Feb 25, 2010

xd0p tajuk... ngarut2 tggu subuh..

what day is t0day?
t0day is thursday... 0h yeah thursday.. ini bermakna es0k ialah hr jumaat.. di selang0r hr jumaat adalah hr bkerja dan bukannya cuti sperti di kelate.. tp kali ini cuti.. cuti yer tuan2 dan puan2..
0leh kerana cuti maka pakd0 telah mengambil kesempatan yg amat baik ini dgn activiti blk kampung.. stelah termakan hasutan cik din, pakd0 tidak terdaya dan tidak mampu melawan hasutan cik din.. maka terjadi lah kejadian balik kampung.. agak lama juga xblk kampung.. dah 4 hari rasenyer.. huhuhuhu... 
pakd0 agak tidak stabil ketika ini... jd balik kampung adalah the best s0luti0n.. stelah mengambil kira pr0bability dan st0chastic akibat pembalikan ini, pakd0 berusaha utk mnjdi 'the 0ld pakd0' (kata yuyu)... well i'm 0k sbenarnyer cik yuyu & cik lily.. sak usim gapppp!!!

0h ya.. kedengaran azan subuh menandakan masuknyer waktu Subuh bg kawasan g0mbak.. pakd0 harus td0 sbentar kerna pg ni ade klas..( sila berfikiran p0sitive, pakd0 s0lat dulu br td0!!) pkl 8pg.. huhuu.. lps kelas nk g ampang jmpa sama si pendek (adip pakd0) utk hntar bj dan sluar yg tertinggal akibat lalai... n then menuju ke kelate darul naim utk menunaikan kewajipan sebagai se0rang anak perantau yg selalu h0mesick wp0n dah merantau 11 thn...


see u when i see u..

p/s: sedkit gumbira mlm td... ~ttek0~

Feb 24, 2010

there is n0 answer...

ade beberapa 0rg brtnye..
"mane pegi 'dia' dlm t0p list fren kat fb?"
"dlm fren list p0n xde..."
"sapa?" tnya pakd0 balik...
"ala yg gmba kat dlm fb pakd0 laa..k0nv0" jelas penanya s0klan..

pakd0 hanya mampu diam tanpa mampu memberi jawapan...


p/s: rupa2nya ade 0rg c0ncern ab0ut us...

Feb 22, 2010

sgt jeng k0il...

pakd0 teramat jeng k0il ketika ini...
serabut perutt weihhhh!!!!!!!
sila jgn kacau...

t0 be a betterman....

pakd0 @ ran0..
rarely or very hard t0 see him in a bad m00d.. mad.. 0r s0mething bad..
tp sabar p0n sabar jg0k...
please d0nt make a single mess with me...
u did? s0 pay the price...

Feb 11, 2010

setann angkat dulang....

malam tu aku keluar jenguk2 kat luar rumah ... tetiba ade sek0r harimau jln2 kat tmn aku... ahh sudahhhh!!! ape kejadah rimau kat g0mbak nih... rimau tu tempang ckit.. aku lari msk dlm umah... trus kunci grill besi kaler hitam... rimau tu teng0k aku dengan padangan c0nan the barbariann.. sambil jalan rimau tu masuk umah jiran aku... amar datang usha.. aku bukak balik grill besi kaler hitam.. rimau tu prasan.. mampus!! dgn langkah gagah seek0r rimau, dia masuk dlm pagar umah aku... amar cabut lari.. amar ni blaja silat mcm pendekar. pendekar kundur p0n k0mpem kalah kal0 lawan.. tp mamat ni bantai lari naik tingkat atas... aku kese0rangan... cepat2 aku tutup grill kaler hitam.. kunci nga s0lek kaler emas.. rimau tu brenti depan grill.. tetiba rimau tu bercakap... cakap bahasa melayu!!!! bile mase lak rimau b0leh cakap nih.. aku da jd macam tiger w00d kant0i main p0mpuan... "kal0 aku masuk, k0 nak buat ape?" tnya rimau serius... "aku baca ayat kursi!" jwb aku dengan tegass... "ayat kursi brape kali wakaf?" tanye rimau mcm dia ni ustaz lak.. "9 kali wakaf" aku jawab balik dgn penuh k0mfiden... "cuba k0 bace!!" pinta rimau berlagak ustaz nih.. ahh sudahhh... gampang bet0l rimau nih... k0 ingt k0 guru penilai ujian KAFA ke? aku p0n bg alasan berilmiah kat rimau tu, "xleh baca, aku ade hadas besar." 
rimau tu xpuas hati.. last2 dia masuk dlm umah aku.. grill besi kaler hitam jd mcm angin.. sliding d00r ade stiker Burger King p0n dia main redah jer.. giler.. ni rimau ke hape.. b0leh tembuss kaca tuuu!!!!! mampus la aku kali ni.. memang jd santapan malam laa jawabnyer.. agak2 rimau tu pakai s0s ape mase makan aku? arghhh!!! macam cerita wujud kat dalam 0tak genius aku nih... tp rimau buat dek jer.. dia jalan jer masuk dlm umah... dia xmakan aku!!!
tv 25 inci masih lagi 0n.. astr0 channel 734 masih lagi ditayangkan kat tv.. rimau tu tgk.. dan rimau tu ambik tindakan paling drastik dalam sejarah pe'rimau'an.. rimau tu layan Astr0!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gampangggggg segampangnyer aku rase... rilek jer ambik p0rt depan tv, pastu layan Astr0 ngan member aku yg macam kene rasuk rimau tu.. 
arghhh!!!!
mimpi apakah ini?
aku bingung..

Feb 10, 2010

the legend...

 
the legend..
the m0st rec0gnized class...
the respectable class in telc0 department hist0ry..
paling bising..
bilik tut0r p0n da jd mcm umah kit0rg..
stakat makan, bukak peti ais.. lepak buat mcm kedai k0pi.. itu perkara biase..
name the list... dean. deputy dean.. head 0f department..
sume da jd xbet0l c0z ajar class ni..
masing2 jd 1 kpala...
da paling best bg budak laki.. kit0rg b0leh isap r0k0k ngan lecturer secara berjemaah..
huhuhuhu..
xke haru klas mcm ni..
smpi ade 0rg tnye.. " nape k0rang ngn lecturer nmpak cam kamcing giler.. siap b0leh k0ngsi2 makanan"
itulah rahsia m0bile c0mmunicati0n 1st batch...
lecturer2 p0n da luah prasaan.. 
"mcm mane la kal0 u all xde, mesti sunyi bilik ni" ujar mereka dgn nada sayu...
sbenarnyer sedih gak nk tinggal di0rng nih.. da mcm mak ngan ayah...
kkacip gil0 d0h...



Feb 9, 2010

f00tball is an art...

Football is an incredible game. Sometimes it's so incredible, it's unbelievable.
currently pakd0 need f00tball s0 much!!!
xnk putsal..
semlm da main putsal..
nk main b0la kat kat padang besar.. actual size 0f futball field..
xnak main saje2...
xnak main skadar nk kuarkan peluh...
pakd0 nk main lawan2...
kal0 lawan2 ade referee..
ade player lawan yg main xnak kalah...
b0leh tackle di0rg sampai guling2...
b0leh buat cr00s field passing mcm Paul Sch0les slalu buat..
b0leh sh00t sekuat hati... mcm r00ney slalu buat..
b0leh tayang skill Beckham ambik free kick..
b0leh buat passing yg cam gmpang mcm Xavi slalu buat..
b0leh buat aksi ala2 marad0na dribble 3-4 0rang sebelum kene tackel sbb kuat gentel b0la...
kal0 lawan bet0l2, main macam budak sk0lah k0mpem kene maki..
jd kene bet0l2 siriussss...
kal0 menang puas hati xleh nk cite..
kal0 kalah rase xpuass hati.. nk lawan lagi... main smpai menang...
"Y0u play to fight the idea 0f l0sing".. cant0na cat badan dia ngan quote ni...

Football is an honest game. It's true to life. It's a game about sharing. Football is a team game. So is life.”  ujar Joe Namath dgn kerek..

f00tball is my life.... 




:(

Dan kusebutkan namamu...

Dalam doaku setiap kalinya...

Agar kau kembali...

Menenangkan hati dan perasaan...

Feb 8, 2010

aku benci anjing liar!!!!!!!!!!!!!!!

ape kejadahnyer nk kejar aku pukul 5 pgi nih...
da la xde waran..
xde alarm nk kejar..
k0k yer p0n nk kejar bg la alarm dulu.. senang aku nk dr0p gear..
kal0 da dua2 kaki atas seat m0t0r, mcm mane aku nk dr0p gear..
kal0 aku bawak ducati lantak k0 la wahai anjing..
nk kejar sampai JB p0n aku xkisah...
ni aku bawak tenggiling hitam bekapasiti 105cc..
mane larat nk accelerate dlm gear 4...
b0d0 nyer anjing.. xblaja aut0m0tif ke?
nk trajang kang makhluk ni sambar kaki lakkk..
dibuatnyer anjing ade reflect mcm Van Der Sar, xke mampus aku..
kacang jer dia sambar kaki aku... menggelupur la jwbnyer..
baik aku kena penyakit b0rim giler dari kena penyakit anjing giler...
xke ke giler kal0 aku kene penyakit anjing giler..
giler ahhhh...

pergi utk kalah...

sabtu lepas macam biase pakd0 akan meng0yakan diri menjadi Kaka ataup0n Sch0les.. cuma kali ni sudah tidak b0leh meng0ya menjadi Nakata kerna team pakd0 iaitu KDNV sudah mempunyai jersi sendiri walaup0n da beli thn lepas.. pakd0 tercari-cari jersi bern0mb0r 7.. yaa.. n07... lantak la.. tp sayam.. n07 masih belum pakd0 temui.. siapakh yg mengambil n0mb0r pakd0?

pakd0 bersama najman meredah kepanasan petang yg tetiba jer bertukar menjadi kesejukan hujan.. cehh.. beria-ria pakd0 brenti tepi jalan pakai rain c0at.. jln 1 km da xhujan.. xkan nk brenti lagi... game dijadualkn pkl 4.45pm.. masalah besar sbb pada 4.20 pakd0 masih d kg baru bersama najme.. waduh2.. berbekalkan pengalaman pakd0 ketika bersama Rossi dlm MotoGP, pakd0 praktikkan sepenuhnya.. sume skill baring, wheelie, cilap cil0k pakd0 buat... hasilnya----> sungguh memberangsangkan.. pkl 4.50pm pakd0 sampai di masjid UKM... tu p0n kire skali brenti kat stesen minyak cari Gat0rade prisa anggur versi0n Tiger W00ds... pakd0 hanya minum jer, bukan bertukar menjadi Tiger W00d jauh skali mewarisi scandal Tiger W00ds yg jd sex addict.. huh!!! 12 0rang beb!! ambik k0..

Game yg dijadualkn di padang Pavilli0n terpaksa dialih venue ke Stadium UKM... pada mula pakd0 agak bersemangat nk main b0la petang tu, awek-aweks penuh padang tuuuu!!! ade can nk jd Kaka nih... pakd0 cuba meng0ya... tp sayam... kene main kat stadium la pulak.. sampai jer stadium pakd0 macam biase la usha dulu padang.... gampanggg!!! ni stadium ke hape? mcm gampang jer padang... kepada sesiapa yg mempunyai pertalian darah dgn UKM, hamba di sini mem0h0n maaf... padang stadium anda memang gampang... 

starting line up pakd0 dan pesa jd twin striker.. huh pesa lagi yd jd partner, bg la r00ney ke, r0nald0 ke.. br la sepadan dgn skill ala-ala m0khtar dahari milik pakd0.. pakd0 da la xde m00d langsung petang tu.. main p0n ntah laa... main dlm 10 minit.. da kene 2-0!!!!waacchhaaaa!!!! mental d0wn yer babeh... xsempat kuar peluh da 2-0.. pakd0 yg da tensen bertambah la jd d0wn... hbs 1st half.. pakd0 da frust..

masuk jer 2nd half, team pakd0 da tukar tactical, pakd0 kembali ke p0sisi asal.. MIDFIELDER!! mampus aku kali ni.. Lan Chekgu xde.. Bad lak main defend kali ni.. kesudahannyer pakd0 berjaya menhabiskan 2 b0t0l air slepas tamat 2nd half... 3-0!!! mane nk cari 3 g0l dlm 20 minit pasni.. masuk jer 3rd half.. team pakd0 yg c0ntr0l game spenuhnya... tp tetap gak b0l0s sbijik lagi.. nk jugak empat.. memang bet0l la kenapa 0rang cina xsuak n0mb0r 4 nih... memang sial agaknyer... weiii datang dr g0mbak nk kalah 4-0 daaaa... memang hari yg penuh ketensi0nan yg amat... budak2 mechanical tentu b0le kire tensi0n.. sbb di0rg ade blaja mcm mane nk kire tensi0n setiap material yg nk guna.. 

game berkesudahan 4-0.. freekick pakd0 kene palang.. dan pakd0 xhbs kn game pd 3rd half sbb injured..  yuyu dan kekasih hati datang tgk... s0ri yer cik yuyu, pakd0 xde m00d hr tu.. s0 paham2 laaa.... mentally d0wn... smpai en Puden b0leh prasan... bermakna pakd0 sungguh tidak gembira hr tu... pakd0 sedam bersedih dan sedam berjengk0il... tambah pulak kalah terukkk!!! 


n0te jeng k0il: xd0k gmba trep nim.. abe jera xupl0d lagi...
 


Feb 6, 2010

speechless

and t0nite i'm sh0ck... realy really sh0ck..
sedih... blurr.. mmikir.. jeng k0il..
w0jik xleh td0 sbb mmikir..
wp0n n0k td0 awal sbb es0k ad0 game..
tp ttp xleh td0...
xse mmikir pelik2..
tp ttp jg0k jd mmikir..
sbb saye tlaj0k...
sbb xleh kalu xd0k..

:(
:(
:(

Feb 4, 2010

bile terasa jeng k0il.....

hr ni da masuk dua malam aku rase jeng k0il...
kepala kasi bingit mcm mau pecah tmbah pulak hidung bertukar menjadi paip air milik Syabas..
kadang2 kal0 jd macam ni aku rase nk jadik budak kecik balik..
nk undur masa 10 thn.. ehh japp!! 10 dah 17thn.. tu bukan budak kecik.. tu tgh membesar nk jd bapak penyangak...
undur 20thn la bru best (sbenarnya aku sudah tua)... tgh membesar nk jadi budak mil0.. membesar bagai juara.. sakit2 mcm ni b0leh td0 atas riba b0nda.. b0leh jd raja dalam rumah.. makan p0n b0nda yg suap.. mandi p0n b0nda yg siapkn air panas.. segala-galanya b0nda..

pakd0 nk balik td0 atas riba b0nda....
da lama xbuat... kl0 blk buat k0mpem kene hempuk ngan mesin jahit br b0nda... hahhaa.


n0ta 0rg sakit: sbenarnya pakd0 sudah h0mesick.. :(




Feb 1, 2010

berb0la lagi d cheras...

 

sabtu lepas pakd0 skali lagi berb0la bersama-sama team yg bakal menyertai Liga sl0vakia.. KDNV... kali team lawan adalah darah muda dari Baitulmal... huh... bayangkanlah pakd0 yg sudah senje ni nak kejar budak2.. habis remm I..
game ni berlaku secara terancang pada sabtu lepas.. tp game ni langsung tiada kaitan dgn jenayah terancang maup0n k0nspirasi terancang..pakd0 sndiri da xingt brape haribulan... abaikan laa...
tidak sperti biasa pakd0 dan pesa bermain sebagai penyerang kembar.. ala ala r0mari0 dan bebet0 gerakan kami berdua... malah pesa memberitahu pakd0 pencari bakat AC Milan tgh usha kami berdua.. katanye nk buat duit kat Milan.. Reas0n dia, lps Beckham blah bulan 5 ni.. pakd0 b0leh ganti Beckham... k0mpem melet0p jualan jersi AC Milan.. pakd0 xtau p0n strategi bisnes di0rg.. tu pakcik Berscul0ni yg bgtau... pakd0 iya kn je.. pesa p0n begitu.. kami pasrah kal0 terpaksa meninggalkan malaysia nanti.. tindakan pakd0 mungkin mengundang rasa kecewa Sir Alex Fergus0n.. da lama dia tggu pakd0...

berbalik kepada game sabtu lepas, sparuh masa pertama game dikuasai spenuhnya 0leh KDNV dgn hantaran2 berbisa dari midfielder meastr0 Lan84... pakd0 dan pesa hanya perlu bergerak mencari angle yg sesuai utk meledakan rembatan.. hasilnya... Kami di depan dgn kelebihan 2-0....
Selesa dgn kelebihan 2 g0l KDNV mula lupa daratan dan menjadi angkuh b0ngkak dan takbur... kami menukar f0rmasi 2-5-3.. 3 defender dgn pakd0 sebagai anch0rman didpn the back three... maka bermula lah aksi kejar mengejar budak2 sk0lah.. kami serba serbi tidak menjadi.. mereka mempunyai paru-paru yg masih ptih dari asap r0k0k.. manakala KDNV rata2 sudah mempunyai paru2 yg agak hitam... sec0nd half geng budak sk0lah merapatkn jurang 2-1...tamat sec0nd half... 2-1...
third half bermula.. ya 3 half... KDNV memasukkan penyerang berat perut.. Lan17.. gerakan perut yg merbahaya langsung tidak berguna kali ini... cissss!!! kami semakin susah mengatur gerak.. pakd0 sudah dapat melhat bintang2 bermain di depan mata... da saat yg membuatkan pakd0 kechiwa akhirnya muncul..
pakd0 dgn penuh khusyuk dan tawaddu' cuba menghalang penyerang budak sk0lah dgn meng'shield'kn b0la
dgn badan pakd0 yg gagah perkasa ni.. tp mcm mane kaki budak sk0lah ni b0leh kuis b0la ke tepi.. maka pakd0 sudah hilang ped0man nk kejar balik.. hasilnya... KDNV melepaskn peluang utk bermegah2 dgn Anaken.. kami dipaksa seri... huh!!!! dari sudut p0sitif, ia bejaya menghalang kami melakukan d0sa riak dan takbur... huhuhu...
tp game ni membuatkn pakd0 susah utk td0 kerna masih tringatkan g0lden chances yg pakd0 lepaskan.. kal0 x.. memang pakd0 jd r00ney la hr tu.. 4 g0l babehhh!!!

next week pakd0 beraksi lagi.. kali ni di UKM...

0h ya... pakd0 memang se0rang yg lalai... lps hbs taip br prasan kat gmba tu da ade tarikh @ date... hahahahha...