Mar 31, 2010

sebab Man Utd kalah malam td..

dalam mencari punca kekalahan awal pgi td..
aku mengambil keputusan nekad bertemu geng2 yg dah de harapan nk cium piala Champ League.. setrusnya EPL.. setelah menarik nafas panjang aku punnn......
aku pun g jumpa geng2 liberp0l pg td..
sempat blajar sejarah Kesultanan Sulu ngan di0rang...
pastu di0rang ajar cara2 nk bg alasan kal0 kalah...
setelah dibuat kajian dan eksperimen..
maka c0nclusi0n nyer ialah:
  •  malam td aku tgk b0la kat Tmn Melati.. MU xleh main macam biase kal0 aku tgk b0la  kat ctu..
  • pitchman jumpa tulang anjing hitam kat tepi g0l.. santau gamaknyer..
  • mase t0uchd0wn kat jerman, player MU g lepak2 kat syed bistr0 sambil layan nasik kandar.. es0k tu di0rang sakit perut sbb xbiase makan nasi kandar Jerman..
  • MU pakai jersi putih, Pak Alex nk kaler hitam, kitman MU lupe anta d0bi jersi hitam.. kene sl0ngkar l0ker cari jersi tahun lepas..
  • tp sumber dalaman kate.. h00ligan MU dah buat pakatan ngn player MU.. kasi Bayern menang.. kang main kat OT, ramai ckit awek2 Jerman datang tgk.. di0rang nk cari cal0n isteri... nk cari awek England di0rang risau awek tu da kene tutuh ngan player Chelsea.. huh!!
  • Park Ji Sung lupe minum jus katak.. 
  • dan sebenarnyer... aku kechiwa malam td.. ape la k0rang main... xpe2.. kat OT kang aku g supp0rt.. tiket VIP b0x aku da beli.. Evra t0l0ng ambikkan tiket...

sukan awana...

  • awal pagi tadi MU bermula garang dgn Rudeb0y R00ney skali lagi buat kurang hajar ngn 0rang Jerman dgn menyumbat g0l ke 34 peribadi musim ni.. tp layu ditasik madu selepas Ribery dan 0lic memberi sedikit nyawa buat Bayern sebagai bekal ke OT... 
  • R00ney disc0lated ankle mase nk kejar b0la.. aku rase Bayern pakai b0m0h siam santau r00ney mlm td..
  • aku jd 0perat0r telep0n kepada geng2 liberp0l n arsenal sterusnyer chelsial.. macam gampang rasenyer..
  • aku da bayar yuran... bapak aku da xleh bising dahh... huhuhu..
  • malam ni aku nk arsenal kalahh!!!!!!!!!!!

Mar 29, 2010

update edisi bullet....

malas nak buat paragraph.. nnti cik yuyu bising...

  • weekand yg baik? 0h tidakk... ade prengli game ngn staff UTM Semarak.. men 1st eleven.. center halve.. 1st half aku kene bangkai ngan c0ach.. cibai.. hancuss giler men 1st half.. sec0nd half.. injured!!!! lutut kanan pulak... smpai hr ni  masih xleh nk j0g.. gampannggg!!! mcm nesta x?
  • Mighty Man Utd menang sehhh!!!! sila jgn jeles... pasukan tu duduk n0 5 diam2.. team satu lagi sc0re 70 p0n xpe.. jnji duk bawah.. xlupa team meriam, sila ajar g0alie anda tangkap b0la.. mcm sial jer.. hahhaha... (gelak setan br lepas check in kat neraka)
  • makan2 nasi dagang at h0use 0f p0ktar's sista.. majlis bercukur katanya... cik yuyu... adakah anda mau blaja pegang baby berusia 7 hari? tuiti0n fee b0leh dirunding..
  • jnji stabak dilunaskan 0leh cik yuyu.. 0yehhh2...
  • nasi kukus? hr ini ada sedikit impr0vement.. air ku tidak diminum siblimss!!! 
  • siti aisyah? aisyah humairah? adakah kebetulan?
  • dah2 aku nk layan AC Milan lawan Lazi0...
p/s: "pingge 2 la jah lily kam?"
       adakah pinggan b0leh disamakn dgn pakaian...
       es0k g library cari j0urnal pasal hubungan pinggan n pakaian..






    Mar 26, 2010

    buang masa jap...

    buang masa jap dgn berbl0g.. sbenarnyer aku tgh pening tgk datasheet multiplexer nih.. haram bet0ll. sape la pandai invent bendalah nih.. menyusahkan bet0l.. dah la panjang giler truth table (meja kebenaran) nk kene tgk.. juling mata aku.. es0k kene ant0r design.. dek keceluparan mulut menjanjikan kesiapsiagaan pr0jek yg semakin haru menjelang hari penyingkiran.. (ayat AF ckit).. 0hh AF.. aku lupe lak.. aku memang bengang tahap gaban dgn realiti sh0w nih.. macam gampang weiii!!! b0leh memusnahkan hubungan kekeluargaan.. mane xnyer.. yg p0mpuan sibuk nk layan AF, yg laki nak layan b0la... gaduh2 brebut channel tv.. lancau bet0l AF.. macam sial la sh0w ni... cisssssssss!!!! dan kat umah aku ni sesapa yg cuba men0nt0n diari gampang ni memang xleh lari dari kutukan dashyat kal0 kant0i ngan aku.. hahahhaha... memang k0 rase nk cucuk mata ngan garfu laa.. kasi buta terus... baik masuk sawah tanam padi. dapat gak berbakti kepada tanah, xp0n jd nelayan.. sungguh mulia kerjaya itu... 

    tgh2 mggu ni aku sedikit tertekan sbb xde live b0la yg best.. (MU xde game).. da la mlm2 asyik duk layan pr0jek jer, tgk tv p0n aku s0rang jer yg melayan Astr0 Awani.. cehh!! budak2 ni memang xsuka menambah ilmu didada.. sudut pandang best jgak... haaaa!! mase tgk Awani ni la layan Musa Hitam jap... da jadi pengerusi Sime Darby mamat nih.. k0ngl0merat beb!!! mau elaun macam celaka Sime Darby bagi.. huh!!! Dalam sh0w ni dia ade bgtau pasal r0yalti minyak.. ala yg duk heb0h2 skang ni... Kelantan duk claim ngn Federal tu... alik2 dapat 20juta jer.. b0d0h nyer Awang Adek ngn T0k Pa... pau la banyak ckit.. pastu bg kerajaan yg sah pegang duit tu.. yg k0rang memandai nk buat JPP tu pandir ke haper? baik xyah mengundi 2008.. buat letih aku balik jer... xde nyer n kelent0ng duit tu... pandai la di0rang urus... huh!!! dasar pengkhianat amanah rakyat... aku da start hangin nihh!!!

    tukar t0pic ahh.. kang xpasal2 mencarut... semggu dua ni aku nk bg 0rang muntah jap.. hahhahaha..
    ade ke patut 0rang b0leh kate aku ni bru umur 23-24... babyface gamaknyer.. hahhahaha... macam gampang p0n ade... pnyer la da berpengalaman b0leh bantai umur setahun jagung tuh!! nasib baik xcakap umur 21.. memang aku baling jer p0k0k kaktus kat perut.. kasi b0c0r perut, susah cikit nk layan lai chi kang,.. hahhaa..
    umur 21 ni budak hingusan lagi daa. br nk kenal dunia.. br b0leh msuk club.. cehh!!! masuk club.. nak mabuk2 la tu.. mabuk la k0rang.. pastu mampus masuk neraka.. b0leh main dam aji ngan firaun kat lubang neraka... xp0n k0 bukak jer c0urt putsal kat neraka.. k0mpem ramai nk j0in.. berbalik ke umur 23 nih.. mcm mane la di0rang b0leh tgk aku ni umur 23.. xpaham2.. da buat mach0 macam brad pitt p0n still xleh blah gak.. bg IC mel0p0ng lak.. hahahha.. nanti la uban aku banyak ckit.. k0rang da tertukar ngn Hassan Merican.. jgn panggil aku Tan Sri lak pasni.. ade kene pelempang free.. tp kan ade lak mamat yg nk tunjuk kuat la.. umur 21 thn.. pergghhh dia punyer sembangg.. budak ITM shah alam.. ambik Engine.. Mechi ke hape.. aku da lupe.. dia punyer sembang macam mafia kat dalam ITM.. kenal 0rg tu 0rg ni... siap petik nama
    tu.. tp silap besar laaaa... k0 petik member aku... member td0 sebantal.. haaaa mel0p0ng k0.. m0ral 0f the st0ry jgn duk kerek2 ngan status budak ingusan umur 21 tuh!!! aku da tua... sila belasah aku dalam ITM kal0 brani.. xkire la penang ke shah alam ke.. kal0 kat penang xbalik tanah besar la k0..hahhaha.. 

    hr ni da jumaat.. trenim lagi daaa.. aku rase nk menipu jer hr ni.. cakap demam.. t0bat aku xlarat giler nih.. nkmakan nasik p0n b0leh mengigil tangan aku.. sial c0ach aku b0leh bantai denda pumping sampai berpuluh ratus... da la denda kene sprint 400meter.. bg masa bawah 1minit satu r0und 400m.. giler babi nyer lari laaa.. terk0yak paru2 aku cari 0ksigen.. lutut semakin barai.. partner aku da b0leh cakap babai utk seas0n ni.. injured lutut mase trenim.. Naz k0 rehat2 la dulu.. 0perate jer.. t0ngkat aku da lame xberkhidmat... hahahhaa.... pain killer memang jd makanan wajib kal0 ade game.. huhuhuhu.. 2 thn lagi barai la buah pinggang aku nih... sabtu ni ade friendly game ngn UTM. sesape nak tgk Nesta main.. b0leh la pegi ke padang UTM semarak.. free jer.. kal0 pak guard xbg masuk, k0 bantai tulang rusuk dia 2 das... agak2 dia xleh bangun k0 masuk laa..Bile lagi nk tgk Nesta main kat Malaysia nih.. free lak tu.. xkan nk pegi milan.. 

    alarm perut aku da bunyi.. mintak r0ti canai ngn telur sparuh masak ler tu!!! barai2..




    Mar 23, 2010

    t0 my bel0ved preng.. Mohd Amharie bin Ghazali....

    yesterday my bel0ved prengg.. ayie.. called me at 2.15am..

    ayie: "n0.. mu tulum t0pup k0 aku metar, mit0k tulum sungguh d0h nih"
    pakd0: " aaa gil0 ap0 suruh aku t0pup male but0 nih!!!"
    ayie: "b0h aku xd0k sakni.. mit0k tulum sungguh d0h ni n0.."
    pakd0: "gura mu nih!! 0yak mm0lek ehh"
    ayie: " sungguh d0h nih!! aku blur d0h ni.. xtau n0k wak gap0 d0h.."
    pakd0: " bereh yi. metar aku g keda.."

    pakd0 trus g t0pup tep0m ayi.. n afta that, i called him... and he cant speak anym0re..
    pakd0 blur!!!! mcm mane nk c0ntact adik ayie nih!!!
    stengah jam 0k pakd0 blur... bru lah dpt berfikir secara waras n t0ld all my prennggg ab0ut this sh0cking news.. and then call ayie t0 send me his br0thers number..
     he is my cl0sest friend i ever have.. n0 d0ubt ab0ut that...
    sama2 susah n sama2 senang.. 6 thn td0 sebantal, makan sepinggan.. k0k2 man0 pakd0 must help him... n0 matter what...

    mujur acap terlepas bas pg ahad... maka pakd0 n acap terus ke UTM Semarak utk pick up adik ayi.. dalam k0l 5pg kit0rang blah dari kL... walaup0n pakd0 hnya ade 10 ringit dlm walllet, tp i need t0 be at his h0me wit his br0ther... nasib baik acap ade cash isi minyak n t0l.. pkl 11pg sampai umah ayie... member2 lain da ade.. cik din dan ed da sampai...  tnpa membuang masa.. kami bersama2 menyempurnakan jenazah ayahanda ayie.. ayie sgt tabah!!! dari A sampai Z dia sendiri uruskan... anak sulung 0k!! mesti la kene buat.. kami sama2 memandikan, mengusung, mengapan, s0lat jenazah, sampaila ke liang lahad... Alhamdulillah semua setel pkl 3 petang...

    ayi cuba senyum2 n gurau2 dgn kami... but i kn0w y0u r very sad.. fr0m y0ur eyes i kn0w its very hard...  pakd0 sgt memahami perasaan se0rang anak sulung yg masih ada adik yg stdy n kehilangan tempat bergantung... i kn0w that feeling... 0leh kerana ayi dan pakd0 tersangatlah kamcing n rapat... secara 0t0matis pakd0 turut sedih dgn pemergian ayahanda nya.. mau tidak.. tid0 makan kat umah dia... we are very2 cl0sed..

    al-Fatihah t0 Allahyarham Ghazali.. sem0ga r0h beliau ditempat bersama2 orang2 yg s0leh.. Amin..






    Mar 20, 2010

    wahh,..
    pejam celik da smpi hujung bulan 3..
    makna nyer due date final pr0jek da dekat... dan juga bermakna da xde makne nk men2..
    mgggu lepah dgn celuparnyer menabur janji2 manis kat sv hari isnin siap sume k0mp0nen n b0leh run...
    gil0 babi sungguh la... 74HC266 tidak dapat dijumpai diserata k0ta lumpur... maka bermulalah epis0d gampang mencari IC b0d0h nih.. xknla sebesar2 malaysia nih IC l0gic get p0n xde...
    ahhhh.. persetankan sume itu...
    mggu ni MU beraksi baik dan cukup ganass.... da lps Chempi0n league Quater final... jumpe Bayern Munchen..
    xsabar aku menunggu detik itu... lgp0n ahad ni jmpa liberp0l yg Riera kate "kapal yg hampir karam"..
    sungguh celupar mulut mamat ni.. kan dah kene banned ngan pak benitez... huhuhuhu...
    mggu2 terasa sgt cepat dek kebizian yg melanda... pendek kate suma nk kene buat...
    panjang kate p0n kene buat jugak...es0k 1st game BMI-UnikL.. huhuhu... my name always been selected with first teamm.. ade can nk main nih!!! "jasa terakhir kepada BMI" detik hati kecilku... kepenatan trenim sudah menjadi perkara biasa... berlari2 pecut 500m adalah denda yg perlu dielakkan..

    weekand ni penuh ngan warna warni.. cewahhh!!! hr ni Jamil n Wadi kawen. ape da k0rang.. buat majlis sama tarikh.. s0 en Wadi, kami ngak bisa ke Besut menjahamkan majlis anda.. kepada En Jamil.. anda sungguh pucat petang td.. hahhahaha.. tp my 0smate always steady.. skali lafaz jer... tgk Jamil kawen, mula la berangan nk kawen gak.. tp plan da tukar daaa... plan nk tunang tahun ni n kawen awal thn depan.. tp nampaknyer da xjadi... s0 terpaksa la berkahwin dgn CBR600RR...
    0hh yaaa CBR600RR!!! pakd0 sudah test2 duduk.. dgn muka slamber, pakd0 n cikdin pergi ke kedai superbike kat Jln Pahang.. kami mengusha superbike2 yg ada... dan CBR600RR menjadi pilihan hati.. RM58500!!!! ermmm.. akan diusahakan.. hahahhaha.. aku sudah jatuh chenta... maka segala t0pic perbualan lebih terarah kepada superbike.. malah kawan2 yg lain sudah termakan hasutan pakd0 dan cik din...
    kai perlu beramai2 memiliki superbike.. alangkah bestnyer pergi ke Teluk Cempedak dari KL sambil layan lap kat Karak... Jalan straight kat Temerl0h b0leh bantai 200km/h++.... teruja beb!!!! argghhhh!!!
    akuu sangat kepingankn superbike... s0 kepada wanita2 yg cuba jatuh hati atau membuatkn pakd0 jatuh hati.. kene pikir dua tiga kali daaa... pakd0 nk enj0y ngn my CBR600RR dulu... huhuhu n tehn pakd0 nk g Dubai...
    cari duit ckit.. nk beli tanah tepi sawah.. pastu buat umah tinggi2..

    Mar 17, 2010

    lastest newsss!!!!

    agak lama pakd0 xupdate bl0g...
    agak bizi sikalang w00...
    my schedule bec0me very tight since i cant finish my j0b smartly...
    sikalang w00, pakd0 bz dg final year pr0jek yg xjd2.. hasilnya.. pakd0 sudah hmpir hilang akal nak petik yg mana satu...
    thesis pr0jek memang haram xsentuh lagi, l0g b00k, mcm biase, br 3 helai yg bertulis..
    hardware? br jer g beli k0mp0nen td.. huhuhuhu..
    tp satu jer yg memang pakd0 xleh tinggal samapi skarang.. walau bz tahap gaban sekalip0n...
    nak tau ape?  -----> BOLA....
    trenim utk BMI mcm biase azabnyer.... pastu main nga KDN lagi..
    pendek kate... isnin putsal nga bdak klas.. selasa trenim ngn BMI, jumaat trenim ngan BMI, sabtu, game ngn KDN..
    da mcm pr0 wa cakap lu...

    s0..
    utk semggu dua ni..
    xtvt fb dan bl0g pakd0 agak perlahan..
    hahhaha..
    see u when i see u...

    Mar 12, 2010

    to be a betterman

    just t0 be a betterman...
    s0und simple...
    but t0 be Mohd Ranoorsyam bin Ab Razak...
    n0b0dy kn0w h0w hard t0 be me...
    just want t0 be me...
    t0 be myself..

    Mar 11, 2010

    KDNV punyer game...

    lame weii tggu si heeri upl0d gmba lawan hr tu...
    hampeh...
    kali ni team pakd0 main kat bangi lagi... kat padang UKM.. padang pavili0n..
    pakd0 ingt mesti ramai awek2 seksi pakai skirt nampak peha jalan2 kat ctu.. tp hmpa sbb tu padang b0la.. bukan nya pavilli0n bukit bintang... ini telah menjejaskan m0ral pakd0 dan najman yg datang dari jauh.. kami mahu perangsang tambahan berada disekitar padang, barulah skil2 biawak akan terhasil..



    ni bukan team pakd0.. ni team yg kalah ngn team pakd0... sungguh sedih mereka pada petang tu... huhuhuhu..
    pakd0 terpaksa jd R0ssi men'j0ki' m0t0r najman dan berjaya smpai d masjid UKM utk jd 0rg Islam pd pkl 5 ptg... huhuhu.. tp yg pelik, stiap kali smayang kat masjid ni k0mpem pakd0 jd imam.. nasib baik asar, kal0 magrib? hancusss!!












    haaaa!!! ni baru gmba di0rang... br nk start... pakd0 ngn najman xde dlm gmba ni... nak tau kami kat mane?












    yaaaa!! kami sedam warm up kat tepi padang sambil buat2 xtau game da start.. dan kesudahannyer.. najman main dgn kasut x diikat talinyer.. hasil kelalaian najman mengikat tali kasut, yeam n0 3 kdn berjaya sc0re g0l awal... wei br 2 minit da g0l... gampang t0lll... pakd0 masih khayal time tu.. mabuk naik m0t0r gamaknyer..
    stelah ketinggalan g0l awal, kdnv berjaya mengasak umpama team brazil nak menang w0rld Cup kali ke-6..
    dan hasilnya...................












    gerakan kami bertiga berjaya membuatkan penjaga g0l lawan mengutip b0la dalam g0l sendiri.. 0yehhhh!!!
    fikri memplacing b0la dgn baik.. tp ni g0l kedua.. g0l penyamaan xsempat nk ambik sbb cameraw0men sedam asyik duk usha balak dia kira rumput kat padang...
    tp satu ketidakpuasan hati berlaku apabila refree meniup wisel ketika pakd0 dlm kedudukan g0l sc0ring opportunity... siall bet0l si ref nih... kal0 dia xtiup k0mpem satu g0l ala-ala kaka akan dapat disaksikan...













    inilah rupa ref (berbaju kuning) yg mensab0taj aksi pakd0...

    da hbs main, barulah kit0rang bergmbar secara k0nterversi.. ura-ura mengatakan jejaka bert0pi intim dgn Fasha Sandha dan jejaka berjersi kelate sedang dilamar Manchester United utk jd pair r00ney... berbat0v da x senang duduk lepas baca brita ni kat tribalf00tball...

    Mar 10, 2010

    the hell.....

    hr ni pakd0 start 1st trenim bersama pasukam b0la BMi...
    as expected.. mmg neraka...
    mau x, warm dekat sejam... huh!!!
    rase nk quit p0n ade td...
    ade yg brenti warm up.. memang celaka la jgak kene ngan c0ach...
    tp apakan daya, trpaksa.. nak men b0la sangat.. ambik k0...
    pakd0 p0n hmpir muntah td.. seriusss!!
    kaki da memang mcm batu berat... nk angkat p0n susah..
    pas warm up, kit0rg men 8 side, sape kalah kene denda...
    lari 6 r0und strikee!!! putus urat kaki beta....
    mase men 8-side, maka maki memaki menjadi biase...
    pakd0 p0n kene brape kali td.. buat xlayan.. maki la k0 nak maki wahi c0ach ku..
    sudah menjadi tanggungjawabmu wahai c0ach...

    pas trenim, ade brita baipp...
    mggu depan ade match!!
    0yeahhhh!!!
    satu lagi brita baik...
    warm yg buat td tu br 20% latihan sbenar...
    s0?
    yg 80% p0n da xleh bayangkan...
    mungkin pakd0 pengsan d padang!!!

    Mar 7, 2010

    keh0rmatan...

    wanita adalah keh0rmatan bg se0rang ayah, saudara lelaki dan suami...
    kal0 yg belum kawin, keh0rmatan se0rang ayah terletak pada anak gadisnya...
    sejauh mana nak gadisnya menjga keh0rmatan ayahnya ialah melalui pergaulannya, pakaiannya dan tingkah lakunya....
    begitu juga keh0rmatan se0rang suami, juga terletak pada isterinya... 
    pakd0 bukan ahli yg arif dlm agama... tp pakd0 sedaya upaya menjaga saudara perempuan pakd0, siblim pakd0, dan 0rg yg pakd0 sayang... 
    se0rang ayah akan terus menerus menanggung d0sa anak perempuannya sehingga lah anaknya berkhawin, pastu suami pula yg akan menanggung d0sa isteri..
    sape kate lelaki jd lelaki ni benda senang...


    Mar 6, 2010

    perlukah ia bertajuk?

    l0kasi: village gap0 hau bertempat di bangi...
    time: xingt d0h, tp blk pkl 2pg..
    purp0se: besday p0ktar..

     
    tempat kejadiannn....

     
    p0sim dlu nga lily sayam dpe cup cake.. huhuuhu.. 

     
    nukak bersama... kkacip blak0..

     
    cik ima n n0r.. 

     
    nukakk!!!!!!!! sehati sjiw0 m0lepppss..

     
    nukak sile... idea sap0 d0p hau nih...

     
    inilah akibatnya apabila dua2 minat b0la...

     
    kak chu buleh d0h n0k j0im team pakd0 nih... 

     
    wan0 hau w0k buleh ad0 alik blake...

     
    aksi melampau w0k.. said jd mangsa.... "balip ikut temb0k.."

     
    pasangan bahgi0.. p0ktar n yuyu sayam...

     
    man0 yuyu? 

     
    m0kwe n kak chu.. g0jessss!!

     
    kepada p0kwe, pinje m0kwe metar.. pakd0 xd0p pasangam.. xd0k 0re n0p etep... huhuuhu
      
    limly.. sila jelaskan.. "ambik"
    all the pics t0ld, betapa rapatnya kami.. especially, the siblim.. susah senang sama2...  pakd0 trase dihargai dikelilingi 0leh siblim n kawan2 yg menyayangi satu sama lain... trust wit each 0ther, respect wit each 0ther.. pendek kata.. trase sgt2 dihargai,, wp0n sedam bersedih... thanks f0r all the supp0rt....

    Mar 5, 2010

    all 0ut: part 2

    0h yeahhh!!!
    pakd0 berjaya kali ni... hr ni selecti0n pakd0 kene 2 sesi.. xtau si c0ach ni nk ape..
    tp best la dpt men 2 kali.. br berbal0i...
    sperti biase... pakd0 ialah defender tengah yg paling kecik!!!!
    s0 what? just l00k at Canavar0... p0cket p0wer!!!
    and then..
    next week c0ach kate " welc0me t0 the hell..."

    all 0ut....

    t0day is da last day t0 perf0rm...
    last sessi0n selecti0n...
    s0 this evening, pakd0 akan bermain sesungguh hati...
    huhuhu..
    mlm td, i slept f0r 4h0urs... satu kemajuan!!
    jd amat bertenaga utk beraksi lg petang ini...
    hr ni ade 0rg tegur...
    "br0.. u are the m0st v0cal player 0n the pitch.." bermakna player paling gegam dlm padang..
     xkenal p0n k0mpem akan dimarahi pakd0...
    ade player yg ambik hati.. kene maki dlm padang.. s0 kl0 xmau dimaki.. sila main c0ngkak atau catur...
    pakd0 dlm padang amat serius...
    dan sgt jahat..
    i dare t0 brake y0ur legs... and my friend has br0ke his legs because 0f my tackle...
    regret? abs0lutely n0t!!!! this is man's game... physical game.. its n0rmal..
    xs0ba tggu pete nimm!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Mar 4, 2010

    j0ga b0nit0

    hari ni sec0nd day pakd0 turun slecti0n b0la...
    wakil bmi la k0n0n nya...
    c0ach thn ni Reduan Abdullah.. yaaa....
    f0rmer Malaysia player, kawan baik arwah m0khtar dahari a.k.a Superm0kh...
    ade lesen internati0nal level..
    s0 pakd0 very excited... al maklum la dpt c0ach yg mmg pakar dlm b0la sepak...
    semalam 1st selecti0n, agak lega bila c0ach tick nama pakd0..
    pakd0 main centreback 0kehhh!!!
    i'm n0t the ideal man in term 0f size t0 play there..
    but, when i play.. i played with my heart...
    hr ni rase kaki g0yang2 sbb just sleep f0r 1 h0ur f0r past 28 h0urs...
    can i stand 0n my legs this evening?
    0hh g0shhh.. deeply w0rried ab0ut that...
    but t0day...
    pakd0 will play with full enthusiasm...
    sanggup pengsan dlm padang 0keh...
    h0pefully pakd0 will make last 18 f0r bmi...

    regret? did i?

    if any0ne else ask me ab0ut 'it'....
    my answers still the same..
    i'm n0t regret at all t0 l0ve her...
    t0 still l0ve her...
    h0pe... yess.. 0f c0urse i want it t0 be happen...
    because she is the 0nly 0ne...
    and i will l0ve her till i die...
    if s0meone else c0me int0 my life...
    i still w0ndering, can i give my l0ve like i d0 f0r her?
    i kn0w i cant... and i already tried it bef0re...
    n0 0ne can replace her in my life...
    f0r n0w...
    i will still praying... still begging t0 Allah...
    i want t0 be with her...
    i've n0 regret..

    Mar 3, 2010

    pakd0... n respect...

    respect..........
    h0rmat dlm bahasa melayu...
    agak susah nk buat pakd0 hilang respect kat 0rang lain..
    melainkan......

    - y0u d0nt respect b0th my mum and dad.. they are my pride... i will l0st all my respect t0 y0u even u are my wife... s0 treat them nicely bec0z they are my pride..
    - cheat 0n me.. tipu pakd0.. tp ni tipu jenis lain laaa... tipu ni kal0 dah membabitkan perasaam pakd0 n all the planning pakd0 buat.. n then y0u c0me in and cheat 0n me... in 0ther w0rds, mempermainkan pakd0.. saje cari nahas la jawabnyer... h0w can i put my trust in y0u again...
    - u are against Islam padahal Muslim/mat.. pakd0 ckup anti.. wp0n pakd0 bukan baik sgt p0n, s0 sila jgn pertikai hukum yg da sedia ada dlm Quran n Hadith... kla0 n0n-muslim yg buat.. pakd0 xkisah.. sbb da mmg bukan agama dia.. kal0 nk pertikai sila rem0ve Islam dr diri anda...

    tp.
    mmg susah nk tgk pakd0 marah2 xtentu psl.. but in f00ball match, it t0tally different... 0f c0urse u play t0 win.. kal0 pakd0 main, i try t0 win at all c0st... s0 encik referee sila jgn ambik hati ketika game.. sbb hbs game pakd0 akan g salam.. huhuhuu...

    respect with each 0ther.... anda akan dih0rmati jika anda mengh0rmati hati da perasaan 0rg lain..

    Mar 1, 2010

    balik lagi?

    balik klate lagi mggu ini?
    segala-galanya mungkin...
    b0la kdnv?
    amat sayam utk ditinggalkn..
    tp disebabkn ulcer gusi yg semakin jeng k0il..
    maybe balik lagi..