Oct 13, 2010

Apabila berb0la di stadium Shah Alam..

Seperti mana jadual perlawanan yang dikeluarkan FAM, maka berlakulah pertembungan 2 pasukan yang mempunyai peny0k0ng yang fanatik dan agak h00ligan.. huh!!  Red Gaint lawan Red Warri0r.. Dua-dua dah merah.. 

Tapi petang sebelum game aku dah gundah gulana.. Biase bai... Rantai m0t0r aku dah nazak.. Dibuatnyer barai atas NKVE.. Perghh!! Kesian la mamat-mamat yang bawak superbike.. Di0rang nak celen sape lagi kal0 aku tetiba retired.. Tapi aku kena fikir keselamatan 0rang lain.. 

Sampai stadium, aku parking tenggiling dlu.. baik nyer parking.. P0lis usha tak puas hati.. Memang tak puas hati sebab tenggiling aku selamba titik R1... Dan tenggiling aku ni jenis 0ffr0ad, aku dah int0 ngan scene menunggang  tenggiling atas kebun bunga milik Stadium Shah Alam, DBKL, MBSA, MBPJ dan lain-lain.. Perghh!! Feel dia lain bai... Memang ade sebab la p0lis tu jeles.. Aku senyum tanda bangga..

Masuk stadium awal.. s0lat dlu.. kang dibuatnya stadium ni runtuh macam stadium Terengganu, mati katak aku.. Takkan nak jawab teng0k b0la masa malaikat tanya s0klan.. Pelempang malaikat tu b0leh buat aku cium 7 lapis tanah... Padu.. 

P0rt biasa.. Bersama gendang-gendang.. Ada feel teng0k b0la.. Tapi stadium ni agak mundur dari segi mamat burger dan budak air.. Geng burger dan geng air harus peka dalam hal ni.. Burger masak pakai minyak hitam p0n 0rang telan. Nafsu ni bukan benda main-main.. Stadium yang canggih, perkhidmatan burger dan air juga hendaklah canggih.. Baru FIFA buka mata nak bagi jadi tuan rumah W0rld Cup.. Kalau isu burger p0n FAM tak b0leh handle, macam mane nak handle isu lebih besar sperti isu arak dalam stadium? WAG's? Settlekan isu burger dulu..

Start main, aku layan sambil berfikir.. 

"Takde can nak tapau Gamba Osaka kalau main macam ni" cetus hati kecil secara jujur.. 

Feel agak kurang malam tadi.. Tuntutan nafsu makan harus dipenuhi.. Dunhill agak mahal berbanding sebiji burger stadium.. Tidak praktikal menggunakan Dunhill sebagai alas perut.. Tamat 1st half dengan dua-dua team main 10 0rang.. Nor Shahrul Idlan Talaha main siku-siku dengan P Gunalan.. Referee suruh di0rang pergi main jauh-jauh samibl tunjuk kad merah.. Mercun memeriahkan lagi suasana.. Baru ade feel, aku cuba cari feel fan Besiktas yang bakar bunga api satu stadium.. Feel tu tak datang. Gampang.. Ni semua salah mamat burger!!

Start 2nd half.. Main teratur sikit.. Ada gaya main b0la. Bukan main telur.. Fan dua-dua team da start lawan-lawan.. Lantak k0rang la.. Aku nak layan seni b0lasepak.. B0lasepak tu sebenarnya satu seni halus.. Susah nak explain.. Kira abstrak la benda ni.. Orang jiwa halus faham la.. 

Habis game ada scene gaduh-gaduh kat luar stadium.. Aku lega.. Dah save bajet aku nak rasa scene gaduh-gaduh ni.. Tak payahla pergi Italy.. Aku sedikit bangga fan kat Malaysia ni upt0date.. Tidak seperti FAM.. Duk ulang cerita masuk 0limpik.. Macam team Liberp0l aku teng0k.. Sejarah tu la duk ulang-ulang.. Jenis suka sejarah..

Game berakhir dengan tiada g0l dihasilkan 0leh kedua-dua team, 1 kematian, puluhan kerusi r0sak, beberapa kereta kemek sana-sini.. Dan ramai yang mengutuk fan-fan yang buat haru ni.. Part ni aku tak setuju.. Sedap mulut k0rang kutuk di0rang, b0d0h la ape la.. Fikiran kelas ketiga la.. Tapi aku salute di0rang ni.. Kal0 takde di0rang, aku syak mamat burger b0leh hilang sumber pendapatan.. Susu anak mamat burger sapa nak beli?

Bayangkan Felda United lawan KL Plus.. jumlah pen0nt0n 20 0rang.. Parah bai parah...

FRU, FAM, FAS malam tadi macam gampang!! Tu jer k0mem yang paling bernas yang keluar dari 0tak aku..

8 comments:

  1. kemah ore kito,
    sedak sokmo kawe baca blog demo
    ayat demo mace kawe baca buku ujang, aku budak minang dan budak setan dulu2
    hehehe...

    ReplyDelete
  2. kawe napok demo ngoya semalae b4 games

    ReplyDelete
  3. kawe rusim k0 lisa surihani..

    ReplyDelete
  4. mu kecek nga fele las...lisa pah mapuh...

    ReplyDelete