Aug 31, 2010

Kembalikan Hak Kami Rakyat Kelantan

30 0g0s 2010 bertempat di Mahkamah Tinggi Jalan Duta, Kerajaan Negeri Kelantan yang diketuai 0leh Menteri Besar Tuan Guru Nik Ab Aziz Nik Mat dan barisan Exc0 mengfailkan saman ke atas Pert0nas kerana melanggar perjanjian r0yalti petr0leum. 

Peguam yang diketuai T0mmy Th0mas bersama Tuan Guru Menteri Besar dan para Exc0 menyerahkan writ saman di Kaunter Pendaftaraan Dagang NCC pada pukul 9.20pagi.. 

R0mb0ngan kemudiannya bergerak ke Masjid Wilayah Jalan Duta untuk s0lat hajat dan sidang media.


Barisan pimpinan negeri dan PAS Pusat menunggu ketibaan Menteri Besar Kelantan


Ketibaan Tuan Guru dikawal ketat akibat asakan dari wartawan yang memenuhi mahkamah.


Penyerahan writ saman terhadap Petr0nas


S0lat hajat di Masjid Wilayah


Terbuka hijab d0a di antara Allah dan hambaNya yang dizalimi..


Sidang media di Masjid Wilayah


Writ saman terhadap Petr0nas


Peguam T0mmy Th0mas


GEGAR..
Gerakan Menuntut R0yalti Petr0leum Kelantan


KEMBALIKAN HAK RAKYAT NEGERI KELANTAN!!

Aug 30, 2010

Saman Petr0nas...


Kerajaan Kelantan akan mengfailkan saman ke atas Petr0nas atas kegagalan Petr0nas mematuhi Akta 144 Petr0leum Devel0pment Act 144 pagi ini bertempat di Mahkamah Tinggi Jalan Duta.. Turut hadir adalah Menteri Besar Kelantan Tuan Guru Dat0' Nik Abd Aziz Nik Mat dan beberapa 0rang Exc0..

Aku ingat nak j0in pagi ni.. Walaup0n aku se0rang yang liberal, tapi...

ROYALTI HAK RAKYAT KELANTAN!!!!!!!!!!!!!




p/s: sbenarnya aku malas pergi kerja hari ni.. balik mahkamah ade can tid0 sampai petang.. huh!!!

Ada 0rang tanya

Ada 0rang tanya aku..

"k0 ni dah takde benda lain ke dalam hidup? Asyik b0la jer.."

Aku tenung muka beliau sambil keluarkan pisau ramb0..

Kechiwa..

Malam ni aku tak brape nak int0 sangat teng0k b0la.. Ape kes layan Liberp0l main... Buang tebiat nk mampus la gamaknya.. Layan F0rmula 1 lagi bagus ereksi.. Hamilt0n menang, Webber n0mb0r dua pastu Kubica dapat n0mb0r tiga.. bukan main hepi lagi sembur air setan atas p0dium.. Nanti kal0 aku jadi PM, F1 kat Malaysia, pemenang aku bagi air 0ren kelate.. Tapi jangan jadi macam Hamilt0n.. Dia tu kal0 mati masuk neraka.. Anak durhaka!!

Berbalik kepada cerita b0la.. Liga lagak glam0r yakni Barclays Premier League ade 4 game untuk dilayan.. Sume aku tak layan.. Tanda benci kepada Liberp0l.. 

Birmingham buat celaka leading 2 g0l pastu kasi b0l0s 2 g0l 10 minit terakhir.. Jasskelainen buat gaya Halim Napi.. Tampar Gardner.. Aku syak Halim Napi sedang senyum tanda bangga.. 

"Halim Napi yang ajar aku." 

Kelab pitis banyak kalah ngan Sunderland.. Haru bai... Ratus juta beli player.. Racun yang di0rang kasi balik.. Bent kasi palat kat Mancini.. Ade hati nak celen title...

Ast0n Villa kasi satu jer kat Evert0n.. Luke Y0ung tambah p0int fantasy f00tball.. Cibai..

Game Liberp0l? Huh!! Tak kuasa aku nk layan.. Dengar cerita T0rres sc0re sambil buat muka nak f0ll0w Mecharan0.. Blah dari Anfield..

BUndesliga masyuk malam ni.. Tapi haram Astr0 takde live.. Aku layan kechiwa teng0k badmint0n..

Aug 29, 2010

menang secara gerek sehh...

cakap banyak tak guna.. si yahudi tua kutuk tu buat panas punggung jer datang 0ld Traff0rd..
Kena 3-0 p0n dah harus bersyukur.. es0k k0mpem tumbang kambing sek0r.. kenduri kesyukuran katanya..

0rang kate ala West Ham b0leh la makan 3 bijik, tapi Spurs kalah ngan Wigan apa ke hal y0b? Wigan tu ayam tapau jer.. kene bantai 12 g0l 2 game.. gile ke hape?

Tapi Lampard dah b0leh j0in club sepak penalti tak masuk.. lepas tu Lampard nak selamatkan maruah yang sedia buruk dengan berlak0n injured.. Cech ade sms lepas game tadi..

"Sial Lampard sepak penalti tak masuk, aku dah cuak, tapi mamat tu berlak0n injured.. Dia mengaku tadi."

Budak sek0lah sukan menang nasib 2-1.. Tu p0n kena ugut nak tutup dining hall 3 hari.. Arshavin main bagai nak rak sebab takde st0k Maggi.. Fabregas main macam celaka sebab st0k Maggi ngan st0k biskut mayat penuh l0ker.. Almunia p0n sama.. Dengar cerita dia dah duplicate kunci dining hall.. Bajet nak pecah masuk rembat tembikai malam2.. Dia sengaja bagi b0l0s.. Budak-budak juni0r takut nak pau tembikai Almunia.. 

Tapi haram jadah ape aku nak bebel pasal budak sek0lah sukan.. Aku nak j0in parti kat Stref0rd End sebelum sahur..


Sir Matt Busby award.. R00ney tak bawak balik tr0fi ni.. 
dia simpan kat tr0fi kabinet kat stadium..
nanti malaikat tak masuk dalam rumah yang ade patung..
warak jugak si R00ney ni ekk..


walaup0n penalti, tapi tetap dikira g0l..
Lampard ape cerita?


dasar baka sembelih 0rang..
nasib baik tak bawak pisau Ramb0 mase main..
Pak Alex dah warning awal2..
jangan bunuh 0rang dalam padang..
kesian kat anak dia jadi yatim piatu..


Padu jer..
kal0 kena kat perut Terry best nih...
tapi tak sempat nak buat pusing-pusing atas angin..
dia kata bahu baru jer 0k..
kal0 terseliuh lagi Pak Alex nak p0t0ng terus..
0rang tua tu bukan b0leh main-main..


"aku xmain la g0l tapping ni.." ujar Berbat0v dengan nada angkuh tapi penuh tawadhu'


p/s: Aku secara tak sengaja scr0ll m0use sampai bawah.. ehh terjumpa pulak satu team.. 0rang-0rang sejarah minat team ni.. 

 ape kes?

Aug 27, 2010

Chempi0n League


Gr0uping dah keluar..
Man Utd kesayangan layan gr0up C..
Valencia ni b0leh tahan main b0la..
Ranger? battle 0f Britain babeh!!
Bursasp0r.. gampang tak b0leh blah bet0l kal0 lawan kelab Turki..
aku suke stadium di0rang.. ahhaha

tapi mane Liverp00l?
wahahahha..

Huh!! 

sudah diagak kal0 minah ni kena tag.. k0mpem aku kene skali..


1. Adakah anda rasa anda HOT???
wakk luu....

2. upload gambar kegemaran anda



3. cerita pasal gambar
aku teng0k gmba ni sambil khayal aku sedang buat pin-p0int passing dalam jarak 60m...

4. bila kali terakhir anda makan pizza
kat d0min0 Mid V..
bersama siblims

5. lagu terakhir anda dengar
Drifw00d by Travis

6. apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini
memasukan tea 0 beng ke dalam trakea

7. selain nama sendiri anda di panggil nama apa?
pakd0..
8. tag lagi 8 orang
1.Yumyu
2.syidah
3.Deus
4.Fyzal
5.Yaya
6.Ahlami
7.cik Salamiah
8.miss Fareda

9. siapakah orang no.1 kepada anda
0wh ya.. dia siblim saya

10. kata sesuatu mengenai orang no. 5
minat b0la... huh!!

11. no. 3 ada hubungan ngan siapa
aku syak dia ade hubungan dengan artis..

12. bagaimana pula dengan no. 4
Man utd f0rever dude!!!

13. pesanan kepada orang no. 6
balik malaysia sila beli kangar00 utk saya..

14. kata-kata cinta tok no. 2
jadilah isteri yang s0lehah..

15. adakah no. 7 dan 8 punya persamaan?
mereka adalah wanita..

16. berikan 5 yang anda tahu tentang orang yang men'tag' anda
siblim, wanita, gewam cik puden, duk peris tp kecep klate pekat, chempaka skull..

17. persamaan antara kambing ngan lembu?
kaki ada 4.. jeng s0klan..

18. perasaan anda buat tag ini
huh!!

19. apa pendapat anda ttg artis yg rampas laki org tu si M dan si F?
peduli hape aku!!

20. GAY or LESS??
laki mesti la GAY!!!

Aug 25, 2010

FAM, Belajarlah dari kesilapan...


Semalam ke bila, aku dah lupa.. FAM 1st general meeting... Lantik pengerusi2 nak handle hala tuju b0la sepak Malaysia... Aku tak layan sangat apa yang di0rang nak buat dengan Liga Super, Liga Perdana.. Law-law baru memang aku tak ambil p0rt.. mengarut jer semua tu..

Aku hanya f0kus satu jer.. Y0UTH TALENT DEVELOPMENT!!

Usha-usha planning di0rang, aku dah bajet, sumpah seranah akan keluar dari hati sanubari aku yang chentakan b0la sepak Malaysia. Plan untuk Harimau Muda A aku dah tak ambik tau.. di0rang dah tak y0uth sangat.. Tapi aku target y0uth yang baru akil baligh.. Umur pemain yang baru lepas rasa best main kejar-kejar, main p0lis sentri.. Umur yang teng0k awek cun pakai tube tanpa rasa stim.. Inilah f0kus aku untuk y0uth devel0pment...

Kecewa sehh!!! Aku mengharap FAM pandang Brasil, kilang pemain b0la.. tapi yang FAM nampak, Liga Sl0vakia jer.. Ape yang menarik kat Sl0vakia aku p0n tak tau.. aku rase Belgium lagi padu di0rang punya pengurusan b0la.. Sultan b0la kat sana memang b0leh tahan... Nak tiru German jauh la.. 

Aku duk harap FAM buat liga yang paling k0mpetitif untuk budak-budak peringkat umur U-12, U14, U-16 dan U-18.. wajib ade paling kurang 30 game satu tahun.. Ni duk mengharap Harimau A&B.. Besar mana sangat la p00l talent dua team ni? Paling ramai b0leh la 50 0rang... Jerman ade belasan ribu y0uth talent yang main liga k0mpetitif lebih 20 perlawanan setahun!!! Tak caya k0rang pergi tanya Lim Te0ng Kim..

*****

Cerita pasal Lim Te0ng Kim ni, aku terus ingat demand dia mase press tanya dia pasal balik Malaysia jadi c0ach.. 

"Bagi saya 10 tahun, saya nak pemain umur bawah 10 tahun. Dan facilities serta management yang kukuh untuk saya"
Aku dah agak dah.. Jawapan ni aku dah dapat baca.. 0rang pasti cakap, cibai ape nak bagi sampai 10 tahun.. Aku nak jawab.. 

"Cibai ape Th0mas Muller, Bastuber dah main w0rld cup hasil didikan Te0ng Kim!!!"
Dan FAM masih tak faham apa erti grass r00t devel0pment f0r the y0uth...
FAM hanya pandai cakap berapi sambil berak cangkung!!

Ape kejadahnya nak pilih player kal0 nati0nal p00l U-18 xsampai 100 0rang yang main k0mpetitif 30 perlawanan setahun..

*****

Mimpi aku...

  • Setiap negeri kena ada paling kurang 15 team untuk liga setiap peringkat umur.. U-12, U-14, U-16 dan U18.. Empat stage, jadi 4x15= 60.. 60 team yang main secara k0mpetitif.. 60x11= 660.. 660 pemain muda yang aktif bermain b0la sepak...
  • 660 0rang tu hanya satu negeri.. kira mudah ambil 12 pasukan negeri.. 12x660= 7920..    7920!!! Bayangkan negara ada seramai ini pemain muda yang bermain secara k0mpetitif di bawah pengawasan jurulatih yang bertauliah.. 
  • Pr0gram kejurulatihan secara intensif dari FAM.. FAM b0leh anjur seminar kejurulatihan yang memb0lehkan setiap jurulatih pemain muda mempunyai sekurang-kurangnya lesen C dalam kejurulatihan.. Dan ianya hendaklah sentiasa diupdate dengan kursus-kursus dan new input dalam aspek kejurulatihan.. 
  • Mewujudkan jawatan sc0uting talent.. Setiap negeri, FAM kena hantar paling kurang 10 0rang sc0ut untuk pantau pemain berbakat.. Bekas pemain b0leh memainkan peranan yang besar.. Apa guna persatuan pemain b0la sepak? Di sinilah gunanya..
  • Tak perlu tergesa-gesa nak cari parent club yang gila babi establish.. Make sure benda ni jalan dulu setahun dua.. Baru buat c0labrati0n dengan kelab-kelab luar yang ada pr0gram y0uth talent yang bagus..
  • Kerajaan bagi bajet lebih untuk padang b0la.. Bukan buat tempat main skateb0ard dan tempat shuffle.. Aku rase nak hentak ngan bulld0zer jer tempat-tempat macam ni... 

    Aku berani jamin.. Dalam mase 5 hingga 8 tahun Malaysia dah b0leh senyum tapau team Asean dan b0leh teng0k anak muda Malaysia main kat  Liga Jep0n dan K0rea.. Tak payah target lagi nak main EPL... Hantar dulu peringkat Asia.. 

    Tapi aku hanya marhaen yang k0mpem Sultan b0la dan anak Sultan b0la tak layan mimpi aku..

    Ilmu...

    Demmm!!
    Aku tetiba hilang punca malam ni..
    Jadi aku layan Ustaz Azhar...

    Ustaz ni memang femes kat Pantai Timur

    Aug 23, 2010

    Malam tak masuk sepak penalti..

    Ntah badi ape yang datang malam ni..
    Malam ni 3 penalti tak masuk..
    J0hn Carew sepak melayang atas palang..
    Lepas Cacau buat gila tak masuk sepak penalti..
    Nani p0n nak tumpang glam0r sepak tak masuk..

    Malam ni layan Bundesliga.. Dan aku teruja semangat Nazi masih membara..
    D0rtmund lawan Leverkusen membuatkan aku rase nak pergi German minggu depan..

    Liga England dah stail 6 sekarang ni.. Semua team macam masyuk nak layan 6.. Malam ni giliran Newcastle bantai 6.. Bukan calang pasukan kena titik 6 g0l.. Ast0n Villa beb!!


    Carew layan bel0n..
    memang malam tak masuk penalti..


    aku xpaham kenapa budak jahat ni p0n b0leh sc0re..
    Villa ni main b0la ke main netball..
    takkan nak pr0tes jual Milner..


    mamat ni lagi baik dari Heskey..
    Hatrik dari beliau..
    ramai yang tanya dia ni layak ke tak pakai n0 9..
    aku cakap memang dia layak..


    an0ther screamer fr0m him..
    Zidane's regret is n0t t0 play with him in the same team during his playing time..
    SCHOLESS!!!!
    0h what the g0al fr0m him..
    an0ther masterclass!!


    kenapa g0l ni?
    Aku syak Pak Alex tengah tampar muka gebu J0hny Evans mase aku taip entry ni..


    pipi hitam Nani p0n sedang ditampar Pak Alex..


    Tebus d0sa dari Hangeland..
    macam gampang perasaan aku time ni..


    BUndesliga aku xde gambar.. macam biase la.. Hype mesti lebih kepada Liga Glam0ur dari tanah Englengg..
    Barnetta dan August0 sc0re g0l menarik mase lawan D0rtmund.. Leverkusen dengan lagak riak tapau D0rtmund kat tempat lawan.. aku salute stail Nazi kat fan dua-dua team... Ade penetrasi yang ampuh kal0 aku ade kat stadium bersama-sama di0rang.. Klimaks p0n berkualiti... 

    Stuggart kena balun dengan Mainz.. Cacau j0in club sepak penalti tak masuk malam ni.. Allagui dan Rassumsen ambik kesempatan sc0re satu g0l s0rang.. Lepas la nak bayar Passat satu bulan...

    sepakan 12 kaki...

    Aku berbuka di Kampung Baru hari ni.. Tapi bukan di warung rest0ran yang menjadi serbuan ramai, hanya di rumah teman seperjuangan..

    Bukan nak cerita pasal makan murtabak pasar Ch0w Kit tapi.. Sepakan pada jarak 12 kaki ketika masa hanya tinggal 4 minit haruslah disempurnakan dengan jayanya..

    Nani.. kini anda tau betapa priceless nya penalti itu...
    huh!!

    Aug 22, 2010

    Liga 0rang England..

    Malam ni sec0nd game bagi liga yang femes tetapi tidak k0mpetitif.. Mereka femes disebabkan marketing di0rang agak p0wer sedangkan liga Primera Divisi0n de Argentina T0rne0 Apertura, Bundesliga, Futebal Brasileira0 adalh lebih k0mpetitf dan menarik.. sayang rakyat Malaysia lebih mendambakan penjajah.. sial aku p0n minat Manchester United!! Ciss...

    Berbalik kepada liga yang lagak glam0r, ada 7 games malam ni.. takde pertembungan heavyweight yang b0leh dilayan.. Game biase2 aku tak brape nak layan kal0 BPL nih.. takde seni dan kurang b0nit0.. Tapi ntah macam mana aku b0leh terlayan Arsenal lawan Blackp00l... ape kelas.. 

    0k la ulasan darjah satu sebab aku tak rase nak penetrasi ngan game malam ni..




    aku tak tau hantu setan mane yang rasuk budak tadika walc0tt..
    mamat ni bantai hatrik.. aku teng0k defend Blackp00l macam gampang...
    Red card Ian Evatt adalah tak patut..
    50-50 celen yang xbahaya.. memadai dengan penalti dan kad kuning..
    Chamakh pulak buat lawak tapping b0la dalam 6 yards b0x tapi melangit..
    aku syak Pipiyap0ng lepak mapley sampai pagi..
    6-0 bai... aku b0leh bayang dia layan suria sambil buat muka dinding..



     
    Spurs makan St0ke 2-1.. 
    tu p0n cuak bile Fuller sc0re g0l kasi 1-1..
    tapi v0lley Bale memang gampang...
    budak ni layan ganja ke nak main b0la?
    semacam jer aku teng0k..






     3-1
    aku predict game ni draw sebab 2 team ni striker di0rang macam sial..
    Elmander menjadi la pulak..
    aku rase si Yahudi tu dah berak tak senang..
    2 kali kalah besar..
    nak jadi askar dah tua..
    aku tak paham dengan West Ham...
    palyer bagus tapi main macam cipan..
    (B0lt0n tapau West Ham)






    1-0
    R0bert0 di Matte0 kate..
    "we play f00tball, create chances, try t0 pass the ball and we deserve t0 win"
    aku setuju dengan mamat patah kaki ni...
    Sunderland kena lagi.. 



    2-1..
    Gardner ni datang celah mane aku p0n tak tau..
    tapi yang pasti aku akan tampar sek0r2 midfieder Blacburn kal0 aku jadi Uncle Sam..
    Blackburn ni aku tak tau m0tif di0rang main kat EPL..
    mungkin sekadar nk main sekadar riadah..
    teng0k highlight p0n da macam gampang...
    kal0 teng0k full game?
    k0mpem es0k aku kene pegi kedai.. 
    usha tv baru...



    1-1..
    mungkin tradisi Evert0n layan bawah awal seas0n..
    tak p0n da kena badi kelab pertengahan..
    ahhhh.. memang kelab bandar ni suka layan pertengahan..
    hakikat!!




    aku syak Abram0vich bayar Wigan 2 juta duit British..
    dengar cerita dia nak palatkan pak Arab kat Man City..
    Sh0t Wigan lagi banyak dari Chelsea,
    ball p0ssesi0n lagi banyak dari Chelsea..
    kesimpulannya?
    aku syak rasuah!!!
    6-0 bukan main b0la!! 





    hidup dah bermakna sekarang..
    malam-malam layan gundik-gundik guling-guling atas rumput hijau..
    0hhhh!!! B0leh klimaks weiii....................

    Aug 21, 2010

    Jalan

    Seharusnya jalan-jalan di Malaysia harus di bina dan di c0nstruct dengan k0ner-k0ner yang jitu dan mencabar..
    Jalan-jalan yang straight tanpa k0ner amat berbahaya dan b0leh mengundang maut..
    C0nt0hnya Lebuhraya Pantai Timur.. Sangat bahaya jalan ini.. 

    Jalan seperti jalan ke Bukit Fraser, ke Genting Higland, Bukit Putus, Tapah-Camer0n Highland amatlah dialu-alukan.. Diharap lebih banyak jalan sperti ini..

    Aug 19, 2010

    Copa Libertadores


    K0mpem ramai tak tau ape kebenda piala/tr0fi/cup yang aku letak nih.. Cempi0n League k0mpem ramai tau.. World Cup k0mpem lagi ramai yang tau.. kalau tak kenal W0rld Cup aku sy0r 0rang ni jadi bateri saiz AAA.
    Berbalik kepada piala ni, ia dinamakan C0pa Libertad0res. Macam Cempi0n League kat Er0pah yang k0n0n hebat tu la.. Saiz C0pa ni memang gedabak tak ingat la.. Lebih kurang Piala FA kat Malaysia.. Aku syak FA Malaysia tiru C0pa Libertad0res.. Tapi k0rang jangan tertukar pulak, sbb kat Latin ni ade 2 C0pa.. Satu C0pa Libertad0res yang tarafnya adalah Cempi0n League dan satu lagi C0pa Sudamericana yang taraf Eur0pa League.. Selalunyer pemenang C0pa Libertad0res ni agak kacang dalam menitik pemenang Cempi0ns League.. 

    Yang pelik, final C0pa Libertad0res ni ade 2 kali. Haaa.. Baru adil beb!! Gila gampang dia punya rule.. Agak-agak kalau Piala Malaysia ade 2 kali final best tak? Tak best kal0 pancut 2 kali.. 
    Pagi tadi berlangsungnyer final sec0nd legs antara Internati0nal (Brasil) lawan Guadalajara (Mexic0). 
    1st leg Guadalajara dah kene bantai ngan Internati0nal 2-1.. Walaup0n mantan kelab Chicarit0 ni leading hasil jaringan Bautista tapi Internati0nal memang kurang ajar menc0nteng arang ke muka Chivas dengan menapau 2 g0l untuk dijadikan bekal ke 2nd leg. Penapau tersebut ialah Guilian0 dan B0livar..

    Pagi tadi sekali lagi Chivas de Dep0rtiv0 Guadalajara memberi harapan palsu kepada rakyat Mexic0. Sc0re g0l awal melalui Marc0 Fabian De La M0ra.. Tak awal sangat la sebab mamat ni sc0re minit ke 42.. Kalau kat Malaysia minit ke 42 ni aku dah dalam p0sisi nk pegi beli burger dan air berwarna tapi tanpa rasa.. Eh ade rase, rase macam gampang!!! 

         ni wajah yang memberi harapan palsu kepada Chivas
                
    Sec0nd half start dalam keadaan peny0k0ng2 Internati0nal berada dalam kelaparan sebab takde selera  nk makan burger stadium yang harga 2 ringgit.. Namun kelaparan itu terubat selepas Rafeal S0bis sc0re g0l penyamaan tapi pendahuluan.. Harap k0rang faham maksud aku... 

    aku syak Najib perasan S0bis p0n s0k0ng 1Malaysia..     

    Peny0k0ng Internati0nal kembali lega sambil 0rder burger kat mamat burger yang pada awalnya nampak resah sebab burger tak jalan.. S0bis nak kata hebat, ermm.. susah jugak aku nak mengiyakan hujah nih.. Mase main ngan Brasil aku teng0k S0bis ni main lebih kurang macam gampang la.. 

    Baru jer peny0k0ng Internati0nal nak bakar r0k0k, Liandr0 Damia0 pulak yang sc0re.. Makin punah la harapan peny0k0ng Chivas nak mabuk sambil peluk kaktus kat tepi bar.. Tapi mamat burger sebelah  Chivas ni da tarik nafas lega burger di0rang dah habis mase half time.. Aku syak ade k0mpl0t antara penjual burger dengan Marc0 Fabian.. Mamat burger ni layan g0l Damia0 sambil tarik gudang garam kat tepi tiang stadium..  Agak dalam dalam tarikan tu, se0lah-0lah mengiyakan k0mpl0t mereka.. 

    Damia0 tunjuk bagus kat mamat burger tanda jualan burger s0ld 0ut


    Dalam keadaan dah leading 4-2 agregat.. Internati0nal mengambil kesempatan  hasil kealpaan pemain Chivas yang se0lah-0lah tidak percaya dengan g0l Damia0.. Pengurus Chivas asyik geleng kepala dan kadang menghantuk kepala kat tangga besi tepi stadium tanda menyesal melepaskan Javier Hernandez terlalu awal kepada Manchester United.. Guilian0 kembali menghantui peminat Chivas dengan menjarigkan g0l pemutus semangat ataup0n g0l pembakar kerusi stadium.. G0l minit 89 memang menyakitkan peny0k0ng Chivas apatah lagi dengan tindakan Chivas yang selalu memberi harapan palsu kepada mereka dengan g0l dari 0mar Brav0 seminit selepas itu.. Chivas Dep0rtiv0 Guadalajara memang suka menaruh harapan palsu kepada peny0k0ng mereka.

    Guilian0 yang membuatkan ramai rakyat Brasil mabuk sakan pagi tadi waktu Malaysia..

      0mar Brav0 cuba memancing gadis-gadis kat Brasil dengan aksi separuh b0gel beliau..
    0mar kini disiasat atas dakwaan melakukan kelucahan melampau ditempat awam


    Perlawanan tamat dengan jaringan 3-2 memihak kepada Internati0nal.. Maka terselamat lah air muka Pele yang datang pagi tadi nak hulur tr0fi C0pa Libertad0res..
    Manager Chivas terus buat statement sama, "Saya menyesal jual Chicharit0 terlalu awal kepada Manchester United."  

    Pele gaya M Daud Kilau pakai k0t merah


    Nanti b0leh teng0k Piala T0y0ta team Inter lawan sama sendiri..
    Inter lawan Inter...
    Huh!!!


    Dah lama tak buat macam ni..

    Mahathir dah tunjuk ibujari tangan kanan dia kat aku.. Serius tak tipu!!

    • Skarang ni trend buang bayi. Ala macam trend g0tik, blek metal etc.. Sape nak femes sila buang bayi. Jangan buang tempat tersorok, sebaliknya buang kat tempat yang agak Rare 0rang buat. C0nt0hnya depan umah Pengarah H0spital, dalam fastf00d restaurant McD, KFC etc.. Nak lagi gampang buang bayi tu stesen TV.. Lagi cepat c0verage dapat..
    • Trend simbah asid, tetak guna pisau besar tetap tidak ketinggalan.. Kire trend ala-ala music alternative la. walaup0n dah lapuk, tapi masih mempunyai pengikut yang tersendiri. Kalau simbah asid ni, pengikutnya terdiri daripada pekebun getah, pembantu makmal sek0lah (eh ada ke?). Cakap banyak tak guna, simbah jer.. Kalau treng tetak, f0ll0wer tetak ni tak kira lapisan masyarakat, asal baran jer hayun, asal marah jer asah parang.. Huh!!
    • Hak istimewa Bumiputra.. Heb0h jer aku teng0k kat paper.. Masing-masing nak jadi her0.. Ala br0, macam biase la.. Lak0nan kena p0wer, ayat mesti ada effect api.. Cakap banyak2 kang tak pasal aku kene Akta Hasutan... 0k la.. aku ade jiran India sebelah kanan, Melayu sebelah kiri.. Tapi aku lebih suka jiran aku yang India tu, sebab anjing dia c0mel.. sek0r name Patchers sek0r lagi anak R0tweiler, nama Bella.. Bella ni manja ngan aku.. Aku ade cita2 nak bela anjing..
    • Dinar dan Dirham.. ni satu lagi k0ntervesi.. Agak-agak k0rang, kalau duit daun pisang zaman Jep0n tu macam Dinar dan Dirham, laku lagi ke skarang ni kalu nk beli gula prai? Aku syak dengan dengan kilang-kilang skali b0leh beli guna Dinar zaman Jep0n.. Sumpah!!!
    • Malaysia ade 2 syarikat kapal terbang.. satu name MAS, satu lagi nama AirAsia.. Tiket MAS lagi mahal dari tiket AirAsia, tapi MAS rugi tak ingat dunia.. AirAsia pulak siap b0leh k0rek hidung sambil kira untung niaga.. Kadang-kadang aku p0n tak paham macam mane orang kapal terbang ni berniaga.
    • FELDA, FELCRA nama da dekat-dekat nak sama.. Kesimpulannya, dua-dua skang ni kene saman juta-juta sebab k0rup.. Ntah ape yang k0rup aku p0n tak tau.. Tapi budak sek0lah p0n b0leh buat untung kalau pegang 2 F ni.. Lubuk duit tuu!!
    • Aku bagi satu senari0 kat k0rang.. Macam ni, k0rang simpan duit gaji k0rang kat satu tempat. And then gaji 0rang jaga dan urus duit tu. Tapi mase k0rang ambil duit tu nak beli lapt0p atau tukar sp0rtrim, 0rang yang jaga duit tu ambil tindakan undang-undang sebab k0rang guna duit yang k0rang  simpan buat tukar sp0rtrim.. K0rang p0n kene jail.. B0d0h tak? Tapi tu lah KWSP...

    Aug 18, 2010

    Tak banyak..


    Sikit-sikit dulu.. Awal-awal macam ni tak el0k membazir..
    Tapau banyak-banyak kang nanti muak..
    3 bijik tu da kire 0k..

     Macam biase aku s0rang2 duk layan b0la k0l 3 pagi.. Gile ape kal0 miss 0pening game Man Utd.. Kepala da tahap kene karate gaban.. aku still xleh tid0 utk hari kedua.. hanya sempat td0 40 minit untuk 2 hari ni.. ims0mia aku dah member0ntak!! Rebel la k0n0nnya..

    Kepala ting t0ng ni aku jadi mati pil. xtau nk bebel ape.. Tapi masih terbayang aksi Sch0les.. Capell0 buat muka menyesal kat OT.. Dah percaya sangat kat Lampard nga Gerrard.. huh!!!

    aku letak gambar dah ler.. nanti ims0mia aku brenti rebel, aku kasi ulasan macam kat SkySp0rt..
    Paula Malai Ali dah tak senang duduk lepas aku bagi statement ni..

    Sch0les memang superb.. Berbat0v dapat b0la yang agak h0rny terus melempiaskan nafsu g0l..
    "GOOLLL!!" dalam nada sl0w sbb member aku tid0 depan tv.. siall!!


    teng0k g0l ni aku rindu kat Nistelr00y..


    first timer yg superbb!!
    aku syak Sch0les pakai jin mase main..


    g0lden 0ldies that regard as the LEGEND..
    budak2 kat Malaysia harus teng0k dua 0rang ni main..
    bukan layan Jangan Lupa Lirik..
    macam gampang jer aku teng0k..


    R00ney ni saje tak nak peak awal2..
    nak simpan lepas Christmas katanya..
    dia sms cakap jangan risau..


     antara peneckle terjahat dalam EPL..
    Bart0n ngn Smith sedang trauma kene ayam ngan Sch0les..



    p/s: aku teng0k game ni sambil-sambil sms ngan Lisa Surihani.. susah bet0l nak k0sentrate..

    Aug 17, 2010

    The Living Legend

    i'm t0tal speechless with Sch0les perf0rmance t0nite..
    abs0lutely w0rld class..
    masterful in the heart 0f midfielder..
    3-0 win alm0st inspired by him..
    at 35's and still best midfielder ar0und the c0rner..
    n0 w0nder why Zidane rates him the first name 0n his dream team..



    lain kali aku ulas pasal game lawan newcastle..
    aku masih teruja dengan Paul Sch0les..

    unearth talent again.. Bebe


     Bebe ape ntah name dia..

    ntah mane datang aku p0n xtau..
    Vitória de Guimarães name club mamat nih..
    Club dia p0n aku tak tau mane datang.. 
    tup tup bukak website, "Man Utd sign new striker, unkn0wn called Bebe.."

    aku terus usha mane datang mamat name Bebe nih..
    0whh.. dia main ngan club Estrala da Amadora.. divisyen 3 liga P0rtugal.. lebih kurang Kedah LADA la kalau kat Malaysia.. pastu Guimareas sambar, k0ntrak 5 tahun.. klausa k0ntrak tak ingat dunia.. sampai GBP 7.4 juta. Tak sampai 5 minggu nga Guimareas, David Gill datang bawak cek yang banyak angka '0' kat blakang.. T0key Guimareas ni baru jer mimpi nk kawin satu lagi, ape lagi terus dia jual Bebe.. Katanya duit jual Bebe b0leh buat kenduri nanti..

    Yang rekemen mamat Bebe ni xlain xbukan si Carlos Queiroz.. Mantan pen0l0ng ketua darjah kat 0ld Traff0rd.. Sc0ut MU p0n duk usha mamat ni.. Dengar citer Real Madrid p0n usha jugak.. Kalau dah stendek Real Madrid p0n usha, n0 w0nder la Pak Alex cepat2 beli mamat Bebe nih..

    Dengar cite Bebe ni sadis jugak.. anak yatim.. tid0r tepi jalan.. makan Megi kari, kene kejar anjing mase curi-curi mempelam kat tepi simpang.. Takde rumah katakan.. memang lah merayau sakan.. Nasib baik geng sedekah budak tak recruit Bebe.. Kalau tak b0leh la teng0k Bebe ni mintak sedekah kat f00d c0urt  upt0wn sambil bawak stiker.. 


     kalau tampar muka Bebe sure dia cakap dia tengah mimpi



    p/s: Baju Bebe pakai tu banyak jual kat upt0wn Danau K0ta.. aku syak dia rembat satu sebelum pergi jumpa David Gill