Jul 31, 2010

Chicharit0 sc0re on his Man United debut!!!

gamba ni saje jer letak!! because i'm t0tally delight with his debut..


xde ayat manis.. sebab aku da mula kagum ngn Mahathir...
  • sudah sebulan bergelar engineer.. sungguh aneh dunia engineer.. n0 w0nder member se'engineer' lambat kawen.. terutama telc0.. nampaknya kita sangat k0mited sehingga tid0 dalam kabin dalam hutan.. huh!!
  • motorsikal yg mempunyai silinder berkapasiti besar sangat mengujakan.. Subang-Gombak yang berperimeter 40km harus dalam lingkungan 15minit sahaja pada kelajuan 140km/j hingga 200km/j.. 
  • VLAN.. 0hh nampaknyer kita sudah tidak memerlukan burung merpati utk perhubungan.. IP sudah menjadi trend sekarang ini..
  • terpaksa berpuas hati di tangga kedua gamaknyer... melihat plan pembangunan.. ade can masuk liga J..
  • pre-seas0n yg paling teruk!! i miss all the match due t0 the c0mitment f0r became an engineer.. fcuk!!!!
  • weekand, 0rang lain pakai hensem2 keluar dating, aku pakai tracksuit sambil bawak kasut b0la.. agak-agak p0mpuan mesti nyampah nak fall in l0ve ngan lelaki spesis macam aku.. aku xpandai nak dating2.. sekian.
  • 0h ya... mase g site K0ta Kemuning cik Aziz ( engineer NSN) membuatkan aku menangis.. beliau bawak mini c00per 1.3 kaler putih, seat c0rak burberry, dashb0ard kayu walnut.. aku terus search dalam mudah.com usha2 mini c00per.. aku sanggup trade in ngan Pr0t0n Pers0na yg masih berplastik!!! sentimental bet0l kete mr Bean nih... 
  • J0h0r, Pasir Gudang... aku kat sane es0k.. layan b0la Super League.. aku sayang b0lasepak Malaysia.. cuma aku benci ngan FAM... bagi aku FAM is fucking idi0t ass0ciati0n yang dirunning 0leh 0rang-0rang yg thinking with their fucking idi0t brain.. r0mbak FAM!!
  • nampaknye minggu ni aku sangat femes dikalangan ahli Pakembar atau dalam bahase 0mputihnyer UMNO... sampai Tengku Adnan p0n add, Puteri Amen0 yg pinky p0n add aku dalam FB.. ade can aku nk masuk ISA nih.. Internal Security Add ni b0leh tahan aku kat Kamunting 60 hari tanpa bicara..  kal0 aku senyap 60 hari tanpa kabar berita, aku kene ISA la tu... Jgn harap b0leh jenguk kat Kamunting..  JIKA TAKUT PADA RISIKO, USAH BICARA TENTANG PERJUANGAN!!!!
  • Disagree--- At The End Of The Day..

Jul 27, 2010

sek0lah pelajar termengandung...

wacaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!
aku semakin xpaham ape yg sbenarnyer di0rang ni pikir...
s0lusi setiap masalah s0sial makin tidak kamu ketemu..
kamu bertaraf pak menteri...
harus lebih tinggi aras pemikiran dari aku yg cuma marhean kebanyakan..

masing-masing berlagak se0lah-0lah sedang berfikir keras untuk mencari s0lusi remaja/belia yang termengandung.. terbuang anak sudah jadi perkara biasa.. budaya baru 1malaysia..

p0k0knya...
kembali aja kepada al kitab.. Al-Quran nul Karim... Hadith.. ijma'dan qias para ulama'...
itulah s0lusi yg terbaik..
bukan sek0lah termengandung wahai Pak Menteri..

what the hell babeh?

sehari dua ni aku bace paper pasal FDI...
menatang ape FDI aku sendiri p0n xtau.. tp dengar2 cite FDI ni pasal index ek0n0mi ape ntah..
0rang2 yang memang fuck p0litik memang xambik p0rt benda2 b0d0h macam ni...
tp aku nih jenis suke p0litik, menhijau je p0litik scene aku..
s0 n0 w0nderlah aku tetiba cakap psl FDI nih...
Najib si memanda menteri cakap ek0n0mi malaysia akan mengunjur secara teguh dengan kenaikan 7% dari segi keupayaan utk berkembang.. apekebenda aku p0n xpaham..
yang aku paham ek0n0mi makin 0k, tu jer yg aku paham ape yg Najib nak bgtau..

tup2... 5 in 1!!!!!!!!!!!!!!!
barua bet0l!!!
memang la minyak nak 5 sen jer..
tp kal0 manusia yg macam aku ni, jalan 70km++ setiap hari..
xke macam gampang rasenyer... cube k0rang calculate setahun jadi brape? huh!!!

semalam ke kelmarin.. aku da lupe..
keluar la index FDI nih.. PBB yg bgtau.. Malaysia punyer index macam sial..
0k hape ek0n0mi...
makin mejunam ade la...

jadi aku harap Najib buat perm0h0nan maaf secara terbuka kepda rakyat Malaysia sbb buat kenyataan yang tidak benar pasal persepsi ek0n0mi di Malaysia..
letak jawatan lagi bagus rasenyer..

cube bagi 0rang lain pulak.. tp lain brand la..
brand tu memang da xleh pakai...
cube gune brand hijau sekali..

Jul 24, 2010

sabtu.....

malam sabtu?
xde mase aku nk td0 awal..
blk nukak bersama cik yuyu dan en puden p0n dah pkl 1pg...

bangun hari sabtu terasa k0s0ng la pulak.. tp aku da ade sedikit plan nk isi masa k0s0ng ni...
tid0 adalah jawapan yg terbaik... 0h ya... tid0 juga amat baik untuk lelaki single mingle seprti pakd0...
cuma dalam td0 standby k0t2 cik yuyu menelep0n utk menemani berjumpa familinyer.. biase la aku ni dah jd macam b0di guard cik yuyu... beliau tidak akan ke tempat2 yg aneh tanpa ditemani her b0yprem (en pudin) ataup0n lelaki hensem bernama pakd0..

nampaknya tiada k0ling dari beliau sepanjang peniduran aku.. 0hh nikmat2.. sudah 5 hari aku xpagi pada pukul 2pm... masyuk2.. ikut hati nk jer aku layan sampai magrib... tapi aku ni se0rang Muslim.. Z0h0r harus ade sehh!! mandi, s0lat, pakai lebih kurang pastu kuar makan.. makan secara s0l0 di kedai makan adalah rutin yg biase... xdenyer nk rase l0ser.. kal0 makan s0rang2 kat kedai nih aku rase l0serr bile tetiba aku tertinggal Dunhill.. huhh!! serabai la jawabnnyer nk cari sebatang...

0leh kerana aku agenda aku sabtu ni nk kasi repair tenggiling hitam.. maka itulah target aku.. well prepared babeh!!! g0dek2 ngan p0men tu hilang jugak 40 ringgit.. w0rksh0p ni memang aku la regular c0stumer dia..
da siap sume, aku pegi TRUMP Enterprise... kat sini sume ade.. k0 nak ape? cylinder head l0ri p0n ade... tapi aku xde la nk pegi bendalah tu.. aku pegi cuma nk beli baldi jer.. memang tu plan aku sebelum tid0... nk buat macam mane... beli baldi nk sebab aku nk basuh baju.. yer!! sila percaya... ade certain2 baju yg memang aku xant0r d0bi.. jersi2 kesayangan c0nt0hnyer... seluar2 jeans juga... malah seluar jeans adalah HARAM dihantar ke d0bi.. jeans2 aku adalah dari jenis RARE!!! agak susah utk dijumpai di mana2 kedai.. oleh itu jagaan dan kemasannyer harus lah juga RARE!!

petang plan nk j0ging tapi, memandangkan Astr0 kat umah adalah dari jenis RM86.40 sebulan maka amat tidak baik jika aku membazirkan bayaran itu... layan2 la rancangan kat Astr0 nih... well macam biase '0N' jer tv 801,811,812,813,814,815,816,818 adalah di inf0 kandungan nyer.. kemudian baru lah ke 501,502, 551,553,554,555, 556... dan juga 734.. 811 ade la tunjuk game pukul b0la ke dinding.. haram mane aku reti kira p0int sukan ni.. maka bergeraklah jari-jemari mencari channel yg lelaki... 734 gak aku melekat.. Fifth Gear.. layan la citer ni smpai k0l 6... tenggiling p0n da siap basuh, baju da siap rendam.. Astr0 p0n aku dah layan..

tetiba.. aku rase k0s0ng lagi sekali... huh!!!

sape nak kutuk FAM sila pegi..

EVENT FAST FACTS MAJLIS PELANCARAN
PUSAT KECEMERLANGAN BOLA SEPAK 2010


1. PROGRAM Suara Komuniti Bola Sepak Malaysia
2. TARIKH 24 Julai 2010 (SABTU)...
...
3. TEMPAT Kompleks Sukan, UiTM Shah Alam

4. PENGANJUR Pusat Sukan
Bahagian Hal Ehwal Pelajar dan Alumni dengan kerjasama Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia

5. DISKRIPSI AKTIVITI Diskusi mengenai beberapa isu bola sepak Malaysia bagi mengembalikan kecemerlangan sukan bola sepak tanah air.

6. OBJEKTIF - Memberi peluang kepada peminat-peminat sukan bola sepak untuk menyuarakan pendapat dan cadangan.
- Untuk menaikkan dan mengembalikan kecemerlangan sukan bola sepak Malaysia
7. PENYERTAAN - Terbuka kepada umum khususnya peminat sukan bola sepak kecuali yang terlibat secara langsung dengan FAM & Persatuan Bola Sepak Negeri/Kelab.

8. BAYARAN - Percuma

9. PENGKHUSUSAN ISU-ISU Seperti di lampiran

10. TARIKH PENGESAHAN 5 Julai 2010 (Isnin)

11. MAJLIS PELANCARAN 24 Julai 2010 (Sabtu) - Jam 9.00 Pagi

12. PERASMI
Yang Berhormat Dr. Hou Kok Chung
Timbalan Menteri I KPT

13. KETERANGAN LANJUT Pusat Sukan
Bahagian Hal Ehwal Pelajar & Alumni
Tel : 03-55435615 / 5613 / 5630 / 5618
Fax : 03-55435625

Pegawai Bertanggungjawab :
1. Cik Che Nadia bt Che Samsudin
2. Encik Ahmad Tarmizy Mohammed
3. Encik Zamri Abd Kahar 



mane ntah aku dapat bendalah ni.. aku p0n da xingt..
kal0 xde aral melintang nk jer aku pegi..
agak2 aku kene tangkap x kal0 aku hina Sultan b0la?

Jul 23, 2010

dalam keterpaksaan.. huh!!

 gambar ni dah cukup buat aku jd macam ayam hilang anak..
y0ung and 0ldtimer mixed t0gether.. 
wacthing them play, aku hanya b0leh bgtau..
Man Utd still cempi0n kat tanah British tnpa perlu pak Arab datang tabur duit..


id0la aku ni slalu sangat tackel xkene timing..
aku rase nk buat macam ni Ahad nanti...
ade can tgk pengadil Malaysia yg xpenah belek buku undang2 FIFA bagi red card...
kal0 dia bagi gak kad.. 
aku nk angkat jari tengah sambil keluar padang!!!


aku malas nk cakap banyak...
mamat ni dah menang EPL 11 kali..
diulangi 11 KALI!!!!
sesuatu yg belum pernah player lain buat kat England..
aku syak dia dapat Sir tahun depan..


mamat b0tak tu namenyer 0bertan.. beli seas0n lepas dari B0rdeux..
ramai musuh2 MU duk kutuk aku psl 0bertan nih..
aku jawab jer.. Beckham main ngan Prest0n mase um0r 21..
mamat ni baru um0r 20..
game pg td dia la yg sc0re..


Jul 22, 2010

ahh..aku harus bergerak pantas...

yer.. harus bergerak pantas ketika  ini..
segala-galanya harus pantas..
menaip juga pantas..
tp layan Dunhill harus perlahan-lahan..
baru b0leh rase  nik0tin dan tar dalam tu..
asap pula hembus sl0w2.. nk layan lagi buat asap bulat.. tp tu xhebat.. lagi hebat kal0 asap tu xkeluar langsung..
aku harus bergerak pantas...
ini kerna...


Manchester United Pre Seas0n T0ur (US)!!!!!!

gampang!!! aku dah miss 1st match.. lawan celtic... menang 3-1.. aku mulai terumbang ambing selepas ketinggalan perkembangan pasukan hidup mati ini....
arghh!! tensi0n weii..
aku dengar citer Berba men chantekk mase lawan Celtic.. huh!!!


ni id0la aku!! Sch0les!!! macam mane aku xhangin kal0 xleh tgk mamat ni men... gaya permainan beliau harus di c0py dan ditunjukkan Ahad ini.. 

hari ni lawan Philadelphia Union...
yuyu ade bg link, tp kemudahan internet adalah sgt mengechiwakan.. live streaming tersekat-sekat...
ahhh!!! baik aku tutup dari menanggung seksa melihat aksi mereka..
tp skang update 1-0.. 0bertan yg sc0re...


aku sedang terseksa didalam 0pis...

 


Jul 20, 2010

baik bl0ck sume!!!

ade ciri2 internet savvy langsung!!
bl0ck jer sume applicati0n internet..
all0w email jer.. baru pr0duktif keje..
sampai ke website manchester united p0n nak bl0ck..
ape kejadahnyer..
macam gampang!!!
serius aku xsuka 0pis yg x 0pen minded macam nih!!!

Jul 19, 2010

baru sbule lebih xblk...

kureng lebey 5 mggu tarak balik itu kampung..
skali balik itu s0klan banyak jugak mau tanya..

antara s0klan2 yg femes wp0n 2 hari berkeliaran di kampung laman..
  • kenapa sudah gelap itu kulit? a.k.a itey!!!
  • kenapa sgt kurus sekarang?
  • keje sudah.. mau kawen nyer biler?

waacaa!! s0klan n0 3 tu yg xleh blah...
ditambah pula stekmeng b0nda tersayang pd pg ahad..

"keje buleh d0h, 0re laim ad0 an0k d0h, pah kit0 bil0 lagi?"

perghh!!! b0nda sudah mau menantu... ade sesape nk jd menantu b0nda saya? sila beri maklum balas.. interview akan diuruskan.. saya xbisa mencari sendiri, saya sgt bizi ketika ini..

Jul 16, 2010

5 in 1.. macam iklan syampu..

 ini adalah syamp00 5 in 1...


malam td sedang el0k aku layan blues kat bilik tetiba p0ktar memeses..
"miny0k naik 5 sen?"
aku terpegun sebentar.. lantas terus ke meja maklumat..
0h ya.. bet0l la..
tp kusangkakan hanya petr0l yg naik.. tapi ade 4 lagi pakej utk rakyat
1MALAYSIA yer babehh!!!!

ni lah bukti 1 Malaysia... xke gampang tu namenyer wahai PM ku Najib Tun Razak...
da la nak raye nih.. mau ayah b0nda bising kat kampung..
yer kami 0rang kampung yg duduk rumah kampung wahai PM ku..
bukan rakyat yg kaya raya duk bangl0 mewah sambil pergi sh0pping kat Vegas..

ade can retain 4 negeri sambil ambil balik Perak...
xp0n tambah satu lagi Terengganu..
kasi 0rang lain pulak urus duit rakyat..
da k0rang asyik duk rugi jer..

Jul 15, 2010

geng G0mb0k telah menc0nteng arang ke muka geng2 Putrajaya

ya..
itulah yg berlaku.. setiap keceriaan yg selama ini hanya bermain dihati pemain2 Putrajaya kini sudah lenyap..
mereka kini dihantui kehebatan pemain2 G0mb0k yg datang mengganas di tanah kebanggaan geng Putrajaya..
Presint 10 yang dulunya adalah kubu kuat geng Putrajaya kini dikuasai 0leh geng G0mb0k..
ahh alangkah pedihnya bila laman sendiri menjadi kubur puaka bg diri sendiri..

Dikhabarkan geng Putrajaya kini gundah dan tidak senang apabila geng G0mb0k memunculkan diri..
Kekalahan besar sudah terbayang didepan mata.. Nik Kuwe sendiri sudah tidak b0leh bercakap besar untuk berb0gel tatkala melawan geng G0mb0k.. padah jawabnya jika celepar mulut...

malah Mat Ja sudah injured teruk, kerana bermain secara takut2 padahal geng G0mb0k hanya memerhati dari jauh.. adakah beliau gusar akan dirembat 0leh geng G0mb0k lantas berlak0n injured?


kami adalah gandingan mantap dari g0mb0k!!


pemain paling bahaya geng g0mb0k.. 
mendapat kebenaran FIFA utk beraksi bersama G0mb0k


beliau adalah Beckham bagi geng G0mb0k..
digilai wanita segenap presint!!


kaka!!!!!!!!!


pink adalah warna rasmi geng G0mb0k


mereka adalah geng Putrajaya..
sedang berbincang utk menyekat kemaraan geng G0mb0k..


berikut hanya sedikit gambar tentang pasukan G0mb0k.. malah ada uara-ura mengatakn geng G0mb0k akan menggantikan psukan putsal Malaysia di kej0hana Futsal Asia tidak lama lagi.. FAM tidak berani menafikan kabar angin ini kerana sedar akan kekuatan pasukan geng G0mbak..

W0rld Cup 2026? Malaysia? macam gampang!!



macam gampang jugak cita2 nih!!
bukan sebab aku x patri0tik, bukan sebab aku nih nak hina Malaysia..
tp cube la k0 bayangkan.. betapa sayurnyer kita kal0 main kat W0rld Cup..
kal0 S0uth Africa buat rek0d 1st penganjur yg xlepas sec0nd r0und...
xmustahil Malaysia buat rek0d tuan rumah paling sayur...

aku teng0k muka cibai Azzuddin kat tv malam tadi...
dgn slamber cakap nak anjur W0rld Cup..
perghh!!! aku rase nak baling jer ngan berger ramly xde may0nis...
da la berita paling sayu aku dgr Sultan B0la Anak nk j0in blk FAM..
haru2.. bukan nak derhaka.. tp bagi la kat 0rg lain...
haram xde kemajuan aku teng0k...
Sultan B0la pulak memang sampai ke mati nk jd presiden FAM..


nampaknyer cita-cita aku nk teng0k Malaysia masuk W0rld Cup secara MERIT hnya tinggal angan-angan..

Jul 12, 2010

da final yg kebanyakan kita xtau ape yg jadi....

Astr0 duk bebel ntah pasal ape ntah...
layan Ziz0u the legend kat tv8...
layan fifth gear.. 
tapi kita terlepas 2 aksi yg patut kita saksikan...
tv malaysia macam cibai..
same cibai dgn FAM..



nampak patri0tik la pulak...


yang ni lagi la patri0tik..
0h 0renje nyer..


bile agaknyer aku nk pegi tgk b0la sambil beraksi sperti ini.. kene pergi Asterdemm gamaknyer..


perghh!!! tapi sial Astr0 xtunjuk gampang!!!


Mandela p0n b0leh berlari balik tgk Syakira nih..


Mandela tersenyum puas setelah melihat aksi Syakira.. dia bukan nk layan b0la p0n..


dah2 ler tu Canavar0.. k0rang main macam cibai macam mane nk menang...


sayang wei nak lepas bendalah ni.. lambang keagungan pemain b0la sepak di seluruh dunia..


last kiss........ f0r f0rever...





giler gampang mamat ni... final w0rld cup ni bai... tv malaysia terlepas aksi yg belum tentu akan direpeat 4 tahun lagi kat Brasil.. aku rase time ni lah kawalan paling ketat kat stadium.. aku syak mamat ni ade blaja ilmu pendekar kat Temerl0h.. tp dia xsempat blaja ilmu elak kene karen.. menggelupur la k0..


yg akhir.. mencari cempi0ne..

mencari cempi0ne edisi Afrika..
antara dua pasukan yg belum pernah menjulang piala agung b0la sepak dunia..

H0lland vs Spain


 macam biase.. ambik gmba dulu buat kenangan... 

spain p0n nak jugak... xabi xtahan mengantuk.. siap menguap lagi..

p0sing weii useran ambik gamba.. arah br0ngk0ss kepada anak buahnyer

Busquets ni memang pandai blak0n.. pastu pr0v0ke ref.. Sneijder buat xlayan sambil pergi meninggalkan beliau tanpa belas kasihan.. ahh persetankan beliau..

final kali memang banyak pelanggaran padu!! huh!! pecah dada kal0 st0k2 Amri Yahya yg kene.. mau 6 batang tulang rusuk barai.. mata Puy0l tgk b0la.. datang pulak Casillas dgn melulu dan merbahaya.. perghh!! padu!!! 

yang ni lagi padu.. kaki ku di dadamu.. ambik k0!! cube bayangkan yang kene ni kembar Negeri 9 tu.. aku syak tembus sampai blakang.. H0ward Webb ni b0leh tahan bangsat... red card tu.. kaki ku di dadamu secara celaka memang xde k0mpr0mi nyer..


memang Webb ni jenis bangsat xingat dunia.. siriussss!! aku rase nk masuk tv baling b0t0l arak kat kepala b0tak tu.. dengar cerita, F00tball Assi0cati0n Sirap 3 Singa bayar mamat b0tak ni, kasi final macam gampang.. ala macam xbiase ref British buat gile mer0yan mase game.. tgk muka Sneijder meraung p0n aku da b0leh rase.. "babi la lu b0tak.. fcuk 0ff!!!" jerit Sneijder..

k0rang teng0k Puy0l gergasi zaman silam pegang R0bben.. gampang x si Webb tu? xde free kick apatah lagi penalti.. malah yell0w card p0n tidak terkeluar.. ape kejadahnyer wahai Webb!! si R0bben ni punyer la hangin sampai xleh sc0re.. pastu kejar ref sambil meraung dengan laungan caci nista yg memedihkan urat saraf salur separuh bulat.. Webb bagi yell0w card kat R0bben sebab pr0tes dgn gaya yg menjatuhkan maruah beliau sebagai refree terbaik dari Sirap 3 Singa..

superbbbb intercepti0n!!!!!!!!!!! marvel0us tackle fr0m Heitinga t0 deny Villa eff0rt.. Stekelenburg p0n b0leh tahan gile.. aku dah cuak time ni malah disusuli mesej sms berbunyi, "saya hampir berj0get td" ... cibaii bet0l pr0v0kasi dari Madrid..

R0bben spatutnyer da b0leh bawak balik W0rld Cup sambil berlari-lari kat ladang bunga tulip tepi kincir angin.. tapi aku xpaham ape yg dia nk buat mase 0ne by 0ne ngn Casillas.. ade ke placing kat kaki.. kal0 chip b0la tu.. Casillas pasti mengalami kehinaan tahap gaban sepanjang hidupnya sebagai penjaga g0l...

mase ni Fabregas dapat thr0ugh ball yang menggiurkan ramai jejaka.. tapi dia juga sama bangang dengan R0bben.. pastu buat muka nk nangis k0n0nnya terlepas g0lden chances yg b0leh menukar wataknya sehebat watak Sp0ngeb0b di mata Patrick.. mase tu aku rase nak ajak Stekelenburg layan cend0l pulut tapai dan r0jak kat Wangsa Maju.. tanda terima kasih kerna save b0la Fabregas..


tapi sedang aku berkira-kira nk cucuh Dunhill sebatang lagi.. tetiba Fabregas assist b0la kat Iniesta.. si Iniesta pulak macam tau2 jer nk lari 0ffside trap.. dengan 1st t0uch yg agak w0rld class.. dia terus layan v0lley dengan sekuat dan sepenuh hati.. "pejey mat0, kacip gigi" detik hati Iniesta ketika kejadian.. hasilnya.....

Iniesta berlari dalam kesedihan mengenangkan sahabat mandi sungai beliau yg mati bukan kerana lemas di sungai tetapi akibat serangan jantung.. ala member dia ni men b0la jugakk.. Jarque namenye.. 

R0bben sedang menyesali perbuatannya yang dengan sengaja membatalkan niat seluruh warga 0renje utk berj0get bersama-sama piala dan awek2 bl0nde yg panas.. bak kata pepatah " sesal dulu pendapatan, sesal kemudian tiada gunanyer.." 


aku sebak tgk gmbar2 ni... aku da xleh taip dah.. 0hh..


Casillas berlagak jd Din0 Z0ff.. capitan merangkap keeper yg julang W0rld Cup.. tapi xsyak lagi.. barisan pemain Spain ni lah yg bertanggungjawab terhadap gejala minum arak dan penghasilan anak luar nikah.. awek2 Spain p0n panas2 jugak.. 

terus pakai baju yg ade satu bintang kat dada.. kal0 kalah malam td, k0mpem player Spain bakar baju tu..

budak2 ni bagi no 3 dulu, baru kejar no 1


xkire la ape yg berlaku..
aku tetap layan game ni..
ahhh.. persetankan mereka yang xnak layan game ni.

xsempat nk tgk line-up dua2 team.. 
dari shah alam ke putrajaya pergi ke selayang dan baru lah ke teratak nan permai di sri g0mbak..
jerman weiii.. xkn ku miss game ini...
w0keh...
kali ni nak layan dalam bentuk bergambar... hehehe...




walaup0n sampai l*wat cikit.. tapi masih sempat menikmati sentuhan pemain muda terbaik W0rld Cup 2010.. Th0mas Muller bantai g0l ke-5.. kasut emas la wei...  rembatan Basti membuatkan Muslera terkapai-kapai nk tangkap dgn kemas.. Muller ni jenis gila jugak.. terus sambar b0la sebelum pemain Uruguay sempat berfikir secara waras dan tenang..


ntah macam mane sedang el0k aku duk layan Dunhill.. tetiba Uruguay ni buat c0unter attack... si Cavani ni b0leh tahan laju berlari keriangan sambil membawa b0la dan terus j0l0k dgn hujung kaki..  macam Subadr0n Aziz slalu buat mase main ngn KL dulu.. lebih kurang macam tu la... tp kal0 Neuer yg jd keeper aku rase Cavani ni hanya mampu buat muka kechiwa.. tp apakan daya Butt (b0nt0t) yg jd keeper.. dgn citer Butt letak julat dalam air Neuer.. kasi Neuer sakit perut sbb dia nk main..


masuk jer 2nd half F0rlan dapat b0la chantekkk jer.. xde cakap banyak, F0rlan ni terus layan v0lley pastu berlari sambil celebrate g0l.. aku tepuk tangan s0rang2 menandakan rasa kagum dengan skill beliau.. sungguh mengujakan.. harap-harap anak2 kecil di Malaysia ambil iktibar.. jd macam F0rlan, jgn jd bangang layan AF, Ment0r dan ntah ape lagi rancangan per0sak minda utk berjaya...


nasib baik juga si tua Jensen yang sememangnyer tipikal Nazi dengan tidak berhati perut dan tanpa was-was menghulur kepala utk g0l penyamaan Jerman.. 2-2 buat aku lega.. Muslera baru um0r 24.. jadi dia ade mase yg lebih utk belajar bagaimana utk menjadi keeper yg bagus ketika menyaingi b0la tinggi.. J0hn Terry harus belajar dari Jensen.. walaup0n xde skendel tapi masih b0leh sc0re pakai kepala..



aku dah cuak tgk jam kat hujung tv tunjuk minit ke 80.. gampang aku dah letih nih.. xkan nk layan 30 minit lagi.. tapi.. Sami Khedira mel0mpat keriangan penuh dgn semangat kesukanan untuk menanduk b0uncing ball terus ke gawang Uruguay.. Muslera sekali lagi terpaku dengan tingkah laku pemain Jerman.. g0l minit ke 82 seharusnyer melegakan segala perasaan gundah gulana didalam hati nurani yang suci bersih ini...


agak2 aku sumpah seranah tak kat F0rlan kal0 free kick dia cecah g0l Jerman.? free kick diambil ketika perlawanan berusia 93 minit.. xke gampang kal0 kene tambah 30 minit lgi.. nasib baik palang jd penyelamat.. terus aku mimpi pasal palang...



L0ew kate. dia saje nk bagi budak2 ni rase n0 3.. b0leh merasa pedih tgk Spain julang W0rld Cup..baru la di0rang ni main bet0l2 kat Brasil kang... tgk umur budak2 Nazi ni.. memang ade can nk tapau 2 kali W0rld Cup lagi.. xmacam team Sirap 3 Singa..

untung jadi Sarah Brandner.. xpayah main p0n dapat medal.. Basti ni b0leh tahan jugak taman bunga.. tp kal0 awek aku macam Sarah ni.. usahkan taman bunga, Pesta Fl0ra p0n aku sanggup!!!!