g bakar la um0h mum!!"
pakd0: " beress.. mung meme dale list w0jik mari!!"


p/s: pakd0 p0n ngak mengerti... pakd0 dgn k0mpiden jawab "thn ni tune, thn depe nik0h"..
  
      ::mmikir::

isnin sampai rabu...

isnin.. pakd0 start sem baru..
huhu jadual da  dapat, 1st class? Pr0f halim.. mantan Dean.. huhuhu.. besar xhingat.. kal0 jd raksasa k0mpem ultramen takut nak lawan.. rase2 la saiznyer ade la sebesar Shaq 0 Neil yg men b0la jaring US tu.. bayangkan kal0 dia tampar pakd0 yg cuma tinggi 5 kaki lebih jer.. mau terpelanting sampai bent0ng.. dah slamat duit t0l tuh!!  sume muka cuak jer dlm class.. ahhahaha... xde nyer yg nk buat 0tai atau membuat perkara luar tabii sperti biasa... masing buat muka macam nk akad nikah.. pakd0 dgn penuh berdisiplin sampai awal.. dah xsinggah cafe beli r0ti @ air s0ya..
nk ngaji sungguh katanya pakd0!!! ( pakd0 dah jnji ngn 'sayam pakd0,' nk stdy bet0l2)..

mula2 nk bawak buku tebal yg si Ted Rapap0r buat, tp cik din datang menghasut pakd0.. "1st class nih, b0w0k wak gap0 buku."  maka pakd0 termakan hasutan itu.. dlm kelas masing2 buat muka dan perangai xleh blah.. xpenah nih budak M0bile C0mm sesenyap ini.. xde p0n yg kuar pegi tandas sedut asap.. masing2 muka dah biru tahan mengantuk... Tp masing2 buat muka lega lepas si Pr0f ni start buat lawak yg agak jeng k0il.. pakd0 mmg xleh tahan sgt dgn perasaan nk gelak.. gelak jer...sejam berlalu, da xtensi0n dah.. baik jgak si Pr0f Halim nih.. huhuhu.. aku ingat straight mcm pembaris kayu kaler kuning tu... 0h lega kami sekelass...

hari slase lakk.. pakd0 dan ayi sdaya upaya cuba untuk menghalang rakan2 dari menimbulkan perkara2 yg b0leh merangsang terkeluarnyer t0pic final year pr0jek... tp pakd0 dan ayi redha jer ngan kawan2 yg memang berniat mahu melihat kami berdua tertunduk sperti baru kant0i bawak dadah 3 kil0 dalam beg sk0lah.. Final pr0jek tetap disebut.. huh!!! Petang tu pakd0, ayi n fami terpaksa pergi lagi ke campus!! ambik c0-cu yg spatutnya dah ambik mase 1st year.. hahahha... last sem br ambik.. kami rela asalkan xkene ambik JPA.. xke haru.. k0l 4.30pm kami terus masuk jer seminar r00m, lecture yg bertugas dgn muka selamber buat ann0uncement haram jadah " Girlss !! F0r y0ur inf0rmati0n, these 3 guys da ade awek,  jgn percaya if di0rg cakap xde awek lagi.." CIIISSS!!! da la pakd0 pakai kemeja pink!! semua mata tepat memandang kami.. hampeh t0l.. ape kene mengena ngan subjek nih? kami bertiga buat muka tiang TNB sambil cari krusi... Lecturer yg bergelar Sir R0y telah menjatuhkan saham kami di bursa saham student baru... huh!! sbelum terlupa, mase kami lepak2 dpn f0yer, pakd0 dan ayi cuba mngelak dari tersermpak dgn SV kami, sbb pr0jek tetiba menjadi jeng k0il dan xjd.. tp SV kami dgn langkah bangga dan tersenyum girang meluru ke arah pakd0 berdua...
" Awak 2 0rang ni biler nk datang jumpa saya? lame saya tunggu ni.. pr0jek mcm mane?"
ayi dgn tanpa mengambil masa yg lama terus menjawab " Es0k kami datang jmpa, da buat dah, dlm pr0ses!"
PANGGG!!! ambik k0... mampus nk kene setel malam ni... maka bertungkus-lumuslah pakd0 dan ayi pada sebelah malamnyer...

hari ni pulak rabu... mcm biase, bgn awal smayang dan minum Mil0 utk sihat dan kuat.. dan juga pastikan semua flight terbang dan tanaman siap diharvest!! hahaha... br b0leh siap2 ir0n baju kasi smart mcm brad pitt. hr ni pakd0 g klas dgn muka tersenyum girang sbb br jer lps chat ngan yg tersayam.. sape? ~rahsi0~ huhuhu.. hari ni letih bahu pakd0.. hr ni pakd0 kene bawak lapt0p yg berat ditambah pula kene bawak buku tebal si Ted Rapap0l buat.. senget bahu nk bawak smpai kelas.. kene awal tuu!! klas Pr0f Halim nihh!! kene bantai gune skill cite Ombak xke nanye.. menggelupur kesakitan la jwabnyer.. tu p0n kal0 xk0ma laa.
pakd0 mcm biase berlagak skema bersama-sama rakan sekelas.. baik baik sayang gayanyer... lepas jer klas si Pr0f ni, pakd0 terus terjun ke cafe.. lapauuuu!!! makan2 pastu terus jmpa SV yg setia menanti pakd0 dan ayi.. Ayi berjaya mengheret perlawanan ke dalam lab supaya tidak di VIVA 0leh Pr0f Halim dan T0k Hj Mat Zin.. huh amat berbahaya kepada b0t2 kecil dan sederhana kal0 tunjuk pr0jek kat di0rang.. s0alan2 yg menusuk kalbu akan ditanya.. s0 utk selamat mari kite lab.. huhuhu..

Mase dalam lab kami buat muka c0nfident macam Usin B0lt kat 0limpik Beijing.. bukak lapt0p teus tunjuk pr0jek.. Ayi mula2 kene, asyik err0r yg kuar. muka dah biru mase sv suruh m0dified ckit bl0g diagram.. hahah. padan muka k0 ayi.. pakd0 tersenyum dgn penuh niat jahat.. sampai turn pakd0, tunjuk la kat SV nih... tetiba nk jadi cerita, pakd0 run xjd.. hah mampus aku!!!! mcm mane signal ni jd besar smpi v0ltage 5 GigaV0lt.. muka da jd biru macam kene hip0termia.. sejam g0dek2 bru dapat.. ape lagi dapat la pesanan pihak penaja yg pedih menusuk hati dari sv tersayam... PADAN MUKA KAMI BERDUA!!! pastu kene g0dek2 lagi ngn litar yang pakd0 sendiri xpasti b0leh run ke tak.. ayi da jd mcm pr0fes0r kant0i beli phD, haru jer pakd0 tgk.. pakd0 p0n dah berguling2 atas lantai lab sambil mencari idea mcm mane nk m0dified IC nih.. xdapat2.. last2 masuk bilik lecture layan b0rak ngn Mdm KB n the gang.. kene pedajal makan ubi ape ntah.. rase mcm kayu.. seriuss sbijik rase kayu.. di0rang gelak sakan dapat kenakan pakd0.. huh!!! ambik k0 pakd0.. hampeh t0l lecture2 nih.. inilah balasan utk 0rg yg slalu habiskan makanan kat pantry bilik lecturer.. huhuhu...

lepas attend meeting club, pakd0 bergegas pulang sbb nk main putsal.. huhuhu.. da jd xtvt wajib budak klas nih.. main putsal kat Sri Rampai... mlm lak terpaksa mengadap lapt0p sampai 6 jam.. nk setelkan pr0jek laa..
es0k kene jumpa lagi SV.. dan k0mpem es0k pegi bunuh diri ngn ayi... mau tak nyer, ayi nyer bl0k xsiap2.. pakd0 lak da naik juling mata tgk data sheet IC..  pakd0 rase si pakcik g00gle da b0ring cari data utk kit0ang mlm ni... kami berserah pada takdir jer es0k...

0k la.. pakd0 da malas nk menaip....
nite babeh, pakd0 dah nk td0.. sbb pakd0 da berubah,, td0 awal.. hahahhaha...


p/s: bl0g ni siap ketika pakd0 sudah kehabisan sel 0tak yg aktif utk pikir nk s0lve pr0b final pr0jek nih.. maka terhasilah satu entry yg k0n0nnyer dapat mengembalikan keremajaan 0tak pakd0...

Jan 13, 2010

mimpi yg jeng k0il...

mimpi yg jeng k0il..
several days ag0 pakd0 bermimpi dgn mimpi yg agak jeng k0il....
1st b0leh lak mimpi g Old Traff0d bersama2 yuyu dan 'sayam yuyu'.. kami bertiga pegi mase winter mcm skang ni la.. bergmba depan l0g0 MU kat dinding OT.. ai.. mcm kene pegi jer OT nih... tp mimpi ni kejap jer sbb tetiba alarm tep0m p0t0ng line... huh!!!!


inilah Old Traff0rd yg dimaksudkan... (yuyu sila bersabar yer)


dan satu lagi mimpi yg b0leh dianggap mimpi yg paling jeng k0il thn 2010...
ade ke tetiba pakd0 bermimpi Amauri decide dia nk main ngan Brasil.. pastu siap sc0re debut g0al lagi..
(Amauri ni player Juventus yg tgh pening nk pilih negara.. Italy @ Brazil.. ng0k t0l) maybe pakd0 tersgt nk tgk match AC Milan vs Juventus mlm tu.. ye la dlm bas.. tp nasib baik sempat tgk wp0n 20 minit.. huhuhu..
kesudahan nyer? AC menang 3-0..

ni la mamat yg bergelar amauri tu!!! xensem p0n.. 



kesimpulanyer.. ape kejadahla si Amauri ni masuk mimpi pakd0...

Jan 7, 2010

td0 pakd0... adakah ia berjaya?

hr ni hari ke-3 pakd0 td0 awal..
1st day seblum pkl 4, 2nd day sebelum pkl 2, 3rd day, sbelum pkl 12...
waahahahahaha.... satu peningkatan prestasi yg sangat membanggakan... kal0 buat KPI ni k0mpen naik pangkat...

3 hari berturut-turut td0 awal bermakna pakd0 telah menyamai rek0d pribadi.. huhuhu.. dapatkah pakd0 memecahkn rek0d ini? w0ndering bc0z mlm ni pakd0 berangkat pulang ke klate darul naim.. dan menunggu di kampung ialah se0rang adik dan se0rang member yg sedang bercuti selama 10hr.. hah sudah... adik pakd0 seperti biasa akan mengutarakan s0klan yg cukup mencabar " wei, mu xlapar? r0ti bakar kapum sireh n0k?" dan s0klan ini biasenyer akan ditanya pada pukul 1 pg... arghhh!!! dan juga hjg minggu ni game Manchester United pada pkl 1pg... ape kejadahnye di0rg men b0la tgh2 mlm..

nmpak gayanye, azam pakd0 nk td0 awal akan musnah seawal hari ke 5 lagi.. huhuuhu.
biarkan...

Jan 5, 2010

t0 ---> 'di0' yg s0ram..

Ku pendamkan perasaan ini...
Ku rahsiakan rasa hati ini...
Melindungkan kasih yang berputik...
Tersembunyi di dasar hati...

Ku pohonkan petunjuk Illahi...
Hadirkanlah insan yang sejati...
Menemani kesepian ini...
Mendamaikan sekeping hati...

Oh Tuhanku...
Berikanlah ketenangan abadi...
Untukku menghadapi resahnya hati ini...
Mendambakan kasih insan yang ku sayang...

Dihati ini hanya tuhan yang tahu...
Dihati ini aku rindu padamu...
Tulus sanubari menantikan hadirmu...
Hanyalah kau gadis pilihanku...

Kerana batasan...
Adat dan syariah...
Menguji kekuatan...
Keteguhan iman...
Insan yang berkasih...


lagu untuk 0ram h0k pakd0 sayam...
=)

xd0k title...

pakd0 amat girang hr ini..
kenape?
pakd0 dpt td0 mlm.. huhuhu.. f0r da 1st time pakd0 pdt td0 sebel0m pkl 4-5pg since n0vember...
mlm td ntah mengapa pakd0 trasa jeng k0il.. tnpa diduga 0leh jabatan mete0r0l0gi dan kaji cuaca, pakd0 tertid0 tnpa jersi td0.. buat kali pertama pakd0 xsempat melihat jam pkl 4pg dlm mase 2 bulan lebih.. huhuu satu kemajuan agaknya....

pkl 6.45 pakd0 bgn s0lat subuh dan agak susah nk smbung td0 blk.. xsempat jugak nak buat td0 yg n0rmal bg lelaki iaitu 6 jam.. 0k la tu.. da bgn bace2 paper.. n then g sarapan di 'tu d0k k0r'..

tp hari ni pakd0 tetiba rase nk masuk rali Dakar.. macam best jer tgk mat saleh racing kete kat padang pasir..
nk bawak kete laju2 sambil mengelak binatang buas yg slalu astr0 duk tunjuk dlm animal planet... pakd0 sungguh teruja... 0h tidak...

Jan 3, 2010

and i'll wait.............

i will wait...
I'll rather wait than give up...
because she is the 0ne..
and the 0nly 0ne... 
a year, 2 years,3 years?
yess i will...
that f0r sure..