Jun 30, 2010

maka tamat sudah yg akhir 16

last game malam td disudahi dengan ludahan air liur dari mamat kerek bernama R0nald0..
gampang.. k0 ingt k0 best sgt ke?


Paraguay vs Japan

sesungguhnya semangat Asia utk Asia semakin berk0bar-k0bar.. kal0 Japan ni main macam mase lawan Denmark, maka ade can geng2 Japang akan mabuk sake sambil celebrate kemenangan.. 10 minit pertama dua2 team main xleh blah.. midfield b0th team memang xbrani nak buat attacking m0ve yg menggiurkan.. pack in the midfield pastu suka buat hantaran ke defend dgn harapan defend akan buat hantaran terus ke striker.. cibai.. game da jadi b0ring.. setengah jam asyik duk guna taktikal sama.. masu sec0nd half p0n masih sama.. aku syak di0rang saje nk kasi W0rld Cup ni b0ring tanda pr0tes terhadap vuvuzela.. tp kal0 tgk game statistic.. sh0ts dua2 team b0leh tahan banyak.. belas jugak laa. Kaisuke H0nda ngan Nels0n Valdez buat aku sedikit senyum sbb di0rang punyer t0uch da b0leh kire tahap w0rld class.. 0k la tu.. 90 p0n 0-0.. tambah mase 30 menet p0n xnak jgak sc0re.. sepak penalti je lah senang citer.. semua player pandai sepak b0la masuk g0l kecuali Yuichi K0man0.. 0leh sbb beliau suka main palang, maka Japan p0n kene palang mlm td... kalah penalti 5-3 adalah pencapaian yg baik di W0rld Cup daripada kalah 4-1 sambil menyalahkan pengadil perlawanan..



Espana vs P0rtugal

game yg ditunggu sekian lama.. line up P0rtugal letak Pepe kat depan back f0ur.. aku da agak ape si Queir0z nak buat.. midfield Spain yg memang suka passing dekat da jd gelabah sbb Tiag0 dan Pepe asyik pressure sambil buat tackle yg keras.. ade can Spain nk kena main malam ni.. 1st half memang Xavi susah nk jadi miedfelder general seperti biasa.. aku suke bile tgk P0rtugal pakai taktical macam ni.. Xavi adalah punca kepada setiap gerakan Spain.. Iniesta dan Villa akan terk0ntang kanting kal0 Xavi tetiba macam hilang.. tp 2nd half P0rtugal da macam xleh blah.. Xavi dr0p dalam dan bagi Xabi Al0ns0 yg keep m0ving...apabila player P0rtugal da macam hilang arah.. Xavi, Iniesta da Villa membuktikan mereka b0leh buat kerja giler dgn brilliant m0vement utk the 0nly g0al 0f the game...
Graciass!!.. World Class perf0rmance

Jun 29, 2010

weekend yg tetiba buat aku rase lain..

weekend lepas 26/6 aku dgn penuh k0mpiden pegi ke majlis perkahwinan kawan baik zaman sk0lah.. N0rbaizura Ahamad Padhil namenyer.. mula2 aku dgn selamber ke seksyen 10 ( rumah beliau) tp singgah jap beli nyawa berjenama Dunhill... sambil2 tu r0ger la dulu geng2 sk0lah.. p0sisi2... tetiba pulak si J0jet cakap kenduri kat dewan seksyen 24.. mau menggelabah aku... giler ape aku s0rang pegi umah dia... gampang!! macam mane aku b0leh xingt majlis ni buat kat mane..

0n da way ke seksyen 24, aku teng0k Shah Alam ni memang dah banyak beza.. sumpahh.. sampai aku p0n pening macam mane tetiba ade jalan atas r0undb0ut seksyen 19!!! nasib baik aku mengelakkk!! kal0 x memang da sampai Puch0ng.. masuk jer seksyen 24 aku jd haru sekali lagi... mane la pulak dewan Pusat Kegiatan Warga Emas nih!!! mane la aku penah jd warga emas... ahh sudahh.. aku cuba jd GPS..(sebenarnyer aku sedang sesat.. cibai!!) tgk2 ade k0lam ikan tempat mancing... eh xkan la kawen kat tepi k0lam ikan.. sedang el0k aku nk U-turn.. eh kat sini rupernyer dewan tempat k0 kawen Bai... nasib baik aku se0rang yg sgt alert dgn signb0d di persekitaran...
kale PINK!!!! wah2... b0leh tahan k0 punyer taste Bai.. sampai jer 1st kene buat ialah mencari kr0ni2 yg seangkatan... w0keh J0jet ade.. tp J0jet ni da kawen... tp aku buat slamber j0in dia ngan bini dia makan.. hbs jer makan2 aku usha sambil k0ling2 geng2 bujang... gampang!!! sek0r p0n xdatang... sbenarnyer geng bujang hnya tinggal 4 0rang... yg lain da kawen...

da setel sume... geng2 sk0lah da ramai yg sampai.. macam biase.. bukak cerita lame.. maklum laa 10 thn da tnggal sk0lah.. gelak sakan la kal0 cerita zaman budak2 keluar... dalam duk gelak2 aku perasan satu benda...
aiseyyy...... aku s0rang jer bujang nih... member aku yg p0mpuan lak kasi panas line...

"wei ran0!! xkan s0rang jer? k0 biler nk kawen... 0rg len da siap ade anak lg..."

" huh!! 3 thn lagi aku kawen laa... skang nk kawen dgn sape... xde cal0n n de hati nk kawen."  balas aku dgn jawapan yg k0mpiden...

tp yg haru pulak.. aku ni jenis gatal nk pegang baby 0rang... macam biase la.. pegang jer k0mpem ade suara2 sumbang kasi panas line...

" ape klasss dukung anak 0rang... anak sndiri la br bestt!!"

suara2 ini terus kedengaran...

pastu masing2 ambik gambar nga pengantin bersama2 famili masing2.. aku malas nk j0in.. sbb aku s0rang.. nanti jd gambar jd xbalance... kumpul ramai2 geng sk0lah aku rase macam dah tua la pulak.. dah masing2 bawak anak bini.. aku jgak duk isap Dunhill dgn khusyuk sambil usha awek2 yg datang...

sbenarnyer aku memang rase lain bile aku s0rang jer yg xkawen kat situ...
macam cerita Afdlin Shauki tu..    SEPI...

sangat gumbira bila dapat ke terakhir 8..

2 game yg agak ditunggu pada mlm td...
2 pasukan yg penuh seni b0la sepak berentap utk ke akhir 8...
sungguh indah b0lasepak itu..


Netherlands vs Sl0vakia

The 0renje adalah pasukan pilihan aku utk berjaya dalam edisi kali ini.. manakala Sl0vakia adalah pasukan yg berjaya memikat hati aku dgn c0rak permainan yg baik dari segi bermain secara berpasukan dan bertaktikal.. sungguh bagus mereka itu.. mereka yg tidak mengerti keindahan b0lasepak akan mengatakan game ini agak b0ring kerna permainan penuh taktikal dari b0th teams.. hantaran pendek dan tengah yg padat membuatkan memang b0ring layan game seperti ini.. tp The 0renje memecah deadl0ck dgn hantaran yg agak g0jes dari si katik Sniejder.. dapat pulak kat si b0tak R0bben.. dan aku da dapat agak gerakan yg akan dilakukan 0leh mamat b0tak ni.. h0ld b0la.. cut inside dan rembat... hasilnya=g0l yg agak baik gerakan dari The 0renje..
rek0d 100% menang dikemah semim kan 0leh Sniejder sendiri selepas Kyut buat l0w pass depan g0l.. makan pasir la k0 wahai Mucha.. penalti Vittek hanya meletakkan dirinya sebagai antara penjaring terbanyak dgn 4 g0l setakat ini.. mane xnyer.. k0 sc0re minit ke 93.. memang xde harapan la nak tambah lgi satu...
2-1 adalah keputusan yg memuaskan kerna Sl0vakia macam xleh blah sbb Hamsik p0n main xleh blah.. maybe dia sengugut ataupun angin pasang.. agak lesu permainan beliau.. The 0renje pr0gress t0 the next stage...


Brasil vs Chile

B0la sepak itu indah jika Brasil bersamba seperti malam tadi.. walaup0n aku suka taktical Chile yg pakai 3-4-3 tp mlm ni aku xleh s0k0ng Chile.. walaup0n aku minat Alexis Sanchez dan P0nce tp Kaka masih dihati.. 0leh kerna P0nce xmain sbb diganung perlawanan.. aku tgk Chile main 4-3-3.. agak keberatan aku nk tgk Chile bg saingan sengit kal0 pakai taktical ni.. dan memang bet0l.. Gilbert0 Silva dan Ramires dgn tenang feeder b0la kepada Kaka yg sperti biasa dgn tenang buat passing2 gampang kepada Alves, R0binh0 dan Fabian0.. ideas was fl0wing fr0m Brasillian Samba.. back f0ur cukup kebal dgn Luci0, Juan, Maic0n dan Bast0s agak kebal utk dipecahkan ruyungnyer... g0l Fabian0 agak superb, bukan kerna Fabian0.. tp gerakan samba Brasil memang superb!! Juan p0n tenang jer heading b0la masuk gawang utk 1st g0l.. R0binh0's 3rd g0l buat aku senyum nipis... ade can nk tgk 6 bintang kat dada..

Jun 28, 2010

yg akhir 16...

yang akhir 16 da hampir tamat jadualnyer..
tggu malam ni utk tgk sape yg akan ke akhir 8...


Uruguay vs S0uth K0rea

dgn harapan dan semangat Asia utk Asia.. bermula dgn agak malu2, K0rea secara tetiba menjadi ghairah utk menang.. mungkin mereka rasa b0leh makan Uruguay.. 1st g0l Uruguay p0n sebab keeper K0rea leka usha awek Uruguay kat tepi padang.. muka iras2 pelak0n telen0vela.. memang sy0k kalu usha... alik2 si F0rlan yg cr0ss b0la.. dalam terkejut ade pulak Suarez kat belakang. ape lagi.. secara rileks dan tak menggelabah dia tapping jer b0la tu masuk gawang K0rea.. pastu kasi panaskan lagi keeper K0rea dengan celebrate nga awek telen0vela td..  g0l Lee Chung Y0ng buat aku rase lega.. ade can nih masuk terakhir 8.. K0rea da xingt dunia attack Uruguay... dalam kelekaan tu la.. defend K0rea macam xterdaya nak halang Suarez sc0re minit ke 80..
10 minit nk hbs.. memang celaka rase kal0 0rang sc0re dlam range ni.. tp apakan daya.. Park Ji Sung sudah b0leh berehat sambil mengumpul tenaga utk seas0n depan bersama Man Utd.. 2-1 mnyebabkan dia bising kutuk keeper K0rea xpandai tangkap b0la... 0hhh da pandai k0mplen skang ni ekkk... huhuhu..



United States vs Ghana

aku meny0k0ng penuh usaha awang hitam menyingkirkan Uncle Sam yg memang b0ngkak dan takbur lepas jd juara kumpulan.. g0l putera B0ateng hasil larian s0l0 membuatkan aku tersenyum sambil menyuap r0ti canai ke dalam mulut... Ghana main superb... b0dy c0ntact sgt gagah perkasa.. passing yg cun macam gadis di pantai Fl0rida berjemur membuatkan US terkapai-kapai.. tabik juga kepada keeper buangan Wigan, Kings0n yg hanya menggunakan kaki mendeny beberapa rembatan Demsey dan D0n0van.. walaup0n g0l penalti 0leh D0n0van selepas Demsey dijatuhkan membuatkan US kerek seketika... Ghana hanya menggunakan keperkasaan Gyan Asam0ah utk mendada dan seterusnyer mengajar bagaimana merembat dalam tekanan utk meletakan Ghana sebagai pasukan terakhir 8 edisi Afrika kali ini... masa tambahan membuatkan aku xperlu tggu lama utk s0lat subuh.. bagus2.. 2-1 lagi...



Germany vs England

dalam kalut ribut dapat juga aku tgk game terpenting malam td.. kelambatan 0rder sup ek0r membuatkan aku gundah gulana kerna pasukan Jerman akan beraksi.. agak lega apabila tgk starting line up Jerman.. memang kene makan la England malam ni.. hahahaha... England macam biase terkapai-kapai mengejar b0la yg dijana 0leh Basti dan Khedira di bahagian tengah.. tetapi Neuer dengn selamba jd assist kepada Kl0se.. Ups0n? sape mamat nih? Kl0se p0n k0 xleh jaga.. nasib la kal0 b0la dikaki Kl0se.. satu t0lakan yg membuatkan seluruh England senyap seketika... xsampai 10 minit P0d0lski pulak mendedahkan betapa harunyer pertahanan England.. mamat P0d0lski ni memang xpandai sepak sl0w... 2-0 aku da start menganjing fan2 England dimerata dunia.. tapi dalam kegembiraan tetiba Ups0n.. Ups0n? yer Ups0n, mel0mpat tinggi utk g0l pertama England.. semangat la k0n0nyer.. n then Lampard but gile dgn rembatan yg secara zahirnyer telah g0l.. aku cuak!!! gampang maybe 2-2 kali ni... tp alangkah leganyer, referee xnampak g0l tu!!!!! aku xmau gelak.. senyap dulu.. kang England buat giler.. tapau 1 g0l lagi mampus aku... 2nd half start dalam keselesaan.. defend England nyata perlahan lariannyer.. Muller dan 0zil b0leh berlari-lari keriangan hingga ke hujung padang.. hasilnya.. Muller dgn selamba sc0re g0l ketiga... camera da start z00m muka player England..  masing2 buat muka xleh blah.. da nampak bayangan balik ngan Air Asia.. dan 3 minit lepas tu Muller mengesahakn pasukan England memang balik naik Air Asia.. 4 g0l yer tuan-puan sekalian.. aku rase The Sun harus delete berita yg menyertakan gmbar England tapau Jerman 5-1 suatu ketika dulu.. 0rang2 England ni memang sukakan sejarah agaknyer..  4-1.. aku balik umah dgn muka penuh riak dan takbur!!!


Argentina vs Mexic0

salah siapa? refree atau? g0l Teves membuatkan aku mel0mpat mengatakan 0ffside.. member2 b0leh rilek cakap mane ade 0ffside.. tp replay menunjukkan segala-galanya.. ahh... selalu buat aku panasss!! mungkin balasan terhadap g0l Lampard awal2 td... huh!!! Tuhan Maha Adil.. Mexic0 da macam penat duk layan Messi, Tevex, Higuain kat depan.. depa ni amat bahaya kal0 xtackle awal2... dan hasilnyer ntah aper yg 0s0ri0 buat aku p0n xtau.. nak passing ke nk buat ape.. b0leh k0 lepas b0la tu kat Higuain.. dan 2-0 memang aku dah dapat agak lepas Higuain berlari2 membawa b0la.. haram bet0l... dalam duk ghairah nak cari g0l semangat.. si Teves pulak buat giler rembatsekuat hati.. da la keeper Mexic0 0scar Perez ni tinggi 5 kaki jer.. dirembat pulak kat sudut sukar nk terbang.. g0l ketiga aku da m0ral d0wn.. gampang bet0l.. sampai 3 k0 bg kat Mexic0.. Chicharit0 Hernandez menutup W0rld Cup dengan jawapan kenapa Alex Fergus0n beli dia utk main ngan Man Utd..  3-1.. 0k la... dan dia yg nak td0 awal bgn pulak nak tgk b0la tapi terus masuk td0 lepas 3-0.. kan da suruh td0 awal.. nk jugak tgk b0la...

Jun 26, 2010

w0rld cup last gr0up game..

last gr0up match edisi afrika kali ini..
maka c0mplete lah senarai 16 pasukan terakhir yg akan membuatkan ramai kaki judi semakin teruja..


Gr0up G

Brasil vs P0rtugal

aku layan game ni.. xde mase aku nk tgk N0rth K0rea vs Iv0ry C0ast. baik layan Brasil aku lawan negara penjajah P0rtugis...
0-0 bunyi macam xbest... tp sape kate xbest memang buta b0la..
nice 0ne t0uch pass.. l0vely skill.. superb intercepti0n by b0th defend sh0w this the class 0f w0rld cup..
wp0n xde Kaka' @ pakd0.. Brasil masih mampu d0minate game macam biase..
kepada cik yuyu yg bertnya "star0 ni jah Brasil?" anda akan melihat kehebatan Brasil mggu depan..
P0rtugal anda hanya tiada apa2.. mane r0nald0 anda? 0hh agak tenggelam sekali pergerakan beliau.. Tiag0 lebih menyerlah...
tetapi kepada Luis Fabian0.. y0u d0nt deserve the n0 9 shirt!!!!!!!!!
macam gampang!!! dan salute buat the brasilian back f0ur!! kemah semim anda...


N0rth K0rea vs Iv0ry C0ast

aku xlayan game ni.. haram nk layan.. da sampai tahap tahyul kal0 awang hitam Iv0ry menang 8-0..
b0elh sampai tahap khurafat kal0 percaya.. Dr0gba xkeman nyer..
3-0 p0n da hbs buat dah.. kire 0k la...



Gr0up H


Chile vs Spain

match yg aku tggu nih.. 3-4-3 lawan laser passing team... spain...
aku harap spain kalah game ni.. sambil Swiztland tapau H0nduras... tapi hajat aku xkesampaian sbb refree macam sial... keeper Chile buat lawak keluar k0n0n nak clear b0la tp b0d0h!! ade ke k0 biarkan b0la in play.. kasi 0ut sudah!! da dapat lak kat Villa.. memang sayur laa... g0l Iniesta agak cun tp inseden mase build up g0l tu buat aku sumpah seranah refree.. bukan sengaja nk clip kaki T0rres si pertengahan.. he d0nt deserved red card... tapi Alexis Sanchez memang superb!! kire 0k la Matig0l Fernandez xmain.. baru best layan b0la.. class2 w0rld cup nih... 2-1 amat berbal0i...


Switzerland vs H0nduras

memang aku layan la game nih.. giler hape nk layan dikala Spain ngan Chile main w0rld class...
tp harapan nk tgk negara jam ni tapau H0nduras tidak kesampaian...
0-0 kire 0k la sbb Chile kalah nga Spain.. nasib baik bet0l..

Jun 25, 2010

Apa lagi mahu rugi wahai Perdana Menteriku?

dalam kesibukan W0rld Cup aku memang senantiasa ambik p0rt benda2 yg jarang 0rang ambik tau..
Najib Tun Razak bagitau ade 3 lagi GLC yang mengalami kerugian.. ahh sudahh...
kate ek0n0mi sedang naik 10% kadar pertumbuhannyer...
naik ke benda nih kal0 GLC rugi dan terus rugi..
mula2 kita terkejut bila k0ngl0merat Sime Darby bgtau di0rang rugi Rm1.4 billi0n... 
merging 3 k0ngl0merat perladangan dan real estate yg b0leh dianggap terbesar di dunia rugi berbilli0n ringgit..
pastu tetiba Felda umumkan pendapatan di0rang susut..
usha tgk dekat RM2 billi0n hilang..
xsempat 0rang lain habis bace cerita Felda timbul pulak GLC lain yg rugi..
bukan 1 tapi 3!!!

sape yg bersalah dalam hal ni?
b0ard 0f direct0r?
kerajaan Malaysia?
ek0n0mi dunia?

kalau kat Jep0n Perdana Menteri akan kaw2 didesak letak jawatan...
tp kat Malaysia kite tetap 1Malaysia..
sama2 la kita tanggung kerugian tu ekkk...

w0rld cup edisi perlawanan serentakk!!!

3rd game bermakna semua perlawanan peringkat gr0up hendaklah dijalankan serentak utk mengelakkan berlakunyer perbuatan khianat akibat busuk hati dan sifat mazmumah dikalangan pengamal b0la sepak..

sesuatu yanga aku xsuka kerana terpaksa menswitch channel astr0 berulang kali.. huh!!


Gr0up A

France vs S0uth Africa

seharusnyer aku gelak setan bile dapat tau result game 2-1..
tgk highlight game memang xbest tp jd best sbb aku tgk sek0r2 mamat French Kiss kene ayam ngan mamat vuvuzela... xke haru naib juara 2006 kene bantai... dah la bermasalah macam budak sk0lah.. tp tgk ikut matematik algebra p0n, memang France nk kene menang besar malam tu...
apakan daya walaup0n aku xsuka 0rg yg suka kiss-kiss nih, tp D0menech harus dipecat sbb taktikal dia memang b0d0h.. dgr citer Azrai Kh0r akan dilantik jd manager France lepas ni.. sbb tu FAM bg cuti rehat kat Azrai Kh0r...


Uruguay vs Mexic0


dua negara telen0vela bertemu.. aku dapat rasekan skrip dia p0n macam sama dgn telen0vela.. game ni aku kechewa sbb Chicharit0 xde dalam starting eleven.. hampeh!! tp baik aku layan game ni dari tgk geng kiss-kiss lawan geng vuvuzela.. free header Luiz Suarez memang cun cuma aku xpaham kenapa mamat Blanc0 masih b0leh main.. macam haram aku tgk.. buat jatuh saham W0rld Cup jer.. sl0w nak mampus...
xkan masih nk guna m0dal kepit b0la kat kaki macam mase kat US dulu..
huh!! tapi papehal best jgak layan game nih.. masing2 nk jd chempi0n gr0up.. paisehhh!!



Gr0up B

Argentina vs Greece

da nak bangkrup p0n masih bersemangat nk main b0la.. itulah magis b0la sepak... game ni aku memang xnak layan.. satu da layak, satu lagi da b00king tiket kapal terbang tambang murah... xde feel nak layan.. 2-0 da kire bagus la utk Marad0na nak tunjuk kerek kat Pele.. si tua bangka Palerm0 p0n b0leh sc0re.. jadi n0 w0nder lah memang Greece ni serba serbi da nak bangkrup.. harap2 Ninis tukar nati0nality.. k0 ade talent tp xkan la nk duduk dalam negara bangkrup.. 0tt0 Rehegel p0n pandai blah slepas jd legend kat situ selama 9 tahun.. sebenaryer mamat Jerman ni bgtau dia xnak nama dia kene blacklist, kang susah nak buat l0an kete..


Nigeria vs S0uth K0rea

game ni memang best layan.. first free kick yg diiktiraf sebagai g0l yg sah kali ni.. perghhh!! cun si0t mamat sepet ni placing b0la.. makan rumput keeper Nigeria.. tapi penyerang taraf EPL xleh sc0re walaup0n da 0pen g0l dalam jarak sejengkal kera... adik aku yg nama Bazli p0n aku rase pejam mate jer tapping b0la tu.. tapi mase game ni break rehat jap.. iklan Maxix buat aku sebakk... Hassan mendapat b0la.. Hassan... masih lagi Hassan.. Hassan kepada James.. dan g0lllll..Malaysia layak ke sukan 0limpik!!!
k0 xsebak ke? K0rea Selatan la yg kene makan ngan Malaysia time tu.. tapi di mana Malaysia sekarang dikala K0rea Selatan dgn selamber tapau team lain kat W0rld Cup? aku rase Sultan b0la ade jawapn nyer..
hbs game 2-2.. aku masih lagi sebakk...


Gr0up C

Sl0venia vs England

aku saje xnak layan game US lawan Algeria sbb aku nak tgk muka kechewa J0hn Terry and the gang.. tp sayang si katik Def0e pulak hulur kaki taping b0la Milner.. gampangg!! England macam biase main macam gampang... yg aku sendiri p0n xpaham ape yg di0rang buat kat atas padang... Sl0venia jer tu.. xleh makan jugak... harapan aku nk teng0k geng2 England balik sama2 dgn geng2 kiss-kiss xkesampaian.. jahanam kredit tep0n buat bakar fan England awal2 game.. huh!! jumpa Jerman aku rase player England da b0leh siap2 beli 0le2 nk bagi kat sanak saudara kat UK.. 1-0 nasib baik jer baii...


USA vs Algeria

aku xtgk.. tp g0l minit 91 buat aku rase macam celaka.. spatutnyer Algeria layak sbb main superb mase lawan England.. aku malas nk ulas banyak pasal game ni sbb aku leka layan telef0n sambil dgr 0rg xde m00d cakap..
p/s: dia s0k0ng Algeria daaaa...


Gr0up D

Ghana vs Jerman

aku xrase cuak p0n sb memang k0mpiden b0leh makan Ghana.. Basti memang superb k0ntr0l tgh ngan Khadiera.. P0d0lski buat aku rase nk lempang ngn slipar.. mamat ni pandai placing b0la x? asyik nak rembat jer keje nyer.. Mesut 0zil ade can nk jd cal0n pemain muda terbaik kej0hanan.. tahan b0la, agak2 sedap nak rembat pastu hayun kaki bagi hujung g0l.. perghhh!!! kelass pakkk... bikin gua jerit s0rang2 kat sri g0mbak..
1-0 da cukup utk tutup mulut pengkritik (khususnyer fan England yg nk sgt aku kalah malam td).. s0ri ler brader... semangat Nazi masih erk0bar-k0bar..


Australia vs Serbia

xsempat aku nk layan.. da main serentak.. tp kanggar00 ni pakai enjin diesel laa.. lambat pickup.. tp bagus utk Vidic.. balik awal bermakna rehat yang cukup utk seas0n baru bersama Manchester United..
2-1 buat aku lega...


Gr0up E

H0lland vs Camer00n

ala 0renje da layak daaa.. aku xde ereksi nak layan walaup0n 0renje ni team peberet aku.. sure kene makan la geng2 Et0'0.. 2-1.. kang bet0l aku cakap.. van Persi p0n da pandai nk 0le keeper.. g0l yg membuatkan adik aku call sbb player Arsenal sc0re baik punyer skill.. haramm!! tp xpe.. 0renje punyer pasal.. aku layan.. rek0d baikkk menang 3 game.. ade can semi final...


Japannggg vs Denmark

sbelum W0rld Cup, ade sek0r mamat galah cakap.. dia nk jd pemain terbaik dunia dan penjaring terbanyak kat Africa.. aku agak dia gile ataup0n sindr0m d0wn.. dgn 0rang jep0n p0n xleh lepass. ade hati.. tp Jep0n memang class la mlm ni.. siriuusss wa cakap lu... 2 kali dead ball dapat sc0re.. mamat rambut kuning buat aku rase bangga naik m0t0r H0nda.. aku syak dia ni sedara pencipta m0t0r H0nda.. superbb freekick pastu superb skill mase assist 3rd g0l.. xheran la CSKA bayar 8juta p0und utk bawak mamat ni main salji kat M0sc0w.. ade klass... tp skali lagi aku sebak sebab dulu Jep0n ni memang ayam kal0 lawan Malaysia..
3-1 dalam sebakk.. aku da pandai t0uching pasal hist0ry ni..



Gr0up F

Italy vs Sl0vakia

salah satu team yg aku minat care dia main..Sl0vakia... k0 xpayah nk silang2 kaki bawak b0la.. Marek Hamsik buat gue hilang akal sehhh!!! ayuh Pak Alexx.. beli saja mamat ni.. Vittek pulak buat muka kerek layan 2 g0l malam ni.. ambik k0 Lippi... tanam anggur ler lepas ni.. k0mpem kene pecat!! 2-0 aku da rase lega sbb Italy da memang nampak nak j0in France.. tapi start jer 2-1 aku jd cuakk.. sial ape nih.. lepas 3-1 aku da 0k balik... tup-tup 3-2.. cuak lagi aku.. gampang bet0l Sl0vakia nih.. nasib baik K0punek sc0re 3rd g0l.. kal0 x memang aku rase nk baling jer burger ayam kat dinding.. 3-2 membuatkan aku layan sambil habiskan kredit celc0m dgn ....? ~rahsia~  hahahhaa...


Paraguay vs New Zealand

xde mase aku nk layan game ni sbb main serentak.. tggu aku jd macam Ananda Krishan.. aku beli tv LED samsung 52 inci, pastu pakai Estr0 bey0nd dua.. tgk sampai juling mata.. dg citer 0-0.. 0k la.. Paraguay p0n nak draw jer.. Santa Cruz terus jd cap ayam lepas j0in pak Arab kat City.. padan muka k0!!!

Jun 24, 2010

terputus bekalan..

tidak dapat meng'update' kerna keputusan bekalan internet..
sekian..

Jun 22, 2010

jadilah seperti dia...

jadilah seperti p0k0k yang lebat dan ranum buahnya...
dibaling batu dan kayu..
tapi dibalas dengan buah yang manis..

Jun 21, 2010

w0rld cup.. dan terus w0rls cup...

ntah hari ke brape ntah,
tp da masuk 2nd game...
da b0leh tau sape g0 thr0ugh t0 the next stage...

lets g0 babehh...


Sl0vakia vs Paraguay

agak rushing utk balik ke rumah kerna singgah membeli eskrem di giant..
cadangan Ilham Razali Rusli membuatkan aku terpedaya.. huh!!
sampi jer umah kene jd 0rg Islam dlu 0kehh!!!
n then melayan negara pecahan Checzsl0vakia yg kini jd 2 negara..
Paraguay ni b0leh tahan dia nyer laju..
Lucas Barri0s ini ade can nk men ngan big club hbs w0rld cup kang..
first g0al Paraguay di sc0re 0leh Enrique Vera yg agak cepat dan tepat kakinyer utk menguis b0la ke gawang Sl0vakia..
tp si Sl0vakia ni aku tgk macam xde bran sgt nk penetrate game thr0ugh midfielder..
Marek Hamsik yang aku minat p0n dah macam tenggelam dgn bunyi vuvuzela..
aduhh!!
2nd half Paraguay sc0re 2nd g0al..
g0l Cristian River0s ni agak dapat la pencal0nan g0l cantik..
b0leh tahan beb!!
2-0 kire da 0k buat Paraguay..


Italy vs negara susu lembu...

xsempat aku nk cucuh r0k0k.. si penternak lembu susu da sc0re...
aku agak b0la ni 0ffside sbb ade sikit t0uch dari Nels0n..
tp mamat tua bangka Canavar0 aku rase da xlayak nak main buat gel0j0h tahan b0la..
Smeltz dgn muka xbersalah terus t0lak b0la masuk g0l Italy yang k0n0nyer kebal...
kebal la sangat k0...
bagus!! aku nk Italy balik awal layan summer kat Fl0rence...
tp hajat aku nk tgk Italy kalah nampaknyer tidak kesampaian..
De R0ssi sgt pandai menjatuhkan badan..
Iaquinta trus blagak tunjuk hidung lepas sc0re penalti.. huh!!
1-1 da kire bagus utk negara susu lembu...


Brasil vs Iv0ry C0ast

akhirnya dapat bersamba dgn baik selepas si awang hitam macam kene rasuk 8 minit pertama..
passing memang buat aku tersenyum bangga..
kadang2 0ne t0uch f00tball samba buat aku ternganga tanda terpegun..
2 assist dari Kaka amat baik utk malam samba Brasil..
Luis Fabian0 wp0n anda sc0re dua g0al...
tp anda masih belum layak ganti R0nald0 the phen0men0n...
tp gracias utk anda...
awang hitam da start main celaka..
dibantai nyer Elan0 sampai kene usung..
pastu pr0v0ke ref sampai aku.. eh silap Kaka kene red card..
cibai...
tp mamat Dr0g b0leh tahan lari dari marker man...
dapat free header..
3-1... see u next r0und..
yeeehaaaaa!!!!!!!!!!!

Jun 20, 2010

misty........................

Searching for an answer
Wandering through different place
Is there anything left for the heart so true?
Flying with broken wings
Plunging into certain death
The sight of you saves me from the fall

I reach out to touch you
Spread my wingds towards your heart
Fly until I reach, reach my destination
Will I ever win?
Your voice answer to my doubts
Failure does not exist, EXIST, exist in my life

You, hope lies in your spark
Like candles in the dark
Guide me with your heart
You, caught me by suprise
Blink of your eyes
Light the colour in the sky

Happy ever after
Million hands grab me away from you
Million reasons nothing, NOTHING!
I ever knew, will it ever matter?

Fantasy turns to shattered dreams
I don't know why they stop me, hate me
What have i done?
Sadness in my eyes
Even demons cry

I wait for you
There's nothing I can do
Even back to where I start
Broken wings with broken heart


~sighh~

update edisi awal.. World Cup..

saje nk mengarut awal..
sbenarnyer aku tgk tensi0n gile babi..
babi p0n xtensi0n macam ni..

0renje vs Japangg

disaksikan dgn penuh kel*watan akiba beraksi di putrajaya..
tp masih dapat menikmati gaya yang da xbrape t0tal f00tball dari 0renje..
g0l dari Wesley Sneijder memang aku tggu2..
nasib baik sehh!!!
si Japang ni p0n satu..
kenape la k0rang tetiba jd macam lembu giler main..
da xlawa game aku tgk..
pape p0n da masuk pusingan kalah mati..
dan aku puas hati.. tggu Jerman ngan Brasil lakk..
1-0 jer..


Ghana vs Australia

aku xlayan game ni.. sbb aku da flat...
kal0ri yg aku ambik semalam xcukup utk layan game ni..
lagi p0n aku kene main b0la pul0k 8 pg..
aku update internet jer.
bace match rep0rt pastu layan highlight kat 810..
1-1...
nasik baikk!!!
Jerman aku akan titik awang hitam ni mggu depan..



Camer00n vs Denmark

da game awal p0n aku xlayan..
xkan la aku tetiba melayan game ni..
mase ni aku da separuh mati.. td0 laaaa
tau result p0n kat padang b0la...
1-2 dgr crita nyer..
ntah..
aku da tgk highlight jap td..
b0leh tahan bebal striker Camer00n...

Jun 19, 2010

semalam W0rld Cup bermula agak cibaii...

punyer la aku rushing balik umah...
pastu mandi..
jd 0rg Islam, pastu terus tekan 805...
huh!!
tp aku tetap nak mengarut....


Germany vs Serbia

start2 jer aku da excited..
meses2 b0ngkak p0n da siap ant0r...
maka bermula hari pembalasan buat orang2 b0ngkak dan s0mb0ng...
kat Port Elizabeth ni.. Jerman memang peberet menang W0rld Cup.. (xyah cerita la sume 0rf tau..)
stengah jam pertama si referee ni buat giler nak tunjuk kad kuning..
da macam haram aku teng0k...
Jerman main 0k dan sperti biasa chantekkk..
tp yg aku heran, ntah hantu mane rasuk budak2 Serbia nih...
tetiba la pulak g0l..
J0van0vic pulak yg sc0re.. bukan Basti...
cibai.. aku terduduk.. meses pertama da masuk... lagi bertambah gampang rasenyer...
lepas jer Kl0se kene red card mamat ni bantai g0l..
haru beb!!!
Jerman yg tidak kerasukan menyerang mula mengatur gerak.. tp si khadiera suka men palang...
P0d0lski macam haram ambik penalti..
da kalah 1-0..
aku da rase nk pegi tampar jer P0d0lski... gampang!!!


Sl0venia vs USA

mula2 aku saje nak layan sambil makan nasik lauk t0myam ayam..
alik2 melekat la pul0k..
g0l Birsa aku rase dapat pencal0nan g0l tercantik edisi Afrika kali ni...
Zlatan Ljubijankic yang aku memang xkenal tetiba jer buat aku kenal dia...
g0l kedua Sl0venia dia la yg sc0re..
aku da suke tgk USA ni kalah...
tp ntah malam ni memang malam kerasukan...
USA tetiba buat gampang sc0re 2 g0l..
D0n0van rembat macam xingt dunia...
pastu si Bradley tetiba jd her0...
nasib baik g0l Edu xkire..
kal0 x kembang la idung 0bama kat kedai k0pi pg es0k..


England vs Algeria..

aku dengan hati yg busuk dan keji..
mengharapkan England kalah malam ni...
sebenarnyer aku da td0 sbb pg kang ade game b0la..
tetapi apakan daya.. se0rang suami 0rang dgn selambernyer mengganggu prestasi td0 aku...
last2 aku turun bawah tgk b0la..
layan rentak sumbang England...
dan memang terbukti.. malam ni malam kerasukan...
Algeria main macam da final w0rld cup...
gile ape c0ntr0l ball superb...
cuma finishing jer kurengg...
last 0-0..
tp aku xbrape nak int0 kutuk fan England sbb aku nyer Jerman da kalah...
gampanggg!!!
peluang keemasan dilepaskan begitu sahaja...



p/s: 'dia' tgk b0la pkl 2.30pg... saya xbersalah mengajar 'nyer' tgk secara online... huhuhu

Jun 18, 2010

yer.. setiap hari adalah W0rld Cup..

xde mase nk merapu.. aku terus nk update..
tapi kali ni aku nk ulas ala2 Mahathir..
kasi up sikit...


Albiceleste vs S0uth K0rea

- start2 game da nampak pemain K0rea makan Satey Samuri sejam sebelum game.. berat perut..
- aku da start tensen lepas 0wn g0l Park Chu Y0ng.. tp xpe lame lagi nak abiss..
- higuain start buat giler.. senang2 je heading.. gampang!!!
- perghhh lega dapat satu g0l Lee Chung Y0ng.. kal0  2-2 dah kire 0k..
- tp sial ape si Higuain bantai hatrikk...
- geng2 biru putih mula meses aku.. 4-1......
   aku buat xlayan.. HUH!!!!


Greece vs Nigeria

- 1st half layan jap... walaup0n akan bangkrup dan berhadapan xde elaun mase men w0rld cup, tp Greece
   main utk kepuasan dan maruah...
- Sani Kaita cuba prektik Muay Thai.. ref bagi hadiah akibat tindakan hebat itu RED CARD... b0d0h sial...
   da team k0 leading 1-0, k0 main bangkai sape suruh da kalah 2-1...
- aku malas nak taip nama player Greece.. banyak dia punya p0lis..lis..sis..nis.. xleh blah nyer nama...
- 2-1.. ade harapan.. aku rase Menteri Sukan kat Greece tgh cari ejen nk jual tanah.. nak bayar elaun
   menang..


France vs Mexic0

- awal2 aku da kasi panas sikit telinga fan France kiss nih..
- memang France main macam sial... aku tggu nk gelak jer nih...
- mane Chicharit0 aku????? sial mexic0..
- kan da g0l... CHICHARITOOOO!!!! Gallas k0 tu dah tua.. bawak2 la bert0bat...
- Blanc0 p0n nak sc0re gak walaup0n da tua,...
- 2-0 membuatkan fan2 France xbuat French Kiss pagi ni...

Jun 17, 2010

Jabulani atau Jub0lani?



patut la ramai yg k0mplen pasal jub0lani nih...
memang macam sial b0la ni..
pg td aku test Jub0lani yg berharga Rm369.00...
sepak memang la sedapp...
tp yang nk tahan ni azab giler...
b0leh ke b0la melayang-layang macam bel0n...
xke giler keeper nk tangkap!!!
petang td training set pieces...
lagi la terasa haram..
bajet baik nyer nk heading..
alik2 dia tukar arah...
sial nyer b0la..
pinggang aku sakit duk hayun k0s0ng..
sh00ting p0n tetiba b0leh dipping...
b0la tinggi Jub0lani memang macam gampang!!!!

macam biase w0rld cup...

semalam nk update.. tp jiwa kacau..
jiwa kacau xsesuai buat lap0ran..
nnati buruk lak imej Lisa Surihani..
ye la pakwe dia jd ntah pape...

Chile vs H0nduras

aku xlayan game ni.. ade friendly kat Mindef.. team aku lawan ATM..
menang 1-0, sama macam Chile..
player H0nduras ni aku kenal 2 0rang jer..
Palaci0s ngan Suaz0... tu p0n di0rang men kat Eur0pe..
Chile macam biase aku admire kat Alexis Sanchez..
gempak mamat ni... harap2 Man Utd sambar budak ni dari Udinese..
Jean Beausejour aku xkenal p0n mamat ni..
tp yg aku tau dlm team H0nduras ni ade 3 bradik Palaci0s main..
bangga bapak dia...
kal0 family aku k0mpem 6 0rang men.. xke kr0ni tu..
sbb tu la bapak aku xbagi men Malaysia..
ntah ape yg aku lap0r psl game ni p0n aku xtau..
ahahhaha... macam gampang kan?


Spain vs Switzerland

k0mpem aku tgk.. sbb aku nak teng0k Spain kalah jer..
ramai cakap negara jam ni akan jd lauk lawan Spain...
ambik k0 sekarang sape lauk...
Stephan Lichtsteiner mamat defend Lazi0 ni buat aku teruja..
seriuss beb!!! Villa p0n xleh makan.. apetah lagi T0rres yg hanya bertaraf kelab pertengahan...
0leh kerana Spain ni pakai enjin Barca.. aku da dapat agak.. mesti ball p0ssessi0n lebih 60%..
tp b0la sepak ni 0rang tgk sape sc0re.. bukan tgk sape byak pegang b0la...
kesian aku tgk si T0rres.. da la taraf pertengahan pastu depan g0l p0n xleh nak sc0re..
memang sikap kelas pertengahan terbawa2 0leh beliau....
Gels0n Fernandes.. tetiba mamat ni menjadi target kebencian mamat dan minah Spain..
huh!!  aku xheran..
negara jam ni men dgn penuh disiplin b0lasepak...
k0 bayangkan.. 25 sh0ts.. 5 jer jer 0n target..
xke sampah Spain nih...
tp game ni aku ilang tumpuan atas sebab2 peribadi yg tidak dapat dielakkan sebagai se0rang bakal suami..
huh!!
rase xnaik nafsu nk kutuk geng2 Spain.. sbb aku tgh tensen... gile babi nyer tensen!!


S0uth Africa vs Uruguay

0leh kerana aku tgh serabai malam td..
tambah pulak c0ach buat giler nk buat training k0l 7.30pg.. s0 aku decide nk td0 awal..
dan tid0 awal la k0n0nnyer...
aku tewas!!!
terpacak aku di depan Tv layan F0rlan sc0re 2 bijik...
hahhaha...
aku rase vuvuzela xkuat dan x int0 sgt malam td...
brader2 Uruguay b0leh buat dekk layan passing...
si Luiz Suarez da pandai sh00ting nk jd act0r..
da kene red card mamat afrika s0rang.. g00lie pulak tu..
kesian dia...
3-0 mase ref tiup wisel penamat..
tp bukan wisel penamat kat TV1 tu...
tu gampang nyer sl0t..

aku xpandai...

aku xpandai nk sakitkan hati 0rang..
dan juga aku xpandai nk gaduh2..
memang aku xpandai berdendam kesumat..


just let it g0..
yg lepas usah dikenang..
ada yg kate aku terlalu berlembut...
yaa..
sbb aku memang xpandai nk jadi keras..
amarah aku cuma sekejap..
es0k da 0k balik..
da b0leh senyum..

kenapa ekk?
sbb aku xpandai nk simpan dalam hati..
senang sgt maafkan 0rg len..
wp0n 0rg tu penah buat aku sedih..
tp aku xsimpan..
benda da lepas..
biarlah jd sejarah..

bukak buku baru..
bukak cerita baru..

aku xnak 0rg sedih, marah, kecik hati..
cuma pasal aku..
sesiapa p0n..
aku nak kite sume always been happy..
just like bef0re..

Jun 16, 2010

n0t in da rite m00d...

aku xde m00d langsung sekarang..
i really d0nt kn0w what happen rite n0w!!

Jun 15, 2010

engineer...

cita-cita aku sejak kecik..
walaup0n dapat peluang jd pil0t kapal terbang.. tp b0nda xnak anaknyer jd pil0t..
jatuh bangun usung buku ke sana  sini akhirnya terbayar...
lambat p0n lambat laa.. janji dalam surat branak anak aku tertulis..
'pekerjaan bapa : jurutera '
hahhaha..

spatutnyer da start mggu ni..
tp p0stp0ne sbb aku men b0la nga BMI-UnikL...
hbs t0nement b0la aku da b0leh pakai title engineer sperti mana dalam 0ffer letter aku...

cita2 aku da lepas satu...
ade lagi yg bakal menyusul..

Jun 14, 2010

tgk gmba muhammad bazli...

belek2 tep0n casing besi aku nih, terbuka la pulak gambar muhammad bazli...
da aku rase nk balik kampung lagi..
perbezaan umur yang jauh (7 tahun beza) dgn abang nyer yg bernama sch0les membuatkan aku rase nak kawen..
ye laa..
dapat anak kang b0leh la anak aku temankan bazli main..
sch0les memberi influence yang tinggi kepada bazli...
xel0k utk bayi kerana sch0les sgt ganas dan merbahaya tindak tanduknya..
huh!!

next m0nth da jd engineer..
da b0leh kawen k0t...
cal0n?
ade sape2 nak jd isteri mithali x?

dah name p0n w0rld cup...

w0kehhh!!!
aku rase ni lah kempen w0rld cup paling hancuss dalam idup...
da tinggal lagi 1 game..

game waktu magrib ni payah ckit nak layan.. ade k0mitmen sebagai se0rang lelaki...
bajet ade famili laaa...

sl0venia vs algeria

ape da nak k0men...
aku xtgk game ni.. kan aku da kate.. k0mitmen bakal bapa nih tinggi...
memerlukan sedikit peng0rbanan...
jd bace jer p0st match rep0rt dan siaran ulangan kat 805... huhhuhuhu..
dgr citer, game ni sedikit defensive...
nerv0us k0t..
sl0venia menang 1-0, r0bert k0ren yang sc0re..


serbia vs ghana

game ni sempat la tgk.. tanggungjawab sebagai bakal bapa semakin kurang dipertengahan malam...
serbia macam p0wer kal0 tgk list player yg main.. tp bab Zigic tu aku x brape nak mel0mpat..
dua2 bukan team pilihan aku..
tp asal b0la, aku layan jer..
lahabau Zigic tu tinggi macam tiang letrik tapi haram heading macam celaka..
xde p0wer langsung!!!
krasic yg digembar gemburkan nk main ngan MU p0n kureng dapat b0la..
Kuzmanovic ni p0n satu.. pakai tangan dalam penalti b0x.. penalti la gamaknyer...
1-0, si gyan asam0ah sc0re..
men p0n 10 0rang si serbia nih...


Germany vs Australia

huh!!! pasukan peberet aku!!
silap besar la kal0 aku tibe2 nk jd bapa yg bertanggungjawab mase ni..
duk depan tv mungkin lebih bertanggungjawab...
1st game aku tgk game yg ade class w0rld cup..
pergghhhh!!! xyah citer la macam mane geng2 nazi ni memperk0tak katikan mamat kanggar00...
terl0mpat2 lucas neil layan Kl0se..
aku teruja tgk game ni... terus cakap Jerman mase sarapan td..
P0d0lski rembat xingat dunia..
Kl0se memang pandai gune kepala..
Cacau p0n b0leh sc0re...
Muller dah start mimpi nk jd best y0ung player...
4-0 beb!!!!
c0ntr0l game buat aku tersenyum depan tv..
ade can.. detik hati kecilku....

Jun 13, 2010

W0rld Cup stakat nih!!!

da brape game ekk w0rld cup?
aku da xingt...
tp ni la 1st time dalam sejarah aku kenal w0rld cup secara dewasa tp xde jadual penuh!!!
mungkin butang 'R' kat Astr0 banyak membantu...

1st game:

S0uth Africa vs Mexic0

ntah macam mane aku nyer plannning b0leh kant0i nga 0pening w0rld cup.. ni satu lagi sejarah tercipta.. aku miss 1st game w0rld cup...
mane xnyer bernukak di I-City.. melayan tetamu 'istimewa'...
kal0 ngan cik yuyu n p0ktar.. sudah pasti beta terpacak kat depan giant screen..
tp dapat tgk jugak lah Chicarit0 main..
jahanam bet0l tr0mpet afrika nih.. bising dan mengangu k0sentrasi aku..
1-1.. n0t bad la..

Uruguay vs France

aku xsuka France..
tp 1st red card w0rld cup tahun nih!!
Nicolas Lodeiro, baru jer masuk.. dah kutip kad kuning.. pastu satu lagi..
dua kali jer kad kunig..
bukan Graham P0ll nih, nak bagi 3 kad kuning...
b0ring giler game... da la tgk s0rang2..
cam cibai jer.. 0-0..

S0uth K0rea vs Greece

satu lagi game yg aku miss spenuhnya..
clash ngan game kelate.net..
da main b0la kat padang xkan la nk tgk tv...
dgr cerita Park Ji Sung sc0re...
bagus2...
tp xleh k0men banyak sbb xtgk.. bace jer p0st match rep0rt...

Argentina vs Nigeria

aku sempat tgk 2nd half jer game nih...
1st half, atas m0t0r balik umah...
m0t0r aku xde Astr0... s0 xleh teng0k..
tp Agentina men xbest langsung...
macam haram p0n ade..
aku syak Argentina kalah lawan K0rea pasni..
tggu je lah... sbb aku xpaham kenapa Ver0n duk lebih ke kanan walhal dia men sebagai playmaker..
dan aku xpaham pasal ape Argentina nih xde target man..
Milit0 kan ade..
tp si Nigeria ni p0n b0leh tahan bebal di0rang nyer striker..
1-0 kire 0k la buat c0ach r00kie macam Marad0na..


England vs USA

aku tggu jer England kalah..
hahaha.. s0mri la fan England..
aku xminat ngan star2 men p0mpuan nih...
1-1..
bagus jugak si mamat hijau tu buat lawak nga b0la..
terkapai-kapai k0!!! hahahha...
tp kenapa England xde anch0r man kat tgh..
i mean ball winner midfielder...
da si capell0 dr0p sc0tt Parker sape lagi nka main sane?
si Barry biri-biri injured..
padan muka..
aku tggu jer England kalah ngan Algeria..

Jun 11, 2010

harap2 salah satu jd campi0ne..

da start dah musim b0la bagi mereka yg meminati b0la secara bermusim..
biasenyer perempuan.. s0rry girls..
bg aku b0la hanya rehat mase summer jer.. tp klai ni summer da xde makne..
sbb ade w0rld cup.. yeahh!!!!

dan macam biase jugak setiap manusia ade team peberet masing-masing...
termasuk la aku..
tp aku ade 3 team peberet.. dan b0leh buat aku pening macam nak pilih bini kal0 dua-dua team aku lawan same sendiri... pening weiii!!!

berikut adalah team peberet pakd0@kaka@ran0syam...












always the peberet team...
samba... aku harap Dunga xbuat sial tahun ni..
dan harus diingat aku s0k0ng bukan kerna kembar aku kat sana 0key!!
(kaka adalah kembar aku.. sekian.)
tp s0k0ngan zaman berzaman...
j0ga b0nit0 walaup0n si Dunga ni dah terap stail Eur0 dlm pasukan Brasil..
cibai bet0l.
cibai tak cibai.. aku tetap pilih Brasil...













achtungg!! ntah ape ntah..
mesti ramai yg x pilih pasukan Ad0lf Hitler nih..
tp bagi aku Jerman ni pasukan yg balance setiap kali ade t0nement besar...
lagip0n xde mamat ensem dalam team ni.. maka team ni memang dijauhi 0leh gadis2 b0la bermusim..
pempuan mane la nak minat Kl0se.. yer x?













de 0renje!!!!!!!!!!
t0tal f00tball...
team yg suka men 3 defend dan 2 wingback!!!
nice passing dan xramai star2 yg gempak2..
hanya perlukan luck!!!!!!!
team peberet sejak kecikkk..
mase Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Van Basten..
huh!! h0ly trinity..

Jun 10, 2010

0hh tidakkk!!!!!!!!!!

semalam aku balik kelate..
bukan saje2 balik nk lari training 0keyy!!
tp sebab ade app0inment ngan pakar 0rth0pedik HUSM...
bab menunggu turn memang lame la.. siap b0leh g parking l0t jap.
layan Dunhill.. perghh!!

5018!!! Lima k0s0ng satu lapan, bilik 7...

aku p0n dgn slamber masuk jumpa d0kt0r...
alamak sama jantina la pulak..
mati2 aku ingt yang check aku d0kt0r p0mpuan yang h0t macam r0zita che wan..
huh!!!

b0rak2 jap.. pastu g0dek2 lutut jap..
pastu di0rang discuss...

"0k ran0syam..."
"kita buat MRI and then kita buat sc0pe kat lutut"
"if necessary kita repair terus"
" kal0 b0leh hujung bulan ni kita buat"

huh!!!

0perate lagi?
aku akan cuba sedaya upaya mengelak...
xkan nk beraya pakai t0ngkat bai...
 

agak2 ade 0rang marah tak?

w0rld cup 3 hari lagi..
aku harap2 banyak lagi player Man Utd injured..
sial tak aku nyer wish?

dan aku harap Rude B0y R00ney injured es0k atau lusa.. xp0n mase 1st game..
b0leh la aku tgk player Man Utd fresh seas0n depan...
t0bat lunyai kal0 di0rang men w0rld cup..
k0rang ingt xletih ke main b0la nih..



2 da 0ut..
tggu 3 0rang lg...
kal0 b0leh sume player Man Utd injured 2-3 minggu mase w0rld cup..
fresh leg brader!!!
peduli hape aku pasal w0rld cup..
sbb German yg angkat w0rld cup tahun ni..
nak bet?

Jun 4, 2010

agak banyak di dada akhbar dan di muka internet..

mgg ni memang xpuas baca brita kat newspaper mahup0n internet..
panas2 sehhh!!!

 













where is the humanity? ni tanye sape? Israel laknat? peduli hape di0rang.. da name yahudi.. aku bukan anti simetik macam yahudi ni tp... mari lah berfikir secara budak sek0lah.. supaya kita tidak pening..
tgklah kat Malaysia sendiri... PM p0n macam takut2 nak declare kecaman secara sirius kat Israel.. nak jaga APCO gamaknyer... yg kat Malaysia xyah la nk bising2.. kita dah tau p0n ataup0n aku takut SB datang umah ambik statement n pc aku nih.. xleh k0men lebih2..
jd aku nak k0men si OIC dan Liga Arab...
dua2 macam setan!!! da macam lebih kurang same jer ngan PBB..name jer pemimpin negara Islam.. tp asyik duk jaga perut masing2.. baik tembak jer di0rang ni...
dalam2 ramai aku salute kat Presiden Iran, si mamat 0tai Mahmud Ahmadinejad.. selamber jer acukan missile ke Israel.. siap warning lagi.. sentuh Masjidil Aqsa, Israel hilang dri peta dunia... huh!! SALUTE!!!!
dan s0rang lagi.. PM Turki.. b0leh tahan mafia mamat nih...
pemimpin Arab lain? macam haram!!!

















mesti k0rang kenal lah ngan l0g0 nih...
k0ngl0merat beb!!! biggest CPO c0mpany kat dunia nih!!
als0 0ne 0f the biggest merging in Malaysia hist0ry..
terhasil dari entiti Sime Darby, G0lden H0pe, GUthrie....
penggabungan super...
tapi rugi p0n SUPER!!!
RM1.4 billi0n...
mau xsuper...
aku da rase xsecure ngn GLC nih..
malaysia bangkrup 2019?
bukan pasal subsidi..
tp pasal di0rang ni lah...

Jun 1, 2010

wain yg baik adalah dari anggur yg bagus...

penantian adalh satu pnyeksaan...
tp ape pulak kaitan dgn anggur dan wain?
utk mendapatkan wain yg baik dan umphh, anggur yg dipetik haruslah anggur yg baik dan sihat2 belaka...
anggur yg diperam juga hendaklah menjalani pr0ses penapaian yg lama..
barulah dapat menghasilkan wain yg mahal dan ada prestij...

sebaliknya  menganggur dalam temp0h masa yg agak lama akan menyebabkan kesusahan dari segi kewangan dan hilang daya ingatan terhadap mobile communication engineering..